• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 12. decembra rīkojums Nr. 792 "Par izglītības sistēmas informatizācijas programmas "Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei" īstenošanas rīcības plānu 2007.-2009.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2007., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/168164

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.806

Par Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas "Finansējums Eiropas Savienības politiku instrumentu un pārējās ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansēto projektu un pasākumu īstenošanai" līdzekļu pārdali 2007.gadā

Vēl šajā numurā

19.12.2007., Nr. 203

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 792

Pieņemts: 12.12.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.792

Rīgā 2007.gada 12.decembrī (prot. Nr.68 50.§)

Par izglītības sistēmas informatizācijas programmas “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei” īstenošanas rīcības plānu 2007.–2009.gadam

 

1. Apstiprināt izglītības sistēmas informatizācijas programmas “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei” īstenošanas rīcības plānu 2007.–2009. gadam (turpmāk – rīcības plāns).

2. Noteikt, ka rīcības plāna izpildi koordinējošā institūcija ir Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts.

3. Noteikt, ka par šī rīkojuma 1.punktā minētās programmas virzienu un uzdevumu, kā arī rīcības plāna pasākumu īstenošanu atbildīgā institūcija ir Izglītības un zinātnes ministrija.

4. Noteikt, ka rīcības plāns 2007. un 2008.gadā īstenojams no piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem. Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

5. Izglītības un zinātnes ministrijai katru gadu sagatavot un līdz kārtējā gada 1.septembrim iesniegt izskatīšanai Minis­tru kabinetā ziņojumu par rīcības plāna īstenošanu iepriekšējā pārskata gadā, kā arī par finanšu izlietojumu un sasniegtajiem rezultātiem.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās I.Gudele


 

Apstiprināts ar

Ministru kabineta

2007.gada 12.decembra rīkojumu Nr.792

Izglītības sistēmas informatizācijas programmas “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei” īstenošanas rīcības plāns 2007.–2009.gadam

Saturs

Kopsavilkums

Lietotie saīsinājumi

1.

Informatīvā daļa

1.1.

Politikas mērķis, apakšmērķi un rīcības virzieni

1.2.

Atbildīgās institūcijas

2.

Programmas uzdevumi, rīcības plāna pasākumi, izpildes laika plānojums, nepieciešamais finansējums un rezultatīvie rādītāji.

2.1.

Programmas rīcības virziena “Elektronisko mācību resursu veidošana” pasākumi, nepieciešamais finansējums, izpildes laika plānojums un rādītāji uzdevumu un pasākumu izpildes novērtēšanai

2.2.

Programmas rīcības virziena “Izglītības informācijas sistēmas izveide” pasākumi, nepieciešamais finansējums, izpildes laika plānojums un rādītāji uzdevumu un pasākumu izpildes novērtēšanai

2.3.

Programmas rīcības virziena “Mācību personāla IKT kompetences paaugstināšana” pasākumi, nepieciešamais finansējums, izpildes laika plānojums un rādītāji uzdevumu un pasākumu izpildes novērtēšanai

2.4.

Programmas rīcības virziena “IKT infrastruktūras modernizācija un uzturēšana” pasākumi, nepieciešamais finansējums, izpildes laika plānojums un rādītāji uzdevumu un pasākumu izpildes novērtēšanai

2.5.

Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums

2.6.

Indikatīvs ietekmes plānojums uz valsts un pašvaldību budžetiem

3.

Prognozējamais rezultāts

4.

Pārskatu sniegšanas un novērtēšanas kārtība

 

Kopsavilkums

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts ir izstrādājis izglītības sistēmas informatizācijas programmas “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei” īstenošanas rīcības plānu 2007.  -2009. gadam (turpmāk- rīcības plāns). Rīcības plāna pirmajā sadaļā norādīta risināmā jautājuma būtība, izvirzītie politikas mērķi, apakšmērķi un rīcības virzieni, noteiktas atbildīgās institūcijas programmas “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei” 2007. -2013. gadam (turpmāk- Programma), rīcības plāna īstenošanai.

Programmā izvirzīts ilgtermiņa mērķis: veicināt izglītotas un radošas personības veidošanos, paaugstinot izglītojamo zināšanas, prasmes un iemaņas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) pielietošanā.

Programmas rīcības virzieni:

• Elektronisko mācību resursu veidošana;

• Izglītības informācijas sistēmas izveide;

• Mācību personāla IKT kompetences paaugstināšana;

• IKT infrastruktūras modernizācija un uzturēšana.

Rīcības plāna otrajā sadaļā detalizēti aprakstīti programmas uzdevumi, rīcības plāna pasākumi, izpildes laika plānojums, papildus nepieciešamais finansējums un rezultatīvie rādītāji katram programmas rīcības virzieniem. Analizēts indikatīvais ietekmes plānojums uz valsts un pašvaldību budžetiem.

Rīcības plānā noteikto pasākumu īstenošanai 2007.-2009. gadā paredzēti 46 miljoni 299 tūkstoši LVL, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Valsts budžeta līdzekļus.

Nepieciešamais finansējums (tūkst. latu)

2007

2008

2009

Kopā

Kopā

120,00

21 697,50

24 482,30

46 299,80

ERAF

-

14 118,00

15 882,00

30 000,00

VB

120,00

7,579,50

8 600,30

16 299,80

Trešajā sadaļā analizēts rīcības plāna paredzēto pasākumu īstenošanas rezultāts, bet ceturtajā sadaļā aprakstīta pārskatu sniegšanas un novērtēšanas kārtība.  

Lietotie saīsinājumi

ERAF

Eiropas Reģionālās attīstības fonds

IKT

Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas

IKTIK

Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei

LIIS

Latvijas izglītības informatizācijas sistēma

LVL

Latvijas lats

Mb/s

Megabiti/ sekundē

VB

Valsts budžets

 

1. Informatīvā daļa

Izglītības sistēmas informatizācijas programmas “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei” īstenošanas rīcības plāns 2007.-2009. gadam (turpmāk - rīcības plāns) ir īstermiņa politikas plānošanas dokuments izglītības sistēmas informatizācijas attīstības politikas ieviešanai.

Rīcības plānā ietverti pasākumi, noteiktas atbildīgās institūcijas, paredzamais finansējums, izpildes termiņi un novērtēšanas rādītāji, lai īstenotu programmas “Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītības kvalitātei” 2007.-2013.gadam (apstiprināta ar Ministru kabineta 2006. gada 20. oktobra rīkojumu Nr. 812) rīcības virzienos paredzētos uzdevumus.

