• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Krievijas Federācijas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2008., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Gruzijas prezidenta vēlēšanu novērotājiem

Vēl šajā numurā

04.01.2008., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Krievijas Federācijas vēstnieku

 

VESTNIEKS.JPG (15770 bytes)
Vakar, 3.janvārī, Ministru prezidents Ivars Godmanis (otrais no kreisās) un Ministru prezidenta padomnieki tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju (pa labi) un pārrunāja Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību aktuālākos jautājumus
Foto: Ansis Starks, A.F.I.

3.janvārī Ministru prezidents Ivars Godmanis tikās ar Krievijas Federācijas vēstnieku Latvijā Viktoru Kaļužniju un pārrunāja Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību jautājumus. V.Kaļužnijs apsveica I.Godmani ar jauno amatu un izteica cerību, ka Ministru prezidents turpinās veidot dinamiskas Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības.

I.Godmanis un V.Kaļužnijs pārrunāja turpmāko augsta līmeņa amatpersonu vizīšu apmaiņu – plānoto Latvijas Valsts prezidenta vizīti Krievijā un Krievijas premjerministra vizīti Latvijā šā gada vasarā, piedaloties Baltijas jūras valstu padomes sesijā un paredzot arī atsevišķu vizīti Latvijā.

Valdības vadītājs un Krievijas vēstnieks apsprieda Latvijas un Krievijas robežas demarkāciju, kas ir nākamais svarīgais uzdevums pēc robežlīguma stāšanās spēkā. I.Godmanis uzsvēra, ka Latvijai šajā jomā jau ir pieredze, veicot Latvijas un Baltkrievijas robežas demarkāciju.

Ministru prezidents akcentēja nepieciešamību uzlabot kravu caurlaidību robežkontroles punktos uz Latvijas un Krievijas robežas un izveidot jaunu robežas šķērsošanas punktu kravas transportam.

Ministru prezidents un Krievijas vēstnieks pārrunāja Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darba turpināšanu, aktīvo darba grupu un ekspertu darbu, sagatavojot jaunus starpvalstu līgumus: investīciju aizsardzības līgumu un līgumu par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem. Puses bija vienisprātis, ka ir jāuzlabo sadarbība sociālajā jomā, tūrisma attīstībā, cīņā ar organizēto noziedzību un narkotiku apkarošanā.

Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta Krievijas virzībai uz Pasaules tirdzniecības organizāciju, īpaši uzsverot dzelzceļa tranzīta tarifu izlīdzināšanas nepieciešamību.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!