• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra tikšanos ar uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.01.2008., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/ta/id/169059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2008.gada 8.janvāra sēdē

Vēl šajā numurā

10.01.2008., Nr. 5

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra tikšanos ar uzņēmējiem

 

Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards 8.janvārī tikās ar atjaunoto Mazo un vidējo komersantu (MVK) un amatniecības konsultatīvo padomi, kuru iepazīstināja ar savas darbības prioritātēm, atbildēja uz pārstāvjus interesējošiem jautājumiem un aicināja uzņēmējus aktīvi iesaistīties uzņēmējdarbības politikas veidošanā Latvijā.

K.Gerhards atzinīgi novērtēja mazo un vidējo komersantu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Mazo un vidējo uzņēmumu sektors Latvijā pakāpeniski pieaug, palielinot vietējo resursu izmantošanu un veicinot valsts ekonomisko izaugsmi. Mazie un vidējie uzņēmumi veido 99% no kopējā uzņēmumu skaita, tajos strādā aptuveni 69% nodarbināto iedzīvotāju, kas rada 63% no IKP.

K.Gerhards uzsvēra: “Jau tuvākajā laikā Ekonomikas ministrija plāno izstrādāt vairākus nozīmīgus dokumentus, kuru gatavošanā būs nepieciešama uzņēmēju palīdzība. EM un ekspertu izstrādātais Makroekonomiskās situācijas stabilizācijas plāns, kura īstenošanu sev esmu definējis kā 2008.gada galveno uzdevumu, ir konkrētu un konsekventu pasākumu kopums, kuru īstenošana uzsākama jau tuvākajos mēnešos. Tā kā ekonomika ir tā joma, kur šodienas soļus atspoguļo nākamo 23 gadu statistikas dati un rezultatīvie rādītāji, tad šā brīža ekonomiskajā situācijā mēs nevaram atļauties kļūdas. Mums kopējiem spēkiem jāpanāk tas, lai uzņēmējdarbības vide Latvijā būtu vismaz tik pievilcīga kā Igaunijā un Lietuvā.”

Vienlaikus K.Gerhards norādīja, ka tuvāko mēnešu laikā vajadzētu definēt tās tautsaimniecības nozares, kuras būtu prioritāri atbalstāmas no valsts puses, vienlaikus neliedzot valsts atbalstu arī jebkurai nozarei. Šā gada 1.pusgada diskusijās ar uzņēmējiem K.Gerhards izvirzīja eksporta veicināšanas pasākumus, kā arī darbaspēka un nodokļu jautājumus.

Sēdes laikā MVK un amatniecības konsultatīvā padome atskatījās uz padomes darbu iepriekšējos gados (2004.–2007.g.), pārrunāja padomes turpmākās darbības prioritātes un darba grafiku, kā arī ievēlēja padomes priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku. Saskaņā ar MVKAP nolikumu, uz diviem gadiem par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēta Latvijas Reģionu darba devēju, komersantu un uzņēmēju biedrību savienības prezidente Silvija Greste, bet par viņas vietnieku – nodibinājuma “Rīgas reģiona attīstības aģentūra” valdes priekšsēdētājs Dans Bērtulis.

Ekonomikas ministrija (EM) 2007.gada nogalē aktualizēja Mazo un vidējo uzņēmumu un amatniecības padomes sastāvu, paplašinot tajā pārstāvētās institūcijas un papildinot to ar ražotāju asociāciju un reģionālās attīstības aģentūru pārstāvjiem. Padomes darbības mērķis ir mazo un vidējo komersantu un amatnieku attīstības veicināšana.

Šobrīd Mazo un vidējo komersantu un amatniecības konsultatīvās padomes sastāvā ir 21 MVK pārstāvošo organizāciju pilnvarotie pārstāvji. Novērotāju statusā piedalās Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs.

 

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!