Rīcības plānā ietverta sadarbība ar Kultūras ministriju, pamatojoties uz faktu, ka Kultūras ministrijas pakļautībā esošā Valsts aģentūra “Kultūras informācijas sistēmas” kopš 2005.gada sākuma veiksmīgi realizē bibliotēku vienotās informācijas projektu, kurš tieši saistīts ar IKT attīstību pašvaldībās un to pakļautībā esošajās iestādēs.

1.1. Politikas mērķis, apakšmērķi un rīcības virzieni

Programmā izvirzīts ilgtermiņa mērķis:

Veicināt izglītotas un radošas personības veidošanos, paaugstinot izglītojamo zināšanas, prasmes un iemaņas informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) pielietošanā.

Ilgtermiņa mērķa pilnīgai īstenošanai 2007.–2013. gadam kā Programmas apakšmērķi noteikti:

• panākt kvalitatīvu informācijpratības un datorpratības apguvi;

• plaši izmantot IKT mācību procesā, izstrādājot elektroniskos mācību materiālus, pilnveidojot izglītības programmas saturu izglītības kvalitātes un pievilcības uzlabošanai, veidojot un izmantojot dažādus pakalpojumus izglītības kvalitātes paaugstināšanai;

• vairot pedagogu un izglītības darbinieku IKT zināšanas un prasmes, palielinot skolotāju/docētāju kvalifikācijas līmeni un darba efektivitāti;

• veidot efektīvu izglītības informācijas sistēmu, nodrošinot elektronisko mācību materiālu pieejamību un paaugstinot izglītības sistēmas vadības efektivitāti;

• veidot uzdevumiem atbilstošu, izmaksu efektīvu, drošu un uzticamu IKT infrastruktūru visu pakāpju un veidu izglītības iestādēs un izglītības pārvaldes iestādēs.

Lai sasniegtu programmas mērķi un apakšmērķus, ir noteikti šādi Programmas rīcības virzieni:

• Elektronisko mācību resursu veidošana;

• Izglītības informācijas sistēmas izveide;

• Mācību personāla IKT kompetences paaugstināšana;

• IKT infrastruktūras modernizācija un uzturēšana.

1.2. Atbildīgās institūcijas

Par Programmā apstiprināto virzienu, uzdevumu un rīcības plāna pasākumu īstenošanu atbildīgā institūcija ir Izglītības un zinātnes ministrija.

Rīcības plāna izpildes koordinējošā institūcija ir Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts.

2. Programmas uzdevumi, rīcības plāna pasākumi, izpildes laika plānojums, nepieciešamais finansējums un rezultatīvie rādītāji.

2.1. Programmas rīcības virziena “Elektronisko mācību resursu veidošana” pasākumi, nepieciešamais finansējums, izpildes laika plānojums un rādītāji uzdevumu un pasākumu izpildes novērtēšanai

Programmas rīcības virziena “Elektronisko mācību resursu veidošana” pasākumu īstenošanu paredzēts finansēt no valsts budžetā līdzekļiem, saskaņā ar tabulas Nr. 6 “Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums” apkopojumu.

 

Tabula Nr. 1 Programmas rīcības virziens “Elektronisko mācību resursu veidošana”

N.
p.k.

Programmas virzieni, uzdevumi un rīcības plāna pasākumi

Izpildes sākums

Izpildes termiņš

Piešķirtais finansējums 2007.gadā (tūkst.)

Papildus nepieciešamais finansējums 2008.gadā (tūkst.)

Papildus nepieciešamais finansējums 2009.gadā (tūkst.)

Finansējums KOPĀ (tūkst.)

Rādītāji uzdevuma un pasākumu izpildes novērtēšanai

Rādītāja vērtība

Atbildīgā institūcija, kuras budžeta ir plānojams finansējums

Īstenotājs

1.

Elektronisko mācību resursu veidošana

15.01.2008

12.12.2009

0,00

2410,50

2930,30

5340,80

IZM

IZM

1.1.

Mācību materiālu datu bāze.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

1153,00

1393,00

2546,00

IZM

IZM

1.1.1.

Izstrādāt elektronisko mācību materiālu standartu

15.01.2008

15.06.2008

0,00

6,00

0,00

6,00

Izstrādāts mācību materiālu (izstrādes ) standarts

1

IZM

IZM

1.1.2.

Definēt elektronisko mācību materiālu formātus

15.01.2008

15.06.2008

0,00

20,00

0,00

20,00

Definēti elektronisko mācību materiālu formāti un vadlīnijas to pielietošanai

1

IZM

IZM

1.1.3.

Definēt nepieciešamos metadatus elektronisko materiālu aprakstīšanai

15.01.2008

15.06.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Definēti metadati elektronisko mācību materiālu aprakstīšanai un vadlīnijas to pielietošanai

1

IZM

IZM

1.1.4.

Noteikt elektronisko mācību materiālu agregācijas un klasifikācijas principus

01.06.2008

31.12.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Izstrādāti mācību materiālu klasifikācijas principi un pielietošanas vadlīnijas

1

IZM

IZM

1.1.5.

Pilnveidot elektronisko mācību materiālu agregācijas un klasifikācijas principus

15.01.2009

31.12.2009

0,00

0,00

20,00

20,00

Pilnveidoti mācību materiālu klasifikācijas principi un pielietošanas vadlīnijas

1

IZM

IZM

1.1.7.

Standartizēt esošos LIIS elektroniskos mācību materiālus atbilstoši mācību materiālu standartiem

20.10.2008

20.04.2009

0,00

30,00

120,00

150,00

Standartizēto LIIS mācību materiālu īpatsvars

1

IZM

IZM

* 0%

* 20%

* 80%

* 100%

1.1.8.

Izstrādāt mācību materiālu datu bāzi

15.06.2008

30.05.2009

0,00

200,00

200,00

400,00

Izstrādāta mācību materiālu datu bāze

1

IZM

IZM

* 0%

*50%

* 50%

* 100%

1.1.9.

Mācību materiālu datu bāžu vadības sistēmas uzturēšana (ar atbalsta servisu, līniju)

01.12.2008

31.12.2009

0,00

12,00

48,00

60,00

Mācību materiālu datu bāžu vadības sistēmas uzturēšanas līgums ( uz gadu )

1

IZM

IZM

* 20% priekšapm.

* 80% pēcapm.

* 100%

1.1.10.

