• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izglītības un zinātnes ministrijas prioritātēm 2008.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2007., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168646

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izmaiņām tiesību aktos, kas stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvārī

Vēl šajā numurā

29.12.2007., Nr. 208

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izglītības un zinātnes ministrijas prioritātēm 2008.gadā

 

Izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes prioritātes ministra amatā ir valsts attīstības mērķiem atbilstošas visu pakāpju izglītības sistēmas pilnveide, lai izglītība kļūtu par instrumentu, kas pilnībā nodrošina Latvijas Nacionālās attīstības plānā minēto mērķu sasniegšanu. Proti, sekmēt līdzsvarotu un ilgtspējīgu valsts attīstību, nodrošināt ikviena iedzīvotāja labklājību un veicināt Latvijas konkurētspēju.

T.Koķe uzskata: “Būtiski nodrošināt sasaisti un sadarbību starp visām izglītības pakāpēm, veicinot sistēmas pēctecību.” Viņa piebilst, ka sākotnēji stratēģiski svarīga ir ar izglītības sistēmu saistīto uzskaites mehānismu pilnveide un ar izglītību saistītais finansējums, kā arī tāda vispārējās vidējās izglītības satura nodrošināšana, kas ļautu skolēniem ne tikai iegūt zināšanas, bet arī prast tās izmantot.

Ministre piebilst, ka vienlaikus būtiski turpināt attīstīt visas Izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā esošās jomas (izglītība, zinātne, valsts valoda un sports), nodrošināt sekmīgu Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apguvi, kā arī turpināt Latvijas dalību starptautiskajos izglītības un zinātnes procesos.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!