• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas finansētu sadarbības projektu Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.2007., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par NATO valstu ārlietu ministru sanāksmi Briselē

Vēl šajā numurā

11.12.2007., Nr. 198

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas finansētu sadarbības projektu Afganistānā

 

6.decembrī Kabulā, Afganistānā, Latvijas Ārlietu ministrija un nevalstiskā organizācija “Tehniskās sadarbības un attīstības aģentūra” (The Agency for Technical Cooperation and Development, Francija) noslēdza līgumu par Latvijas finansētā attīstības sadarbības projekta īstenošanu Afganistānā. Projektā paredzēta avota ūdens uzkrāšanas un piegādes sistēmas izveide trijos Almaras (Almar) rajona ciematos (Sajedā Kojanā, Sayed Kojan, Dalanā, Dalan un Kosbejā, Khoshbay) Farjabas (Farjab) provincē, kur izvietoti arī Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri.

Īstenojot šo projektu, ar dzeramo ūdeni tiks apgādāti aptuveni 4800 minēto ciematu iedzīvotāju. Dzeramais ūdens tiks tieši pievadīts arī skolai, nodrošinot ar to aptuveni 1300 skolēnu. Projektu paredzēts īstenot piecos mēnešos.

Projekta īstenošanas kopējās izmaksas ir 58 044 ASV dolāri. No Ārlietu ministrijas attīstības sadarbības budžeta projekta īstenošanai tiks piešķirti 50 000 ASV dolāru, savukārt atlikušo projekta budžeta summu paredzēts segt no vietējiem līdzekļiem, ciematu iedzīvotājiem piedaloties projekta īstenošanā.

Šis ir Latvijas pirmais attīstības sadarbības projekts Afganistānā, kas parāda, ka Latvija var sniegt palīdzību arī ārpus tradicionālā attīstības sadarbības mērķa valstu loka.

Projekta īstenošana norisināsies ārkārtīgi sarežģītos apstākļos: valstī, kur notiek militāra operācija un kur šobrīd savu darbību nav izvērsusi neviena Latvijas nevalstiskā organizācija. Projekta realizācija ir iespējama, pateicoties attīstības sadarbības budžeta finansējumam un integrētai pieejai starp diplomātu un NBS karavīru darbu.

Attīstības sadarbības projektu īstenošana ir viens no paredzētajiem rīcības virzieniem Latvijas iesaistei Afganistānas atjaunošanā, kas noteikti Ministru kabineta 2007.gada 15.novembra rīkojumā Nr. 712 “Par Pamatnostādnēm visaptverošai Latvijas iesaistei Afganistānas atjaunošanā 2007.–2013.gadā”.

Ārlietu ministrija plāno turpināt darbu pie attīstības projektu īstenošanas Afganistānā arī nākamajā gadā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!