Pedagogu apmācība ar mācību materiālu datu bāžu vadības sistēmu (ieviešana)

01.12.2008

31.12.2009

0,00

65,00

205,00

270,00

Apmācīto pedagogu skaits

50%

IZM

IZM

* 0%

* 12%

* 38%

* 50%

1.1.11.

Izstrādāt jaunus elektroniskos mācību materiālus

30.11.2008

31.12.2009

0,00

800,00

800,00

1600,00

Jaunu mācību materiālu īpatsvars

50%

IZM

IZM

* 0%

*25%

* 25%

* 50%

1.2.

Mācību materiālu izstrādes veicināšanas pasākumi

01.02.2009

31.12.2009

0,00

0,00

27,80

27,80

Aktivitāšu skaits, kas veicina un aktivizē mācību materiālu veidošanu

18

IZM

IZM

1.2.1.

Noorganizēt mācību materiālu izstrādes konkursus

01.02.2009

12.12.2009

0,00

0,00

13,50

13,50

Konkursu skaits

6

IZM

IZM

1.2.2.

Organizēt seminārus un cita veida pasākumus mācību personālam, kas veicina un popularizē mācību materiālu izstrādi

01.02.2009

12.12.2009

0,00

0,00

14,30

14,30

Semināru skaits

12

IZM

IZM

1.3.

Mācību materiālu izstrādes un pielietošanas metodika.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

139,50

139,50

279,00

IZM

IZM

1.3.1.

Apzināt IKT rīkus mācību materiālu veidošanai

15.01.2008

15.04.2008

0,00

6,00

0,00

6,00

Vadlīniju skaits elektronisko mācību materiālu veidošanas rīku pielietošanai

1

IZM

IZM

1.3.2.

Izstrādā jaunus IKT rīkus mācību materiālu veidošanai

01.07.2008

31.12.2008

0,00

96,00

0,00

96,00

Izstrādi jauni IKT rīkus mācību materiālu veidošanai

12

IZM

IZM

1.3.3.

Izstrādāt IKT rīku pielietošanas metodiku

15.04.2008

31.10.2008

0,00

15,00

0,00

15,00

Izstrādāto metodiku skaits

12

IZM

IZM

1.3.4.

Nodrošināt IKT rīku pielietošanas mācības

01.11.2008

31.12.2009

0,00

22,50

52,50

75,00

Apmācīto pedagogu skaits

1000

IZM

IZM

* 0

* 300

* 700

* 1000

1.3.5.

Izstrādāt vadlīnijas pedagogiem par IKT izmantošanu mācību procesā

01.07.2008

01.05.2009

0,00

0,00

20,00

20,00

Vadlīniju skaits par IKT rīku pielietošanu mācību procesā

1

IZM

IZM

1.3.6.

Izstrādāt pamata datorprasmju pašmācības komplektu pedagogu IKT prasmju apguvei

01.06.2009

31.12.2009

0,00

0,00

47,00

47,00

Komplektu skaits

1

IZM

IZM

1.3.7.

Nodrošināt pedagogu pašmācības komplekta pieejamību e-apmācības vidē

01.06.2009

31.12.2009

0,00

0,00

20,00

20,00

Izveidota e-apmācības vide

1

IZM

IZM

1.4.

Tālmācības kursu izstrāde.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

1060,00

900,00

1960,00

IZM

IZM

1.4.1.

Izstrādāt tālmācības kursu vadības sistēmu

15.01.2008

31.12.2009

0,00

160,00

0,00

160,00

Izstrādāta tālmācības kursu sistēma

1

IZM

IZM

1.4.1.

Izstrādāt tālmācības kursus profesionālajā izglītībā

01.07.2008

31.12.2009

0,00

900,00

900,00

1800,00

Tālmācības kursu skaits

720

IZM

IZM

* 0

* 360

* 360

* 720

1.5.

Akadēmisko mācību resursu un bibliotēku informācijas pieejamība.

26.11.2009

31.12.2009

0,00

0,00

270,00

270,00

Pieejamo akadēmisko resursu skaits mācību personālam bez maksas

7

IZM

IZM

1.5.1.

Apzināt pieejamos akadēmisko resursu un izglītības iestāžu bibliotēku mācību katalogus

26.11.2008

26.02.2009

0,00

0,00

30,00

30,00

Apzināto mācību katalogu pedagogu vajadzībām īpatsvars

1

IZM

IZM

1.5.2.

Nodrošināt akadēmisko informācijas resursu pieejamību

26.02.2009

24.12.2009

0,00

0,00

120,00

120,00

Iegādāto mācību katalogu mācību personālam skaits

5

IZM

IZM

1.5.3.

Nodrošināt mācību personālam piekļuvi dažādām akadēmisko resursu datu bāzēm t.sk. muzeju informācijai bez maksas

26.02.2009

25.12.2009

0,00

0,00

120,00

120,00

Pieejamo datu bāzu skaits

2

IZM

IZM

1.6.

Valsts pārbaudījumu sistēmas pilnveidošana

15.03.2008

31.12.2009

0,00

58,00

200,00

258,00

IZM

IZM

1.6.1.

Valsts pārbaudījumu matricas izveide, nosakot uzdevumu bankas izmantošanas veidus

15.03.2008

31.12.2008

0,00

58,00

0,00

58,00

Valsts pārbaudījumu matricas uzdevumu bankas standarts

1

IZM

IZM

1.6.2.

Pedagogu apmācība uzdevumu bankas satura izveidei

10.01.2009

10.06.2009

0,00

0,00

30,00

30,00

Apmācīto pedagogu skaits

750

IZM

IZM

1.6.3.

Uzdevumu bankas satura izstrāde

10.09.2009

31.12.2009

0,00

0,00

90,00

90,00

Uzdevumu bankas satura izstrāde

0,3

IZM

IZM

1.6.4.

Pārbaudījumu sistēmas uzdevumu bankas vadības sistēmas izstrāde

10.01.2009

10.08.2009

0,00

0,00

80,00

80,00

Izstrādāta Valsts pārbaudījumu sistēmas uzdevumu bankas vadības sistēma

1

IZM

IZM

2.2. Programmas rīcības virziena “Izglītības informācijas sistēmas izveide” pasākumi, nepieciešamais finansējums, izpildes laika plānojums un rādītāji uzdevumu un pasākumu izpildes novērtēšanai

Programmas rīcības virziena “Izglītības informācijas sistēmas izveide” pasākumu īstenošanu paredzēts finansēt no valsts budžeta līdzekļiem (IZM) un ĪUMEPLS budžetā paredzētiem finanšu līdzekļiem no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, saskaņā ar tabulas Nr. 6 “Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums” apkopojumu.

