• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pareizticīgo Baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.01.2008., Nr. 2 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168801

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.01.2008., Nr. 2

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pareizticīgo Baznīcas Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs:

 

Dievu mīlošiem draudžu ganiem, godājamai mūku kārtai

un visiem uzticamajiem Latvijas Pareizticīgās Baznīcas bērniem

“Dziedi Kungam visa zeme”

(Ps. 96, 1)

Mīļotie priesteri un diakoni, godājamie inoki un inokiņas, dievbijīgie ļaudis. Visi krietnie un uzticamie Latvijas Pareizticīgās Baznīcas bērni!

Bētlemes zvaigznes gaisma šodien apspīd ticīgo ļaužu dvēseles, un savās domās mēs pārceļamies uz nelielo Bētlemes pilsētu, Debesu Ķēniņa pilsētu, kur Dieva Dēlam labpatika kļūt par cilvēka Dēlu. “Tādas ir mūsu svinības, – māca vispasaules svētītājs Grigorijs Teologs, – kuras šodien svinam – Dieva atnākšana pie cilvēkiem, lai mēs pārceltos vai (precīzāk) atgrieztos pie Dieva.” (38.saruna, “Par Kristus Piedzimšanas svētkiem”.) Kungs Kristus ieradās pie mums, lai klīdinātu tumsu un tumsā esošie ļaudis “ieraudzītu lielu gaismu” (Mt.4, 16), un lai “turpmāk valdītu žēlastība caur taisnību uz mūžīgu dzīvību, caur mūsu Kungu Jēzu Kristu” (Rom.5, 21). Steigsimies arī mēs pie Piedzimušā pasaules Pestītāja, darīsim savas sirdis par mājvietu Viņam un, līdzīgi Evaņģēlija gudrajiem, pienesīsim Viņam savas dāvanas – ticību, lūgšanas, mīlestību, lēnprātību, pacietību; kopā ar eņģeļiem dziedāsim slavas dziesmu Viņam. Atliksim šodien laicīgās rūpes un raizes un priecāsimies, ka mēs esam pareizticīgie kristieši un šodien mums dzimis Pestītājs. “Jo mums ir piedzimis Bērns, mums ir dots Dēls,” – šodien dzied mūsu Baznīca pravieša Jesajas vārdiem (Jes.9, 5). Padomājiet par šiem vārdiem – mums dzimst, mums tiek dots, mums, grēcīgiem un necienīgiem. Tad pacentīsimies kaut nedaudz atdarīt Kungam par Viņa neizmērojamo mīlestību, par Viņa žēlastību, Viņa labdarību. Pienesīsim Kristum mūsu nelielās lūgšanas, mūsu nelielo pacietību skumjās un bēdās un mūsu mazos labos darbus, svinēsim mierā un mīlestībā mūsu Valdnieka Pestītāja svētkus, sargāsim savas sirdis no visādiem grēkiem.

Mīļotie tēvi, brāļi un māsas!

Kungs neatstāj Savu Baznīcu.

Viņš vienmēr ir kopā ar mums, kopā ar mums ir Viņa žēlastība.

Pagājušajā gadā mūsu Baznīca atkal un atkal piedzīvoja svētīgus notikumus, kuri liecina par mums izrādīto Dieva žēlastību. Kopā ar visu Vispasaules Pareizticības pilnību mēs priecājāmies par Krievu Aizrobežu Baznīcas apvienošanos ar Maskavas Patriarhātu, un arī es biju šā notikuma tiešs dalībnieks.

Ar kvēlām lūgšanām mēs sagaidījām mūsu zemē svētā labticīgā lielkņaza Ņevas Aleksandra godājamās relikvijas, kuras godināja gandrīz 60 tūkstoši cilvēku.

Tika svinīgi iesvētīts dievnams Līvānos, atjaunota baznīcas dzīve Daugavpils Dievmātes Aizmigšanas baznīcā, ielikts pamatakmens jaunai baznīcai Iecavā. Turpinājās daudzveidīga baznīcas sabiedriskā darbība, kura ir radusi pastāvīgu Latvijas sabiedrības atbalstu. Savu svētību un žēlastību Kungs mums ir rādījis dažādos veidos, tajā skaitā arī ar mirru izdalīšanos no svētajām ikonām mūsu dievnamos, vispirms jau – Kristus Piedzimšanas katedrālē. Nebūsim pret to vienaldzīgi, bet būsim pateicīgi par redzamajām Dieva žēlastības izpausmēm un, redzot tās, stiprināsimies mūsu svētajā pareizajā ticībā.

Mani mīļotie! Būsim nesatricināmi Svētajā Pareizticībā, mīlēsim un godāsim mūsu Māti – Svēto Baznīcu, centīsimies būt ar Kristu, ar Vissvēto Dievadzemdētāju, ar svētajiem Dieva aizbildņiem.

Visu Dieva man uzticēto Vislatvijas draudzi sirsnīgi sveicu lielajos un priecīgajos Kristus Piedzimšanas svētkos un Jaunajā gadā.

Lai iemiesojies Kungs svētī jūs visus, lai nākamais gads būtu Dieva žēlastības, miera un garīgas līksmības laiks!

 

Vēstījumā saglabāta metropolīta rakstība

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!