• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Francijas aizsardzības valsts ministrs: - pie Latvijas Saeimas priekšsēdētāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.1999., Nr. 355 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16785

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai abpusēja sapratne ir šajā pārmaiņu laikā

Vēl šajā numurā

28.10.1999., Nr. 355

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Francijas aizsardzības valsts ministrs:

— pie Latvijas Saeimas priekšsēdētāja

S.JPG (24165 BYTES) Vakar, 27.oktobrī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Francijas Republikas aizsardzības valsts ministru Žanu Pjēru Masarē (attēlā).

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētājs sveica Francijas aizsardzības valsts ministru un viņa vadīto delegāciju Saeimā, atzīmējot, ka Francija sniegusi Latvijai nozīmīgu palīdzību militārajā jomā. "Mūsu valsts veic reālus pasākumus, lai kļūtu par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti," teica J.Straume un akcentēja, ka valdība apņēmusies tuvākajos gados palielināt Latvijas aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta.

Francijas aizsardzības valsts ministrs informēja, ka viņa vadītā delegācija ieradusies, lai apliecinātu Francijas atbalstu Latvijai virzībā uz Eiropas Savienību (ES) un NATO. Ž.P.Masarē atzīmēja, ka miers un drošība ir atkarīga ne tikai no ES un NATO, bet tai jākļūst par politisku gribu, kas balstīta uz aizsardzību.

Tikšanās laikā apspriesti jautājumi, kas skar Latvijas un Krievijas pašreizējās attiecības. J.Straume informēja, ka Latvija ir ieinteresēta labu kaimiņattiecību attīstībā ar Krievijas Federāciju un, lai gan veiktas zināmas iestrādes, kas vieš optimismu attiecību uzlabošanas aspektā, situāciju sarežģī tuvojošās Krievijas parlamenta un prezidenta vēlēšanas, kā arī ekonomiskā krīze.

Pārspriežot notikumu attīstību Balkānu reģionā, J.Straume pauda bažas, ka Kosovas konflikts varētu kavēt iestāšanās sarunu uzsākšanu ar Latviju. Ž.P.Masarē atzina, ka tagad, kad krīze pārvarēta, ES paplašināšanos nevar kavēt Balkānu reģiona infrastruktūras celtniecība.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka mieru un drošību var uzbūvēt tikai uz demokrātijas un savstarpējas cieņas pamatiem.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!