• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas vēstnieka vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2008., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169456

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zviedrijas vēstnieka vizīti pie Ministru prezidenta

Vēl šajā numurā

18.01.2008., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas vēstnieka vizītēm

 

Pie Valsts prezidenta

Valsts prezidents Valdis Zatlers 17.janvārī tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas (VFR) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Eberhardu Šupiusu (Eberhard Schuppius).

Tikšanās laikā pārrunāta Valsts prezidenta plānotā oficiālā vizīte Vācijā, kuras laikā Valsts prezidents tiksies ar VFR prezidentu Horstu Kēleru, federālo kancleri Angelu Merkeli, Bundestāga prezidentu Norbertu Lammertu, kā arī abu valstu uzņēmējiem.

Sarunas gaitā Valsts prezidents atkārtoti uzsvēra, ka Vācija ir Latvijas nozīmīgākais ārējais ekonomiskais partneris un Latvija ir ieinteresēta turpmākā abu valstu divpusējo ekonomisko attiecību intensifikācijā. Ekonomiskās sadarbības formas tiks apspriestas arī Valsts prezidenta V.Zatlera vizītes laikā Vācijā.

Sarunā ar vēstnieku pārrunātas arī abu valstu divpusējo attiecību aktualitātes un sadarbība Eiropas Savienības ietvaros, tajā skaitā Eiropas kaimiņu politika, Baltijas jūras valstu sadarbība, īpaši ņemot vērā to, ka Latvija ir Baltijas jūras valstu padomes prezidējošā valsts. Tāpat tika apspriesta arī Eiropas enerģētikas politika.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Pie Ministru prezidenta

16.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Eberhardu Šupiusu, kurš ieradās iepazīšanās vizītē.

Vācijas vēstnieks apsveica I.Godmani ar jauno amatu un izteica gandarījumu par labajām un intensīvajām Latvijas un Vācijas politiskajām un ekonomiskajām attiecībām.

Ministru prezidents apliecināja Latvijas interesi turpināt attīstīt ciešo sadarbību ar Vāciju. I.Godmanis un E.Šupiuss pārrunāja plānoto augstu amatpersonu vizīšu apmaiņu – Valsts prezidenta Valda Zatlera oficiālo vizīti Vācijā šā gada janvārī un Baltijas valstu kultūras pasākumus Vācijā kultūras gada Essentia Baltica 2008 laikā.

I.Godmanis uzsvēra Latvijas gatavošanos Baltijas jūras valstu padomes sanāksmei Latvijā šā gada vasarā, vienlaikus ar kuru plānots rīkot arī konferenci uzņēmējiem.

Ministru prezidents un Vācijas vēstnieks apsprieda enerģētikas jautājumus, ES un Krievijas attiecības, Šengenas zonas paplašināšanu ES un situāciju Kosovā un Afganistānā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!