• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts akciju sabiedrību "Latvijas valsts meži". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.1999., Nr. 328/329 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16890

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs - tiekoties ar Lielbritānijas parlamenta pārstāvi

Vēl šajā numurā

06.10.1999., Nr. 328/329

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts akciju sabiedrību "Latvijas valsts meži"

Zemkopības ministrs Aigars Kalvītis ir izdevis rīkojumu par valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" statūtu apstiprināšanu un valsts pilnvarnieku iecelšanu

Par pilnvarniekiem valsts akciju sabiedrībā "Latvijas valsts meži" iecelts: Ēvalds Pozņakovs, SIA "Rēzeknes meža rūpniecības sabiedrība" prezidents, pilnvarnieka amatam izvirzījusi "Tautas partija"; Jānis Batarags , SIA "Dardedze" direktors, izvirzījusi savienība "Latvijas ceļš"; Valdis Kaprālis, Latvijas Vides aizsardzības fonda izpilddirektors, izvirzījusi apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK.

Jaundibinātās valsts institūcijas statūtos teikts, ka tā izveidota, pamatojoties uz Ministru kabineta 1999.gada 24.septembra rīkojumu Nr.453 "Par valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" izveidošanu"" un darbojas saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem "Par akciju sabiedrībām", "Par valsts un pašvaldību uzņēmumu pārveidošanu statūtsabiedrībās", "Par valsts un pašvaldību kapitāla daļu pārvaldi uzņēmējsabiedrībās", kā arī citiem normatīvajiem aktiem.

A.Kalvītis informēja, ka valsts akciju sabiedrība tiks reģistrēta Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrā apmēram pēc divdesmit dienām, bet reālu darbību uzsāks 2000.gada 1.janvārī. Paredzēts, ka jaunajā uzņēmumā strādās ap 1300 speciālistu. Jaunievēlētie pilnvarnieki atzina, ka viņu galvenais uzdevums būs veikt organizatorisko darbu, lai uzņēmums sāktu strādāt paredzētajā laikā un realizētu valsts intereses valsts mežu saglabāšanā, atjaunošanā un efektīvā apsaimniekošanā. Tomēr, lai to veiktu, vēl jāizdara grozījumi attiecīgos likumdošanas dokumentos, tādējādi iegūstot tiesības apsaimniekot valsts mežus. Šis jautājums ir Saeimas kompetencē.

Dagnija Muceniece

— "Latvijas Vēstnesim"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!