• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.01.2008., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Lietuvas sadarbību enerģētikā

Vēl šajā numurā

09.01.2008., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par neatliekami veicamajiem uzdevumiem valdības deklarācijas izpildē

 

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram:

7.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Edgaru Zalānu un pārrunāja reģionālās attīstības un pašvaldību jomas jautājumus, kas saistīti ar valdības deklarāciju un neatliekamajiem darāmajiem darbiem.

Tikšanās laikā Ministru prezidents un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs vienojās, ka visiem tiesību aktiem, kas saistīti ar administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanu, ir jābūt pieņemtiem līdz 2009.gada 1.janvārim. Tostarp nepieciešams pieņemt tos likumus, kas saistīti ar rajona funkciju pārņemšanu visos jaunveidojamajos novados, kā arī jānosaka pasažieru pārvadājumu, izglītības iestāžu, veselības aprūpes iestāžu un citu pašvaldību funkciju nodošana novadu kompetencē. Nepieciešams sagatavot izmaiņas tajos likumos, kas nosaka finanšu sadalījumu minēto funkciju veikšanai.

Sarunas laikā tika norādīts, ka arī pēc administratīvi teritoriālās reformas pabeigšanas visās pašvaldībās tiks saglabātas iestādes kā pakalpojumu sniegšanas centri, vienlaikus paplašinot sniegto pakalpojumu pieejamību un klāstu. “Tieši tāds ir administratīvi teritoriālās reformas mērķis,” uzsver Ministru prezidents I.Godmanis.

 

Īpašu uzdevumu ministrei elektroniskās pārvaldes lietās:

8.janvārī Ministru prezidents I.Godmanis, tiekoties ar īpašu uzdevumu ministri elektroniskās pārvaldes lietās Inu Gudeli, vienojās par darbības prioritātēm elektronisko pakalpojumu un informācijas sabiedrības attīstības jomā.

Ministru prezidents uzdeva ministrei sagatavot Elektronisko pakalpojumu likumprojektu, kas ieviestu vienotus standartus un noteiktu kārtību, kā valsts iedzīvotājiem nodrošina elektronisko pakalpojumu pieejamību visos – gan valsts, gan pašvaldību – līmeņos.

Tāpat I.Godmanis sekretariātam uzdeva izstrādāt Personu identitātes karšu koncepciju (ietverot elektroniskā paraksta izmantošanas iespējas), paredzot universālu un maksimāli plašu karšu pielietojumu nodokļu, izglītības, veselības u.c. jomās. “Šā brīža tehnoloģiju attīstība ļauj atvieglot iedzīvotāju ikdienas saziņu ar valsti. Tāpēc mūsu uzdevumus ir radīt darbotiesspējīgu sistēmu, kas nodrošinātu iespēju cilvēkiem no sava datora pieteikt vizīti pie ārsta, deklarēt ienākumus un saņemt citus ikdienas pakalpojumus,” norādīja I.Godmanis.

Ministru prezidents ar e-pārvaldes ministri pārrunāja arī izglītības iestāžu informācijas sistēmu sakārtošanas jautājumus. I.Gudele informēja, ka jau šobrīd programmā “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas – izglītības kvalitātei” paredzēts gan finansējums, gan izstrādāts konkrēts rīcības plāns informācijas sistēmu izstrādei un informācijas tehnoloģiju infrastruktūras izveidei, kas paredz datoru un lokālo tīklu izveidi skolās.

 

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs; Ieva Aile, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!