• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 18. decembra noteikumi Nr. 915 "Noteikumi par kārtību, kādā sedz izdevumus, kas saistīti ar alkohola koncentrācijas, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaida konstatēšanai veiktajām pārbaudēm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2007., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168484-noteikumi-par-kartibu-kada-sedz-izdevumus-kas-saistiti-ar-alkohola-koncentracijas-narkotisko-vai-citu-apreibinoso-vielu-iespaid...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.916

Grozījumi Ministru kabineta 2005. gada 11.janvāra noteikumos Nr.15 "Kārtība, kādā nosakāma alkohola koncentrācija asinīs un izelpotajā gaisā un konstatējams narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaids"

Vēl šajā numurā

22.12.2007., Nr. 206

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 915

Pieņemts: 18.12.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.915

Rīgā 2007.gada 18.decembrī (prot. Nr.70 64.§)

Noteikumi par kārtību, kādā sedz izdevumus, kas saistīti ar alkohola koncentrācijas, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaida konstatēšanai veiktajām pārbaudēm

Izdoti saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 258.panta trešo daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā persona, kurai uzlikts administratīvais sods (turpmāk – persona), sedz izdevumus, kas saistīti ar alkohola koncentrā­cijas, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaida konstatēšanai veiktajām pārbaudēm.

2. Noteikumi attiecas uz personām, kurām veiktas šādas pārbaudes:

2.1. pārbaude ar portatīvu mērierīci alkohola koncentrācijas noteikšanai izelpotajā gaisā;

2.2. medicīniskā pārbaude alkohola koncentrācijas, narkotisko vai citu apreibinošo vielu iespaida konstatēšanai.

3. Ar alkohola koncentrācijas, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes vai iespaida konstatēšanai veiktajām pārbaudēm saistīto izdevumu (turpmāk – izdevumi) apmēru nosaka, ņemot vērā Ministru kabineta noteikumos, kas regulē alkohola, narkotisko, psihotropo vai toksisko vielu ietekmes pārbaudes kārtību, noteikto izdevumu apmēru par personas pārbaudi ar portatīvu mērierīci alkohola koncentrācijas noteikšanai izelpotajā gaisā vai ārstniecības iestādes norādīto izdevumu apmēru saskaņā ar ārstniecības iestādē apstiprinātu cenrādi un pamatojoties uz šādiem izdevumus apliecinošiem dokumentiem:

3.1. pārbaudes protokols un izdrukas no portatīvās mērierīces alkohola koncentrācijas noteikšanai izelpotajā gaisā, ja pārbaudi veic ar portatīvo mērierīci alkohola koncentrācijas noteikšanai izelpotajā gaisā;

3.2. medicīniskās pārbaudes protokols vai medicīniskās pārbaudes protokols un tā pielikums “Ķīmiski toksikoloģiskās izmeklēšanas rezultāti”, ja papildus veikta ķīmiski toksikoloģiskā izmeklēšana.

4. Iestāde, kuras darbinieks nosūtījis transportlīdzekļa vadītāju uz medicīnisko pārbaudi, ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc izdevumus apliecinošu dokumentu saņemšanas atmaksā ārstniecības iestādei izdevumus.

5. Ja iestāde, kuras darbinieks veica personas pārbaudi ar portatīvo mērierīci alkohola koncentrācijas noteikšanai izelpotajā gaisā vai nosūtīja personu uz medicīnisko pārbaudi (turpmāk – iestāde), nosūta institūcijai (amatpersonai) izskatīšanai lietas materiālus par administratīvo pārkāpumu, materiāliem pievieno šo noteikumu 3.punktā minētos izdevumus apliecinošos dokumentus un informāciju par iestādes budžeta kontu, kurā personai jāiemaksā izdevumiem atbilstošā summa.

6. Institūcija (amatpersona), kas pieņēmusi lēmumu administratīvā pārkāpuma lietā (turpmāk – lēmums), rakstiski informē personu par:

6.1. pienākumu 30 dienu laikā no dienas, kad lēmums stājies spēkā, labprātīgi segt lēmumā norādītos izdevumus;

6.2. iestādes budžeta kontu, kurā ir veicama iemaksa;

6.3. lēmuma piespiedu izpildi, ja labprātīgi netiks segti lēmumā norādītie izdevumi.

7. Persona izdevumus samaksā, izmantojot bezskaidras naudas norēķinu (ar pārskaitījumu).

8. Ja persona 30 dienu laikā no dienas, kad stājies spēkā institūcijas (amatpersonas) lēmums, labprātīgi nesedz izdevumus, iestāde nodod lēmumu tiesu izpildītājam piespiedu piedziņai.

9. Noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministrs I.Godmanis

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!