 

Tabula Nr. 2 Programmas rīcības virziens “Izglītības informācijas sistēmas izveide”

N.p.k.

Programmas virzieni, uzdevumi un rīcības plāna pasākumi

Izpildes sākums

Izpildes termiņš

Piešķirtais finansējums 2007.gadā (tūkst.)

Papildus nepieciešamais finansējums 2008.gadā (tūkst.)

Papildus nepieciešamais finansējums 2009.gadā (tūkst.)

Finansējums KOPĀ (tūkst.)

Rādītāji uzdevuma un pasākumu izpildes novērtēšanai

Rādītāja vērtība

Atbildīgā institūcija, kuras budžeta ir plānojams finansējums

Īstenotājs

2.

Izglītības informācijas sistēmas izveide

15.06.2007

01.07.2010

120,00

6948,00

8342,00

18410,00

ĪUMEPLS, IZM

IZM

2.1.

Lietotāja e-profils.

02.10.2007

01.07.2010

0,00

2460,00

2410,00

4870,00

ĪUMEPLS

IZM

2.1.1.

Izveidot un ieviest skolu „personas kartiņu"

01.01.2008

31.12.2008

0,00

50,00

0,00

50,00

Izveidotas un ieviestas skolu "personas kartiņas" (skaits)

1077

ĪUMEPLS

IZM

2.1.2.

Izveidot un ieviest pedagogu „personas kartiņu"

01.01.2008

31.12.2009

0,00

160,00

160,00

320,00

Izveidotas un ieviestas pedagogu "personas kartiņas" (skaits)

32000

ĪUMEPLS

IZM

* 0

* 16 000

* 16 000

* 32 000

2.1.3.

Izveidot un ieviest audzēkņu „personas kartiņu"

01.01.2008

31.12.2009

0,00

750,00

750,00

1500,00

Izveidotas un ieviestas audzēkņu "personas kartiņas" (skaits)

300000

ĪUMEPLS

IZM

* 0

* 150 000

* 150 000

* 300 000

2.1.4.

Nodrošināt „personas kartiņu” uzturēšanu

01.07.2008

01.07.2010

0,00

1500,00

1500,00

3000,00

Uzturēto sistēmu skaits

3

ĪUMEPLS

IZM

* 0

* uz 1 gadu

* uz 1 gadu

* 2 gadi

2.2.

Izglītības reģistri

15.06.2007

15.05.2010

120,00

900,00

340,00

1360,00

ĪUMEPLS, IZM

IZM

2.2.1.

Izglītības reģistru uzturēšana

15.06.2007

15.05.2010

120,00

140,00

140,00

400,00

Izglītības reģistru uzturēšana

15

IZM

IZM

* uz 1 gadu

* uz 1 gadu

* uz 1 gadu

* 3 gadi

2.2.2.

Izglītības iestāžu personāla apmācība darbam ar Izglītības reģistru vadības sistēmu

30.06.2008

31.12.2008

0,00

350,00

0,00

350,00

Apmācīto izglītības iestāžu (skolu, izglītības pārvalžu ) personāla skaits

100%

ĪUMEPLS

IZM

2.2.3.

Veikt izpēti, lai nodrošinātu izglītības reģistru integrācijas sagatavošanas uzdevumus (veikt izpēti, izstrādāt prasību specifikāciju)

01.02.2008

01.06.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Izstrādāta izglītības reģistru integrācijas specifikācija

1

ĪUMEPLS

IZM

2.2.4.

Nodrošināt izglītības reģistru integrāciju ar citiem valsts nozīmes reģistriem

01.07.2008

31.12.2008

0,00

200,00

0,00

200,00

Integrēto izglītības reģistru ar valsts nozīmēs reģistriem skaits

15

ĪUMEPLS

IZM

2.2.6.

Izstrādāt Valsts pārbaudījumu rezultātu datu bāžu vadības sistēmu

15.01.2008

31.12.2009

0,00

200,00

200,00

400,00

Izstrādāta Valsts pārbaudījumu rezultātu datu bāžu vadības sistēma

1

ĪUMEPLS

IZM

* 0%

*50%

* 50%

* 100%

2.3.

E-sadarbības vide

15.01.2008

31.12.2009

0,00

540,00

2000,00

2540,00

Izveidota e-sadarbības vide - skola.lv, apmācīti 95% pedagogi, 12 mēnešus veidoti veicin. pasākumi

ĪUMEPLS

IZM

2.3.1.

Izstrādāt skolotāju, skolēnu un vecāku dinamiski pielāgojamu sadarbības vides - skola.lv sistēmas prasību specifikāciju

15.01.2008

31.03.2008

0,00

40,00

0,00

40,00

Izveidota centralizēta e-sadarbības vide

1

ĪUMEPLS

IZM

2.3.2.

Izveidot skolotāju, skolēnu un vecāku dinamiski pielāgojamu sadarbības vidi informācijas apmaiņai

01.04.2008

31.12.2008

0,00

500,00

0,00

500,00

Izveidota centralizēta e-sadarbības vide

1

ĪUMEPLS

IZM

2.3.3.

Ieviest e-sadarbības vidi

01.01.2009

31.12.2009

0,00

0,00

1000,00

1000,00

Apmācīto pedagogu skaits darbam ar e-sadarbības sistēmu

95%

ĪUMEPLS

IZM

2.3.4.

Informatīvie materiāli un veicināšanas pasākumi e-sadarbības vides popularizēšanai

01.01.2009.

31.12.2009

0,00

0,00

1000,00

1000,00

Informatīvie materiāli, veicināšanas pasākumi mērķauditorijai (mēneši)

12

ĪUMEPLS

IZM

2.4.

Vērtējums un apmeklējums

15.01.2008

31.12.2009

0,00

524,00

500,00

1024,00

Izveidota vērtējumu un apmeklējumu vadības sistēma un ieviesta 510 skolās

ĪUMEPLS

IZM

2.4.1.

Izstrādāt vērtējumu un apmeklējumu sistēmas prasību specifikāciju

15.01.2008

15.04.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Izveidota vērtējumu un apmeklējumu sistēmas prasību specifikācija

1

ĪUMEPLS

IZM

2.4.2.

Izveidot vērtējumu un apmeklējumu vadības sistēmu

15.04.2008

15.10.2008

0,00

500,00

0,00

500,00

Sistēmu skaits

1

ĪUMEPLS

IZM

2.4.3.

