• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja biedres piedalīšanos Argentīnas prezidentes inaugurācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2007., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167789

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepieciešamību reformēt zivsaimniecības kontroli

Vēl šajā numurā

12.12.2007., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja biedres piedalīšanos Argentīnas prezidentes inaugurācijā

 

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone no 8. līdz 13.decembrim uzturas Argentīnā, kur piedalās Argentīnas prezidentes Kristinas Fernandesas Kirhneres (Cristina Fernández de Kirchner) inaugurācijas ceremonijā.

10.decembrī notika Argentīnas prezidentes K.F.Kirhneres inaugurācijas ceremonija, kurā Latviju pārstāvēja Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone. Pašlaik K.F.Kirhnere ir otrā sieviete prezidente Dienvidamerikas valstīs līdzās 2006.gadā ievēlētajai Čīles prezidentei Mišelai Bašelē. K.F.Kirhnere ir līdzšinējā Argentīnas prezidenta Nestora Kirhnera sieva un būs amatā nākamos četrus gadus.

Ņemot vērā, ka Saeimas priekšsēdētāja biedre K.Pētersone ir atjaunotās 8.Saeimas deputāšu sadarbības grupas ar citu valstu parlamentārietēm vadītāja, Ārlietu ministrija uzskata, ka šī vizīte ir svarīga ne vien divpusējo attiecību attīstībā, bet arī dialoga veidošanai ar citu valstu līderēm, tajā skaitā Latīņamerikas reģionā. Vizītes laikā K.Pētersone tiksies arī ar Argentīnā dzīvojošo latviešu kopienu, kas ir otrā skaitliski lielākā latviešu kopiena Latīņamerikā aiz Brazīlijas.

Ņemot vērā Latvijas arvien plašāku iesaistīšanos sadarbībā ar citu pasaules reģionu valstīm, kā arī Latīņamerikas reģiona pieaugošo nozīmi un izaugsmes iespējas, Latvija ir ieinteresēta veidot aktīvākas attiecības ar Argentīnu un citām Latīņamerikas valstīm ar mērķi veidot pozitīvu Latvijas tēlu Latīņamerikā un iegūt uzticamus politiskos un ekonomiskos partnerus.

Šā gada 28.martā apritēja 85 gadi, kopš Argentīna ir atzinusi Latvijas valstisko neatkarību. Argentīnas un Latvijas divpusējo attiecību aspektā jāņem vērā fakts, ka līdz šim vienīgā Latvijas diplomātiskā pārstāvniecība Latīņamerikas valstīs darbojās no 1935.gada līdz 1946.gadam Buenosairesā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!