• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētāja biedrs - pieņemot Kubas pilnvaroto lietvedi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1999., Nr. 335/336 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16944

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidente: - sarunā ar CVK priekšsēdētāju - tiekoties ar Hamburgas birģermeistaru

Vēl šajā numurā

13.10.1999., Nr. 335/336

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētāja biedrs

— pieņemot Kubas pilnvaroto lietvedi

Vakar, 12.oktobrī, Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks tikās ar Kubas Republikas pilnvaroto lietvedi Manvelu Vinasu Barredo.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja biedrs un Kubas Republikas pilnvarotais lietvedis pārrunāja abu valstu iekšpolitisko situāciju un darbu valstu parlamentos. M.V.Barredo izteica Kubas vēlmi sadarboties ar Baltijas valstīm, īpaši ar Latviju, kultūras jomā, studentu apmaiņā, tūrismā, kā arī ekonomikā. Kubas pilnvarotais lietvedis informēja, ka Kubai ir labas attiecības ar Ziemeļvalstu un Eiropas parlamentiem. Kubā darbojas 55 starpparlamentu sadarbības grupas.

Tikšanās laikā tika runāts arī par ASV īstenoto politiku attiecībā uz Kubu. Dibinot ciešākus sakarus ar citām valstīm, Kuba cer saņemt Baltijas valstu atbalstu, lai tiktu atcelts tai uzliktais tirdzniecības embargo. Pašlaik Kubas lielākie tirdzniecības partneri ir Spānija, Francija un Lielbritānija, kuru galvenie eksporta produkti ir tabaka, rums, cukurs un niķelis, atzīmēja M.Barredo.

R.Pīks piekrita, ka ekonomiskās sadarbības potenciāls līdz šim izmantots vāji. Viņš izteica cerību, ka turpmāk Kubu varētu ieinteresēt Latvijas ostas, jo to iespējas ir pietiekamas, lai kalpotu par izdevīgu tranzīta punktu tirdzniecībā starp Rietumiem un Austrumiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!