• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Čehijas vēstnieka vizītēm pie Saeimas komisiju priekšsēdētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2007., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības un Āfrikas ārlietu ministru sanāksmi Šarmelšeihā, Ēģiptē

Vēl šajā numurā

06.12.2007., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Čehijas vēstnieka vizītēm pie Saeimas komisiju priekšsēdētājiem

 

5.decembrī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tomašu Pštrosu (Tomáš Pštross).

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš un Čehijas vēstnieks T.Pštross pārrunāja abu valstu veiksmīgo sadarbību, īpaši akcentējot parlamentāro sakaru nozīmi un to attīstību nākotnē.

Tikšanās laikā pārrunātas Eiropas Savienības aktualitātes, tostarp panāktā vienošanās par Reformu līgumu.

5.decembrī Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tomašu Pštrosu.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja V.Paegle un Čehijas vēstnieks T.Pštross atzina, ka attiecības starp valstīm ir draudzīgas un norit daudzpusīga sadarbība.

Tikšanās laikā puses pārrunāja panākto vienošanos par Eiropas Savienības (ES) Reformu līgumu, tostarp tajā paredzēto nacionālo parlamentu lomas palielināšanos lēmumu pieņemšanas procesos.

Savukārt, runājot par Eiropas Savienības kaimiņu politiku, V.Paegle un P.Štross uzsvēra tās ieguldījumu demokrātisko reformu īstenošanā Eiropas Savienības kandidātvalstīs. V.Paegle pastāstīja par Latvijas īstenoto sadarbību ar Ukrainu, Gruziju, Moldovu, savukārt vēstnieks minēja, ka Čehijas prioritāte ir Rietumbalkānu valstis. T.Pštross informēja arī par Čehijas gatavošanos ES prezidentūrai 2009.gada pirmajā pusē.

Tika runāts arī par citām Eiropas Savienības aktualitātēm, piemēram, vienotai enerģētikas politikai, drošības un migrācijas jautājumiem.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!