• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas parlaments: Par konferenci "Vienota Eiropa. Vienota vēsture". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.01.2008., Nr. 12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169657

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Naturalizācijas pārvalde: Par pilsonības zaudēšanu aizvadītajā gadā

Vēl šajā numurā

23.01.2008., Nr. 12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas parlaments: Par konferenci “Vienota Eiropa. Vienota vēsture”

 

Latvijas deputāta Ģirta Valda Kristovska (Nāciju Eiropas grupa) iniciatīvas rezultātā Eiroparlamentā 22.janvārī Briselē notiek konference “Vienota Eiropa. Vienota vēsture”.

Iniciatīvas grupa “Eiropas nesenās vēstures pārvērtēšana” tika izveidota 2007.gada pavasarī. Tajā darbojas deputāti Ģirts Valdis Kristovskis (Latvija), Tunne Kelams (Igaunija), Vītauts Landsberģis (Lietuva), Vojcehs Roškovskis (Polija) un Ģeorģi Šoplins (Ungārija).

Konferencē profesors Ģ.Šoplins uzstājās ar referātu “Eiropa: kopīga pagātne, kopīga nākotne”, profesors V.Roškovskis – ar referātu “Vai Eiropas vēsture apvieno Eiropu?”, profesors V.Landsberģis – ar runu “Vēsture – multinacionāla, internacionāla vai Eiropai viena vienīga?”, T.Kelams – ar runu “Kopīgu un līdzvērtīgu vērtību nepieciešamība Eiropas vēstures apgūšanā”, Ģ.V.Kristovskis – ar runu “Spēles noteikumi: daži tiesiski aspekti”.

Konferences “Vienota Eiropa. Vienota vēsture” pamatā ir nepieciešamība attīstīt politisku iniciatīvu par Eiropas vienotu un taisnīgi atspoguļotu 20.gadsimta vēsturi.

Lai mēģinātu ietekmēt šādu ES institūciju un dalībvalstu attieksmi, nepieciešama aktīva Eiropas Parlamenta deputātu nostāja. Tāpēc vajadzīga vienotas pārliecības un rīcības deputātu grupas izveide. Konferences organizētajiem – pieciem EP deputātiem – ir iecere Eiropas Parlamentā izveidot Patiesības, taisnīguma un samierināšanās komiteju, kas tālāk attīstītu iniciatīvu, lai 20.gadsimta pretrunīgi vērtētā vai noklusētā nedemokrātisko režīmu pagātne tiktu aplūkota no cilvēktiesību, kā arī starptautisko tiesību un starptautisko saistību aspekta.

Otrs konferences “Vienota Eiropa. Vienota vēsture” mērķis ir iniciatīvas grupas paplašināšana, iesaistot tajā plašāku deputātu domubiedru loku. Tas dotu iespēju aktivizēt šīs problēmas apspriešanu ar Eiropas Savienības dalībvalstīm un institūcijām.

 

Eiropas Parlamenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!