Ieviest vērtējumu un apmeklējumu sistēmu pilotskolās

01.11.2008

01.12.2008

0,00

14,00

0,00

14,00

Pilotskolu skaits, kurās ieviesta vērtējumu un apmeklējumu sistēma visās klašu grupās

10

ĪUMEPLS

IZM

2.4.4.

Ieviest vērtējumu un apmeklējumu sistēmu

01.01.2009

31.12.2009

0,00

0,00

500,00

500,00

Skolu skaits, kurās ieviesta vērtējumu un apmeklējumu sistēma visās klašu grupās

500

ĪUMEPLS

IZM

2.5.

Atbalsts mācību procesam

15.01.2008

31.12.2009

0,00

275,00

712,00

987,00

Izveidota sistēma mācību procesa atbalstam un ieviesta 210 skolās

ĪUMEPLS

IZM

2.5.1.

Izveidot mācību procesa un pedagoģiskā darba uzdevumu (uzdevumi, testi, stundu, telpu, pedagogu slodžu plānošana) sistēmas prasību specifikāciju

15.01.2008

15.07.2008

0,00

25,00

0,00

25,00

Izveidota vērtējumu un apmeklējumu sistēmas prasību specifikācija

1

ĪUMEPLS

IZM

2.5.2.

Izveidot mācību procesa un pedagoģiskā darba uzdevumu (uzdevumi, testi) sistēmu

01.08.2008

01.05.2009

0,00

250,00

500,00

750,00

Sistēmu skaits

1

ĪUMEPLS

IZM

* 1.posms

* 2.posms

izstrādāta IS

2.5.3.

Ieviest pedagoģiskā darba uzdevumu sistēmu pilotskolās

01.05.2009

15.07.2009

0,00

0,00

12,00

12,00

Pilotskolu skaits, kurās ieviesta pedagoģiskā darba uzdevumu sistēma visās klašu grupās

10

ĪUMEPLS

IZM

2.5.4.

Ieviest pedagoģiskā darba uzdevumu sistēmu

01.08.2009

31.12.2009

0,00

0,00

200,00

200,00

Skolu skaits, kurās ieviesta pedagoģiskā darba uzdevumu sistēma visās klašu grupās

200

ĪUMEPLS

IZM

2.6.

Skolas vadības informācijas sistēma

15.01.2008

31.12.2009

0,00

760,00

1010,00

1770,00

Izveidota mācību resursu sistēma

ĪUMEPLS

IZM

2.6.1.

Izstrādāt skolas vadības sistēmas (resursu pārvaldība) prasību specifikāciju

15.01.2008

15.04.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Sistēmu skaits

1

ĪUMEPLS

IZM

2.6.2.

Izstrādāt skolas vadības sistēmu

15.04.2008

31.12.2009

0,00

750,00

750,00

1500,00

Sistēmu skaits

1

ĪUMEPLS

IZM

2.6.3.

Ieviest skolas vadības sistēmu pilotskolās

01.09.2008

31.12.2008

0,00

0,00

10,00

10,00

Pilotskolu skaits, kurās ieviesta skolas vadības sistēma

10

ĪUMEPLS

IZM

2.6.4.

Ieviest skolas vadības sistēmu

01.02.2009

31.12.2009

0,00

0,00

250,00

250,00

Skolu skaits, kurās ieviesta skolas vadības sistēma

500

ĪUMEPLS

IZM

2.7.

Nozares portāls.

01.01.2009

31.12.2009

0,00

0,00

60,00

60,00

Izstrādāts izglītības portāls (nozares portāls)

ĪUMEPLS

IZM

2.7.1.

Izstrādāt skolotāju, vecāku un nozares profesionāļu vajadzībām atbilstošu portālu diskusiju, forumu, elektroniskās informācijas apmaiņas nodrošināšanai

01.01.2009

31.12.2009

0,00

0,00

60,00

60,00

Sistēmu skaits

1

ĪUMEPLS

IZM

2.8.

Izglītības informatīvais portāls.

01.01.2009

31.12.2009

0,00

0,00

60,00

60,00

Izstrādāts izglītības informācijas portāls

ĪUMEPLS

IZM

2.8.1.

Izstrādāt portālu informācijas par izglītības sistēmas procesiem publicēšanai, izglītības iespēju popularizēšanai, sociālo partneru piesaistīšanai, sabiedrības viedokļa iegūšanai

01.01.2009

31.12.2009

0,00

0,00

60,00

60,00

Sistēmu skaits

1

ĪUMEPLS

IZM

2.9.

Izglītības vadības informācijas sistēma.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

1479,00

1250,00

2729,00

Izveidota izglītības vadības informācijas sistēma

ĪUMEPLS

IZM

2.9.1.

Izstrādāt izglītības datu centra koncepciju

15.01.2008

15.03.2008

0,00

9,00

0,00

9,00

Izstrādāta izglītības datu centra koncepcija

1

ĪUMEPLS

IZM

2.9.2.

Izstrādāt izglītības datu centra projektu

15.03.2008

15.04.2008

0,00

15,00

0,00

15,00

Izstrādāts datu centra projekts ( tehniskā specifikācija )

1

ĪUMEPLS

IZM

2.9.3.

Izveidot izglītības datu centru

15.04.2008

15.09.2008

0,00

850,00

0,00

850,00

Izveidoto datu centru skaits

1

ĪUMEPLS

IZM

2.9.4.

Izglītības informācijas sistēmu izvietošana (ieviešana) datu centrā

15.09.2008

31.12.2008

0,00

15,00

0,00

15,00

Izvietoto sistēmu skaits datu centrā

9

ĪUMEPLS

IZM

2.9.5.

Izglītības datu centra uzturēšana

15.09.2008

31.12.2009

0,00

90,00

250,00

340,00

Datu centra uzturēšanas periods (gadi)

1,25

ĪUMEPLS

IZM

2.9.6.

Lokālo datu serveru nodrošināšana izglītības iestādēs

01.07.2008

31.12.2009

0,00

500,00

1000,00

1500,00

Izglītības iestāžu īpatsvars, kurās uzstādīts lokālais datu serveris

50%

ĪUMEPLS

IZM

* 0%

* 17%

* 33%

* 50%

2.10.

Izglītības iestāžu dokumentu vadības sistēmu standarts.

01.07.2008

01.12.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Izstrādāts standarts izglītības iestāžu Dokumentu vadības sistēmu integrācijai

IZM

IZM

2.10.1.

