• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 4. decembra noteikumi Nr. 827 "Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 11.jūlija noteikumos Nr.580 "Noteikumi par rīcību ar administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2007., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167545

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.828

Valsts aģentūras "Latvijas Šķēpa mešanas metodiskais centrs" nolikums

Vēl šajā numurā

07.12.2007., Nr. 197

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 827

Pieņemts: 04.12.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.827

Rīgā 2007.gada 4.decembrī (prot. Nr.68 19.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 11.jūlija noteikumos Nr.580 "Noteikumi par rīcību ar administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem"
Izdoti saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa
257.panta pirmo daļu un 274.1panta otro un ceturto daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2006.gada 11.jūlija noteikumos Nr.580 "Noteikumi par rīcību ar administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem" (Latvijas Vēstnesis, 2006, 129.nr.; 2007, 32.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 30.punkta otro teikumu šādā redakcijā:

"Aktu paraksta komisijas locekļi un apstiprina aģentūras direktors vai viņa pilnvarota persona, aktu reģistrē izņemtās mantas uzskaites reģistrā."

2. Papildināt 33.punkta pirmo teikumu aiz vārdiem "informē aģentūru" ar vārdiem "nosūtot lēmuma norakstu vai kopiju un informāciju par tā spēkā stāšanās datumu".

3. Papildināt noteikumus ar 33.1punktu šādā redakcijā:

"33.1 Par pieņemto lēmumu, kas nosaka rīcību ar transportlīdzekli, kurš izņemts saistībā ar administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē, Valsts policijas amatpersona paziņo aģentūrai elektroniski."

4. Papildināt 36.punktu aiz vārdiem "pilnvarotā persona" ar vārdiem "tajā skaitā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības uzrādītājs".

5. Papildināt 37.1punkta pirmo un otro teikumu aiz vārdiem "pilnvarotā persona" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "tajā skaitā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības uzrādītājs" (attiecīgā locījumā).

6. Izteikt 38.punktu šādā redakcijā:

"38. Ja persona nav iesniegusi šo noteikumu 35. un 36.punktā minētos dokumentus vai pierādījusi, ka tā ir tiesīga saņemt izņemto mantu un dokumentus, aģentūra nekavējoties, bet ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā sniedz atbildi, norādot novēršamos trūkumus."

7. Papildināt 43.punkta pirmo teikumu aiz vārdiem "minēto gadījumu" ar vārdiem "kad pienākums segt izdevumus, kas aģentūrai radušies saistībā ar izņemtās mantas glabāšanu, izņemtās mantas un dokumentu īpašniekam rodas ar pirmo dienu, kad izņemtā manta un dokumenti tiek nodoti un glabāti aģentūrā".

8. Papildināt noteikumus ar 43.1punktu šādā redakcijā:

"43.1 Ja nav segti šo noteikumu 36. vai 43.punktā minētie izdevumi, kas aģentūrai radušies saistībā ar izņemtās mantas nodošanu glabāšanai un glabāšanu, aģentūra pieņem lēmumu par attiecīgo izdevumu piedziņu no pārkāpuma izdarītāja."

9. Papildināt 46.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Atbildīgā institūcija (amatpersona) vai tiesa nekavējoties, bet ne vēlāk kā triju darbdienu laikā rakstiski informē aģentūru par lēmuma par administratīvā soda uzlikšanu izpildes atlikšanu vai apturēšanu sakarā ar sūdzības vai prokurora protesta izskatīšanu."

10. Papildināt noteikumus ar 46.1punktu šādā redakcijā:

"46.1 Ja izņemtās mantas īpašnieks šo noteikumu 45.3.apakšpunktā minētajā termiņā nepārņem tam atdodamo mantu un aģentūra ir uzsākusi mantas realizācijas procesu, aģentūra minēto procesu pabeidz un pēc tam veic šo noteikumu 48. un 49.punktā minētās darbības."

11. Papildināt 47.punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Šo noteikumu 36. un 43.punktā minētajos gadījumos pārkāpuma izdarītājs sedz izdevumus, kas aģentūrai radušies saistībā ar izņemtās mantas nodošanu glabāšanai un tās glabāšanu līdz dienai, kad aģentūrā saņemts rakstisks iesniegums par atteikšanos pārņemt attiecīgo mantu."

12. Aizstāt 49.punkta pirmajā teikumā vārdus "atskaita summu, kas nepieciešama naudas soda samaksai, pēc tam sedz izdevumus, kas saistīti ar izņemto mantu nogādāšanu glabāšanai, mantu glabāšanu un realizāciju" ar vārdiem "sedz izdevumus, kas saistīti ar izņemto mantu nogādāšanu glabāšanai, mantu glabāšanu un realizāciju, un pēc tam atskaita summu, kas nepieciešama naudas soda samaksai".
Ministru prezidents A.Kalvītis

Iekšlietu ministrs I.Godmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!