• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas Seima pārstāvju vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1999., Nr. 328/329 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16893

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sudžou pilsētas Goda pilsoni

Vēl šajā numurā

06.10.1999., Nr. 328/329

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas Seima pārstāvju vizīti

Polijas Republikas Seima delegācija un Polijas Republikas vēstnieks Latvijā Jaroslavs Bratkevičs aizvakar, 4.oktobrī, Naturalizācijas pārvaldē tikās ar Naturalizācijas pārvaldes priekšnieces vietnieku Jāni Kahanoviču un pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar Latvijā dzīvojošo poļu tautības nepilsoņu naturalizāciju.

J.Kahanovičs informēja, ka no apmēram 62 000 Latvijā dzīvojošo poļu Latvijas pilsonības nav 20 tūkstošiem. Tomēr poļu aktivitāte pilsonības iegūšanā ir lielāka nekā citām mazākumtautībām — no Latvijā dzīvojošajiem nepilsoņiem poļu ir tikai 3%, bet starp tiem, kas pretendē uz Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā, poļu tautības iedzīvotāju ir 7 procenti.

Gan Polijas pārstāvji, gan J.Kahavovičs bija vienisprātis, ka nopietnākais šķērslis, kas kavē aktīvāku poļu tautības iedzīvotāju naturalizāciju, ir nepietiekamā latviešu valodas prasme. Uz jautājumu par konkrētu palīdzību, ko Polija varētu sniegt tautiešiem Latvijā šīs problēmas risināšanai, J.Kahanovičs informēja par Naturalizācijas pārvaldes izstrādāto izmēģinājumprojektu latviešu valodas mācību sistēmas izveidošanai, lai ikvienam pilsonības pretendentam bez maksas vai par nelielu samaksu būtu iespēja apgūt latviešu valodu kursos. Polijas pārstāvji atzina šādas latviešu valodas mācību sistēmas nepieciešamību un ierosināja, ka poļu tautības iedzīvotāju mācības varētu notikt arī poļu skolās Latvijā, savukārt poļu biedrības varētu veikt informējošo darbu par šādu iespēju. Taču šāda projekta īstenošanai būtu nepieciešams arī Latvijas Republikas vai starptautisko organizāciju finansiāls atbalsts. J.Kahanovičs apsolīja ar Polijas vēstniecības Latvijā starpniecību informēt Polijas Seima deputātus par šī projekta attīstību.

Viesi no Polijas interesējās arī par Naturalizācijas pārvaldes starptautisko sadarbību, uz ko J.Kahanovičs atzina, ka labi kontakti izveidojušies ar daudzām Eiropas valstīm, to skaitā arī ar Poliju. 1998.gadā Poliju apmeklēja Naturalizācijas pārvaldes delegācija, bet 1999.gada maijā ar Naturalizācijas pārvaldes darbu iepazinās pārstāvji no Polijas Iekšlietu un pārvaldes ministrijas Pilsonības lietu nodaļas.

Aigars Smiltnieks, Naturalizācijas pārvaldes  preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!