Izstrādāt izglītības iestāžu dokumentu vadības sistēmu izstrādei vai iegādei nepieciešamo sistēmas standartu

01.07.2008

01.12.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Standartu skaits

1

IZM

IZM

2.11.

Izglītības informatizācijas plānošana, pārvaldība un uzraudzība

15.01.2008

30.06.2010

0,00

1500,00

1500,00

3000,00

ĪUMEPLS

IZM

2.11.1.

Izglītības informatizācijas plānošana, pārvaldība un uzraudzība

15.01.2008

30.06.2010

0,00

1500,00

1500,00

3000,00

Izglītības informatizācijas plānošanas, pārvaldības un uzraudzības periods mēnešos

30

ĪUMEPLS

IZM

2.3. Programmas rīcības virziena “Mācību personāla IKT kompetences paaugstināšana” pasākumi, nepieciešamais finansējums, izpildes laika plānojums un rādītāji uzdevumu un pasākumu izpildes novērtēšanai

Programmas rīcības virziena “Elektronisko mācību resursu veidošana” pasākumu īstenošanu paredzēts finansēt no valsts budžeta līdzekļiem, saskaņā ar tabulas Nr. 6 “Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums” apkopojumu.

Tabula Nr. 3 Programmas rīcības virziens “Mācību personāla IKT kompetences paaugstināšana”

N.p.k.

Programmas virzieni, uzdevumi un rīcības plāna pasākumi

Izpildes sākums

Izpildes termiņš

Piešķirtais finansējums 2007.gadā (tūkst.)

Papildus nepieciešamais finansējums 2008.gadā (tūkst.)

Papildus nepieciešamais finansējums 2009.gadā (tūkst.)

Finansējums KOPĀ (tūkst.)

Rādītāji uzdevuma un pasākumu izpildes novērtēšanai

Rādītāja vērtība

Atbildīgā institūcija, kuras budžeta ir plānojams finansējums

Īstenotājs

3.

Mācību personāla IKT kompetences paaugstināšana

15.01.2008

31.12.2009

0,00

1549,00

2130,00

3679,00

IZM

IZM

3.1.

IKT izmantošanas pamatprasmes pedagogiem.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

418,00

780,00

1198,00

Mācību personāla īpatsvars, kas apguvuši pamata datorprasmes

50%

IZM

IZM

3.1.1.

Izstrādāt pedagogu pamata datorprasmju standartu

15.01.2008

15.04.2008

0,00

6,00

0,00

6,00

Izstrādāts pedagogu pamata datorprasmju standarts

1

IZM

IZM

3.1.2.

Nodrošināt standartam atbilstošu kursu izstrādi, pedagogu mācības un sertifikāciju

15.05.2008

31.12.2009

0,00

200,00

400,00

600,00

Pedagogu īpatsvars, kas apguvis pamata datorprasmes

50%

IZM

IZM

* 0%

* 17%

* 33%

* 50%

3.1.3.

Izstrādāt izglītības vadītāju datorprasmju standartu

15.01.2008

15.04.2008

0,00

6,00

0,00

6,00

Izstrādāts izglītības vadītāju datorprasmju standarts

1

IZM

IZM

3.1.4.

Nodrošināt standartam atbilstošu kursu izstrādi, izglītības vadītāju mācības un sertifikāciju

15.05.2008

31.12.2009

0,00

100,00

200,00

300,00

Izglītības vadītāju īpatsvars, kas apguvuši pamata datorprasmes

50%

IZM

IZM

* 0%

* 17%

* 33%

* 50%

3.1.5.

Izstrādāt bibliotekāru datorprasmju standartu

15.01.2008

15.04.2008

0,00

6,00

0,00

6,00

Izstrādāts bibliotekāru datorprasmju standarts

1

IZM

IZM

3.1.6.

Nodrošināt standartam atbilstošu kursu izstrādi, bibliotekāru mācības un sertifikāciju

15.05.2008

31.12.2009

0,00

100,00

180,00

280,00

Bibliotekāru īpatsvars, kas apguvuši pamata datorprasmes

50%

IZM

IZM

* 0%

* 18%

* 32%

* 50%

3.2.

Informātikas priekšmeta pedagogu apmācība.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

206,00

400,00

606,00

IZM

IZM

3.2.1.

Izstrādāt informātikas priekšmeta skolotāju kvalifikācijas standartu

15.01.2008

15.04.2008

0,00

6,00

0,00

6,00

Izstrādāts informātikas priekšmeta pedagogu kvalifikācijas standarts

1

IZM

IZM

3.2.2.

Nodrošināt standartam atbilstošu kursu izstrādi, informātikas skolotāju mācības un sertifikāciju

15.05.2008

31.12.2009

0,00

200,00

400,00

600,00

Kvalifikācijas standartam atbilstošu informātikas skolotāju īpatsvars

50%

IZM

IZM

* 0%

* 17%

* 33%

* 50%

3.3.

Izglītības personāla, kuri strādā ar bērniem ar speciālām vajadzībām, īpašās datora lietošanas prasmes.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

30,00

50,00

80,00

IZM

IZM

3.3.1.

Izstrādāt pedagogu, kas strādā ar bērniem ar speciālām vajadzībām, datorprasmju standartu

15.01.2008

15.04.2008

0,00

5,00

0,00

5,00

Izstrādāts pedagogu, kas strādā ar bērniem ar speciālām vajadzībām, datorprasmju standarts

1

IZM

IZM

3.3.2.

Nodrošināt standartam atbilstošu kursu izstrādi, pedagogu mācības un sertifikāciju

15.05.2008

31.12.2009

0,00

25,00

50,00

75,00

Speciālo izglītības programmu pedagogu īpatsvars, kas apguvuši specializētās datorprogrammu iespējas

50%

IZM

IZM

* 0%

* 17%

* 33%

* 50%

3.4.

Specializētas programmatūras lietošana.

04.03.2008

31.12.2009

0,00

50,00

90,00

140,00

IZM

IZM

3.4.1.

Izstrādāt mācību kursus, kas nodrošina mācību procesa un skolvadības programmatūras lietošanas iemaņu apguvi

04.03.2008

04.06.2008

0,00

25,00

0,00

25,00

Kursu programmu skaits

2

IZM

IZM

3.4.2.

Veikt mācības, kas nodrošina mācību procesa un skolvadības programmatūras lietošanas iemaņu apguvi

04.06.2008

31.12.2009

0,00

25,00

90,00

115,00

Pedagogu īpatsvars, kas izmato mācību procesa un skolvadības programmatūru

15%

IZM

IZM

* 0%

* 3%

* 12%

* 15%

3.5.

