• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas vēstures likteņdienas - 1991.gada Barikāžu dienas - atceroties, 2008.gada 20.janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.01.2008., Nr. 11 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169559

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

22.01.2008., Nr. 11

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas vēstures likteņdienas – 1991.gada Barikāžu dienas – atceroties, 2008.gada 20.janvārī

 

001.JPG (21309 bytes) 002.JPG (25223 bytes)

Piektdien, 18.janvārī, pie Saeimas nama, pie lauka tējas pavarda un atceres ugunskura, pulcējās un atmiņās par 1991.gada barikāžu laiku dalījās Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone, deputāti, barikāžu aizstāvji un viesi
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

 

Saeimas priekšsēdētājs, piedaloties barikāžu atceres pasākumos

Piektdien, 18.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze kopā ar Saeimas deputātiem, barikāžu dalībniekiem, žurnālistiem un tautu kavējās atmiņās par 1991.gada barikāžu notikumiem.

Lai atcerētos barikāžu laiku, pie Saeimas nama, pie ugunskura bija sanācis liels pulks cilvēku. Pasākuma dalībnieki baudīja siltu tēju, kā arī aplūkoja fotogrāfu Ulda Pāžes un Ilgvara Gradovska fotogrāfijas par šiem vēsturiskajiem notikumiem.

Svētdien, 20.janvārī, 1991.gada barikāžu dienu atceres pasākumu ietvaros Saeimas priekšsēdētājs piedalījās piemiņas svētbrīdī un koncertā Rīgas Domā, kā arī nolika ziedus II Meža kapos, pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā.

 

Saeimas priekšsēdētājs, tiekoties ar barikāžu laika žurnālistiem

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze piektdien, 18.janvārī, tiekoties ar barikāžu laika plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, norādīja, ka šiem žurnālistiem pirms 17 gadiem bija īpaša misija Latvijas valsts atjaunošanā. 

“Šodien liekas neiespējami, ka vienīgais informācijas avots ir neatļauti iespiesta avīze “Atmoda” vai radiostacija, kuras pārraides tiek translētas no pagrīdes. Žurnālisti līdzīgi kā citi barikāžu dalībnieki atjaunotās valsts vārdā riskēja ar savu dzīvību, veselību, karjeru un brīvību,” teica G.Daudze.

Visi klātesošie ar klusuma brīdi godināja tos žurnālistus, kuri 1991.gadā bija uz barikādēm, bet šobrīd vairs nav mūsu vidū.

Saeimas priekšsēdētājs barikāžu žurnālistiem veltītajā pasākumā atcerējās, ka tikai ar viņu atbalstu cilvēki visā valstī varēja uzzināt par to, kas notiek Rīgā, Viļņā un Tallinā.

Tādēļ G.Daudze uzrunā pateicās aptuveni trīsdesmit klātesošajiem žurnālistiem par viņu paveikto toreiz un par to, ka arī šodien viņi ir atraduši laiku ierasties, lai kopīgi pakavētos atmiņās par barikāžu laika notikumiem.

Pasākuma laikā ikvienam no klātesošajiem bija iespēja Saeimas telpās aplūkot par godu 1991.gada barikāžu atcerei veltītajam pasākumam izvietoto izstādi, kurā redzams fotogrāfu Ulda Pāžes un Ilgvara Gradovska skatījums uz šiem vēsturiskajiem notikumiem.

Savukārt pēc svinīgā pasākuma Gundars Daudze aicināja visus pakavēties pie ugunskura, lai dalītos atmiņās par barikāžu laiku un nobaudītu karstu tēju.

Saeimas preses dienests

 

003.JPG (20893 bytes) 004.JPG (21336 bytes)
005.JPG (21204 bytes) 006.JPG (19753 bytes)

Svētdien, 20.janvārī, 1991.gada Barikāžu aizstāvju atceres dienā, godināt atjaunotās Latvijas aizstāvjus un nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, Bastejkalnā, II Meža kapos kopā ar pārējiem Latvijas patriotiem devās Ministru prezidents Ivars Godmanis, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (augšējā attēlu rindā, attēlā pa labi), aizsardzības ministrs Vinets Veldre, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (augšējā attēlu rindā, attēlā pa kreisi), citas valsts amatpersonas, deputāti, ārvalstu diplomāti un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji (apakšējā attēlu rindā)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!