• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2008., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169061

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēsturisko atmiņu - par pirmo aptieku Rīgā un Baltijā

Vēl šajā numurā

10.01.2008., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē

 

Iekšlietu ministram:

8.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar iekšlietu ministru Mareku Segliņu, pārrunāja iekšlietu jomas jautājumus, kas saistīti ar valdības deklarāciju un neatliekamiem uzdevumiem, kas veicami valdības darba pirmajās 100 dienās.

Ministru prezidents un iekšlietu ministrs pārrunāja jautājumus, kuri saistīti ar dažādu noziegumu atklāšanu, kā arī norādīja uz veicamajiem pasākumiem, lai efektīvi uzlabotu noziegumu atklāšanu. Īpaša uzmanība jāpievērš nelegālo narkotiku aprites ierobežošanai, nepilngadīgo noziedzības samazināšanai, kā arī sabiedrības atbalsta paaugstināšanai Iekšlietu ministrijas dienestiem. Sarunas laikā tika pārrunāta arī izglītības sistēmas pilnveidošana un darba kvalitātes paaugstināšana.

I.Godmanis sarunā ar M.Segliņu uzsvēra, ka nepieciešams visos Iekšlietu ministrijas dienestos izveidot kvalificētas analīzes un prognozēšanas struktūrvienības, lai spētu kvalitatīvi analizēt notiekošos procesus ikvienā jomā, vai tā būtu ugunsdrošība vai noziedzības apkarošana. Tas ļautu noteikt iemeslus un prognozēt, kādā veidā šajās jomās paredzama attīstība turpmākajos gados.

Ministru prezidents norādīja, ka īpaša uzmanība jāpievērš jautājumam par dūmu detektoru lietošanu, lai maksimāli veicinātu to ieviešanu privātajā sektorā. Jāapsver iespēja ieviest īpašu atbalsta programmu mazturīgajiem, lai viņu dzīvojamās telpas tiktu aprīkotas ar dūmu detektoriem, jo īpaši nosmakšana dūmos ir viens no galvenajiem cēloņiem cilvēku bojāejai ugunsgrēku laikā.

Ministru prezidents I.Godmanis un iekšlietu ministrs M.Segliņš pārrunāja jautājumus, kas skar satiksmes drošību un sabiedrisko kārtību, un drošību uz ūdens. Sarunas laikā tika uzsvērts, ka jāturpina attīstīt maksimāli plašu tehnisko līdzekļu (foto, video, radaru) pielietošanu satiksmes drošības uzraudzībā. Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību uz ūdens, Ministru prezidents uzsvēra dienestu efektīvas sadarbības nozīmi, kā arī norādīja uz veiksmīgu līdzšinējo sadarbību šajā jomā starp Valsts policiju, Robežsardzi un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

 

Īpašu uzdevumu ministram sabiedrības integrācijas lietās:

9.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis, tiekoties ar īpašu uzdevumu ministru sabiedrības integrācijas lietās Oskaru Kastēnu, pārrunāja sabiedrības integrācijas jomas jautājumus, kas saistīti ar valdības deklarāciju un neatliekamiem uzdevumiem, kuri veicami valdības darba pirmajās 100 dienās.

Sarunas laikā tika uzsvērts, ka sabiedrības integrācijas pasākumi ir ilgtermiņa, jo tie vērsti uz iekļaujošas – cieņpilna attieksme vienam sabiedrības loceklim pret otru – pilsoniskas sabiedrības veidošanu.

Sarunas laikā par aktuālākajiem tuvākajā termiņā veicamajiem pasākumiem I.Godmanis un O.Kastēns vienojās, ka tie būtu jautājumi, kas saistīti ar pilsonības piešķiršanu vairākām sabiedrības grupām. Pirmkārt, dubultpilsonības piešķiršana attiecībā uz emigrantiem pēc Otrā pasaules kara un to pēcnācējiem. Otrkārt, bērniem, kuri dzimuši Latvijas pilsoņiem, kas devušies darbā ārvalstīs. Treškārt, Latvijas nepilsoņu bērniem, kuriem šobrīd likums paredz piešķirt pilsonību, ja to pieprasa vecāki. Turpmākai diskusijai Ministru prezidents un ministrs izvirza jautājumu, vai būtu iespējams likumdošanā noteikt, ka pilsonība tiem tiek piešķirta automātiski, bet pastāvētu iespējas vecākiem no tās atteikties.

Pārrunājot jautājumu, kas skar sadarbību ar Eiropas Savienības kaimiņvalstīm, Ministru prezidents norādīja, ka viens no rīcības plāna pasākumiem varētu būt līguma noslēgšana ar Moldovu, Gruziju un Ukrainu par šo valstu pilsoņu atpakaļuzņemšanu. Minētais jautājums ir svarīgs darbaspēka piesaistīšanas kontekstā, lai nodrošinātu, ka pēc darba līguma termiņa beigām šo valstu pilsoņi atgriežas savās izcelsmes valstīs. Jo jau šobrīd šo valstu pilsoņi ir nodarbināti Latvijas darba tirgū.

Pārrunājot reemigrācijas jautājumus, Ministru prezidents I.Godmanis un ministrs O.Kastēns bija vienisprātis, ka jaunajam Latvijas Televīzijas ģenerāldirektoram būs jānodrošina, lai sabiedriskās televīzijas raidījumi būtu pieejami internetā bez maksas, kas radīs iespēju uzturēt saikni ar Latviju ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem.

Tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Sabiedrības integrācijas fonda darbību, Nacionālās iecietības programmu un sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!