Elektronisko mācību materiālu veidošanas un izmantošanas mācības.

28.01.2008

31.12.2009

0,00

830,00

770,00

1600,00

IZM

IZM

3.5.1.

Izstrādāt apmācību programmas, kas nodrošina elektronisko mācību materiālu veidošanu

23.02.2008

29.04.2008

0,00

100,00

0,00

100,00

Mācību programmu skaits

3

IZM

IZM

3.5.2.

Nodrošināt mācības elektronisko mācību materiālu veidošanā

01.07.2008

31.12.2009

0,00

200,00

400,00

600,00

Pedagogu skaits, kas apmācīti elektronisko mācību materiālu veidošanā

6000

IZM

IZM

* 0

* 2 000

* 4 000

* 6 000

3.5.3.

Izstrādāt apmācību programmas, kas nodrošina mācības par IKT izmantošanas iespējām mācību procesā

28.01.2008

29.12.2008

0,00

300,00

0,00

300,00

Mācību programmu skaits

10

IZM

IZM

3.5.4.

Nodrošināt mācības par IKT izmantošanas iespējām mācību procesā

29.04.2008

31.12.2009

0,00

230,00

370,00

600,00

Pedagogu skaits, kas apmācīti IKT pielietošanai mācību procesā

6000

IZM

IZM

* 0

* 2 300

* 3 700

* 6 000

3.6.

Tālmācības sistēmu izmantošana.

11.01.2008

31.12.2009

0,00

15,00

40,00

55,00

Tālmācības sistēmu skaits datorprasmju apguvei

1

IZM

IZM

3.6.1.

Izstrādāt mācību programmas un nodrošināt mācības dažādu tālmācības sistēmu izmantošanai

11.01.2008

26.11.2008

0,00

15,00

0,00

15,00

Izstrādāto mācību programmu skaits

1

IZM

IZM

3.6.2.

Izstrādāt tālmācības sistēmu pedagogu pamata datorprasmju apguvei

26.11.2008

31.12.2009

0,00

0,00

40,00

40,00

Sistēmu skaits

1

IZM

IZM

2.4. Programmas rīcības virziena “IKT infrastruktūras modernizācija un uzturēšana” pasākumi, nepieciešamais finansējums, izpildes laika plānojums un rādītāji uzdevumu un pasākumu izpildes novērtēšanai

Programmas rīcības virziena “Izglītības informācijas sistēmas izveide” pasākumu īstenošanu paredzēts finansēt no valsts budžeta līdzekļiem (IZM) un ĪUMEPLS budžetā paredzētiem finanšu līdzekļiem no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, saskaņā ar tabulas Nr. 6 “Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums” apkopojumu.

Tabula Nr. 4 Programmas rīcības virziens “IKT infrastruktūras modernizācija un uzturēšana”

N.p.k.

Programmas virzieni, uzdevumi un rīcības plāna pasākumi

Izpildes sākums

Izpildes termiņš

Piešķirtais finansējums 2007.gadā (tūkst.)

Papildus nepieciešamais finansējums 2008.gadā (tūkst.)

Papildus nepieciešamais finansējums 2009.gadā (tūkst.)

Finansējums KOPĀ (tūkst.)

Rādītāji uzdevuma un pasākumu izpildes novērtēšanai

Rādītāja vērtība

Atbildīgā institūcija, kuras budžeta ir plānojams finansējums

Īstenotājs

4.

IKT infrastruktūras modernizācija un uzturēšana

02.07.2007

31.12.2009

0,00

9290,00

9580,00

18870,00

ĪUMEPLS, IZM

ĪUMEPLS, KM, IZM

4.1.

Mobilie datori mācību personālam.

02.07.2007

31.12.2009

0,00

1050,00

1050,00

2100,00

ĪUMEPLS

ĪUMEPLS

4.1.1.

 

Nodrošināt pedagogus ar mobilajiem datoriem

 

02.07.2007

 

31.12.2009

 

0,00

1050,00

1050,00

2100,00

Pedagogu īpatsvars, kas saņēmuši mobilos datorus

 

20%

 

ĪUMEPLS

 

ĪUMEPLS

 

* 0%

* 10%

* 10%

* 20%

4.2.

Multimediju tehnika.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

620,00

980,00

1600,00

ĪUMEPLS

ĪUMEPLS

4.2.1.

Nodrošināt izglītības iestādes ar minimālo multimediju tehnikas komplektu

15.01.2008

31.12.2009

0,00

620,00

980,00

1600,00

Izglītības iestāžu īpatsvars, kas nodrošinātas ar multimediju tehnikas komplektu

50%

ĪUMEPLS

ĪUMEPLS

* 0%

* 20%

* 30%

* 50%

4.3.

Datori pārvaldes un administratīvajām vajadzībām.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

500,00

500,00

1000,00

IZM

IZM

4.3.1.

Nodrošināt izglītības iestāžu administrāciju ar datortehnikas komplektu

15.01.2008

31.12.2009

0,00

500,00

500,00

1000,00

Izglītības iestāžu īpatsvars, kas nodrošinātas ar datortehniku administrācijai

30%

IZM

IZM

* 0%

* 15%

* 15%

* 30%

4.4.

Datori mācību procesa atbalstam (t.sk. bibliotēkām).

15.01.2008

31.12.2009

0,00

3500,00

3500,00

7000,00

ĪUMEPLS

ĪUMEPLS KM, IZM

4.4.1.

Uzlabot izglītības iestāžu nodrošinājumu ar datortehniku mācību procesam (t.sk. bibliotēkas)

15.01.2008

31.12.2009

0,00

3500,00

3500,00

7000,00

Izglītības iestāžu īpatsvars, kurām papildināta datortehniku mācību procesam

50%

ĪUMEPLS

ĪUMEPLS KM, IZM

* 0%

* 25%

* 25%

* 50%

4.5.

Izglītības iestāžu datortīklu attīstība.

15.01.2008

31.12.2009

0,00

2110,00

1150,00

3260,00

ĪUMEPLS, IZM

ĪUMEPLS, IZM

4.5.1.

Izstrādāt datortīkla standartu izglītības iestādēs

15.01.2008

15.04.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Izstrādāts datortīkla standarts izglītības iestādēs

1

IZM

IZM

4.5.2.

