• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunā valdība pie jauno darbu galda Jaunajam Ministru kabinetam darbus sākot. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.01.2008., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunā Ministru kabineta pirmo darba sēdi 2008.gada 2.janvārī

Vēl šajā numurā

03.01.2008., Nr. 1

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunā valdība pie jauno darbu galda

Jaunajam Ministru kabinetam darbus sākot

VALDIBA1.JPG (27129 bytes) VALDIBA2.JPG (14996 bytes)

Vakar, 2.janvārī, uz savu pirmo darba sēdi sanāca Ministru prezidenta Ivara Godmaņa sastādītā valdība. Blakus attēlā: 2007.gada 20.decembrī Ministru kabinets savā pirmajā kopības sēdē, uzklausot Valsts prezidenta Valda Zatlera (galda galā, pie Valsts karoga) vēlējuma vārdus

Foto: Ansis Starks, A.F.I.; Māris Kaparkalējs, “LV”

 

Ministru kabineta sēdē trešdien, 2.janvārī, Ministru prezidents Ivars Godmanis iepazīstināja valdības locekļus ar savu skatījumu par 100 dienās neatliekami veicamajiem darbiem, kā arī aicināja ministrus iesniegt priekšlikumus un papildinājumus par neatliekamajiem darbiem attiecīgajā nozarē.

I.Godmanis norādīja, ka no šodienas līdz nākamās nedēļas beigām notiks individuālas tikšanās ar katru valdības locekli, lai pārrunātu neatliekamos uzdevumus, kā arī Valdības deklarācijas izpildi. Ministru prezidents informēja, ka jau nosūtījis virkni jautājumu par neatliekamajiem darbiem izglītības un zinātnes ministrei, labklājības ministrei, tieslietu ministram, finanšu ministram un ekonomikas ministram, bet pārējiem valdības locekļiem jautājumus par neatliekamajiem darbiem un rīcības plānu Ministru prezidents plāno nosūtīt tuvākajās dienās.

Kā norādīja I.Godmanis, vienlaikus ar neatliekamo darbu sarakstu tiks gatavots Valdības rīcības plāns 2008.gadam, tajā iekļaujot katras ministrijas rīcības plānu šim gadam.

Ministru prezidents aicināja valdības locekļus kopā ar ministriju un sekretariātu vadību izvērtēt tos nepieciešamos tiesību aktu projektus, kuri pieņemšanai valdībā jāvirza jau tuvākajā laikā, lai nekavētu likumu izpildi, kā arī izvērtēt, kādi normatīvie akti jāsagatavo, lai realizētu valdībā pieņemtās programmas un koncepcijas.

Valdības vadītājs informēja, ka 9.janvārī paredzēta tikšanās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības un nozaru arodbiedrību pārstāvjiem, lai diskutētu par arodbiedrības problēmām un algu jautājumu, kā arī pārrunātu jautājumu, kas skar gaidāmo energotarifu pieaugumu.

Ministru prezidents I.Godmanis norādīja, ka tuvākajā laikā plāno aicināt Latvijas Bankas vadību sniegt informāciju valdībā par makroekonomiskās attīstības prognozēm, bet Finanšu ministrijai sniegt ziņojumu par pretinflācijas programmas starprezultātiem.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!