Nodrošināt izglītības iestādes datorklasēs un administrācijas telpās esošo datoru savienošanu datortīklā

15.04.2008

11.12.2008

0,00

650,00

650,00

1300,00

Datoru īpatsvars, kas saslēgti lokālajā tīklā datorklasēs un administrācijas telpās

20%

ĪUMEPLS

ĪUMEPLS

* 10%

* 10%

* 20%

4.5.3.

Nodrošināt bezvadu datortīklu izglītības iestādēs

01.07.2008

31.12.2009

0,00

500,00

500,00

1000,00

Izglītības iestāžu īpatsvars, kas ir nodrošinātas ar bezvadu datortīklu

25%

IZM

IZM

* 0%

* 12.5%

* 12.5%

* 25%

4.5.4.

Izveidot centralizētu datu plūsmas drošības sistēmu

15.04.2008

01.07.2008

0,00

950,00

0,00

950,00

Izveidota centralizētā datu plūsmas vadības sistēma

1

IZM

IZM

4.6.

Publiskā tīkla (Internet) pieslēgums.

07.01.2008

31.12.2009

0,00

1500,00

1500,00

3000,00

IZM

KM, IZM

4.6.1.

Veikt izglītības iestāžu interneta pieslēgumu uzlabošanu

15.01.2008

31.12.2009

0,00

1500,00

1500,00

3000,00

Izglītības iestāžu īpatsvars, kurām ir uzlabots Interneta pieslēguma ātrums

30%

IZM

KM, IZM

* 0%

* 15%

*15%

*30%

4.7.

Brīvas pieejas resursu centrs (ar Internet pieslēgumu)

15.09.2008

31.12.2009

0,00

10,00

900,00

910,00

IZM

IZM

4.7.1.

Izstrādāt brīvas pieejas resursu centra prasību specifikāciju

15.09.2008

15.12.2008

0,00

10,00

0,00

10,00

Izstrādāta prasību specifikācija

1

IZM

IZM

4.7.2.

Izveidot izglītības iestādēm brīvās pieejas resursu centrus

15.01.2009

31.12.2009

0,00

0,00

900,00

900,00

Izglītības iestāžu īpatsvars, kurā ierīkoti brīvas pieejas resursu centrs

10%

IZM

IZM

2.5. Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums

Tabula Nr. 5 Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums

Nepieciešamais finansējums (tūkst. latu)

2007

2008

2009

Kopā

Kopā

120,00

21 697,50

24 482,30

46 299,80

VB

120,00

7 579,50

8 600,30

16 299,80

ERAF programma

-

14 118,00

15 882,00

30 000,00

tajā skaitā VB līdzfinsējums

-

2 117,70

2 382,30

4 500,00

Rīcības plānā noteikto pasākumu īstenošanai 2007.-2009.gadā paredzēti 46 miljoni 299 tūkstoši LVL, tajā skaitā IZM piešķirtais finansējums 120 tūkstošu latu apmērā no VB - 2007.gadā.

 

Tabula Nr. 6 Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums

Programmas virzieni, uzdevumi un rīcības plāna pasākumi 

Izpildes sākums

Izpildes termiņš

Finansējums 2007.gadā (tūkst.)

Finansējums 2008.gadā (tūkst.)

Finansējums 2009.gadā (tūkst.)

Finansējums KOPĀ (tūkst.) 

piešķirtais

papildus

Rīcības plāna aktivitāšu kopsavilkums

15.06. 2007.

31.12. 2009.

120,00

0,00

21697,50

24482,30

46299,80

IZM (valsts budžeta līdzekļi)

120,00

0,00

7579,50

8600,30

16299,80

ĪUMEPLS (ERAF, tai skaitā līdzfinansējums no valsts budžeta)

0,00

0,00

14118,00

15882,00

30000,00

 

Tabula Nr. 7 Programmas īstenošanai nepieciešamais finansējums

Programmas finansējuma kopsavilkums

Finansējums KOPĀ (tūkst.)

Nepieciešamais finansējums 2007.-2009.gadam

46299,80

Nepieciešamais finansējums 2010.-2013.gadam

83811,20

Programmas kopējais finansējums

130111,00

 

2.9. Indikatīvs ietekmes plānojums uz valsts un pašvaldību budžetiem

Tabula Nr. 8 Indikatīvs ietekmes plānojums uz valsts un pašvaldību budžetiem

Rādītāji

2007

2008

2009

2010 – 2013
(katru gadu)

(tūkstoši latu)

1. Izmaiņas budžeta ieņēmumos

2. Izmaiņas budžeta izdevumos

120,00

21 697,50

24 482,30

20 952,80

no tā ERAF

14 118,00

15 882,0

3. Finansiālā ietekme (papildu)

-120,00

-21 697,50

-24 482,30

-20 952,80

4. Prognozējamie kompensējošie pasākumi papildu izdevumu finansēšanai

Normatīvā akta projekts šo jomu neskar

5. Detalizēts finansiālā pamatojuma aprēķins

Izdevumu palielinājums

120,00

21 697,50

24 482,30

20 952,80

Papildu uzturēšanas izdevumi

Papildu izdevumi kapitālieguldījumiem

120,00

21 697,50

24 482,30

20 952,80

investīcijām

120,00

21 697,50

24 482,30

20 952,80

programmas izstrāde un sagatavošana

Programmas īstenošana

120,00

21 697,50

24 482,30

20 952,80

6.Cita informācija.

Atteikšanās no atsevišķu programmas uzdevumu veikšanas un nododot tās privātajam sektoram, publiskās un privātās partnerības ietvaros, kā arī strukturālo pārkārtojumu un citu pasākumu veikšanas rezultātā varētu tikt izbrīvēti finanšu resursi un tādējādi daļēji samazināts papildu nepieciešamā finansējuma apmērs.

 

3. Prognozējamais rezultāts

Rīcības plānā paredzēto pasākumu īstenošana veicinās izglītotas un radošas personības veidošanos, paaugstinot izglītojamo zināšanas, prasmes un iemaņas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pielietošanā, t.sk. pavairojot pedagogu un izglītības darbinieku IKT zināšanas un prasmes, palielinot skolotāju/ docētāju kvalifikācijas līmeni un darba efektivitāti, veidojot efektīvu izglītības informācijas sistēmu, nodrošinot elektronisko mācību materiālu pieejamību un paaugstinot izglītības sistēmas vadības efektivitāti.

4. Pārskatu sniegšanas un novērtēšanas kārtība

Izglītības un zinātnes ministrija katru gadu līdz 1.septembrim iesniedz Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par Programmas rīcības virzienu īstenošanu un uzdevumu izpildi. 

Īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās I.Gudele

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!