• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par filmas "Putina sistēma" demonstrēšanu Latvijas sabiedriskajā televīzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2007., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167426

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par privātā kapitāla plūsmu virzienu maiņu par labu uz eksportu vērstām nozarēm

Vēl šajā numurā

05.12.2007., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par filmas “Putina sistēma” demonstrēšanu Latvijas sabiedriskajā televīzijā

 

Ārlietu ministrija

Ārlietu ministrija noraida apgalvojumus, ka ministrija būtu ietekmējusi lēmuma pieņemšanu par filmas “Putina sistēma” demonstrēšanu Latvijas televīzijā.

Ministrija uzskata, ka Latvijas mediji ir neatkarīgi un Latvijā valda vārda un preses brīvība. Lēmumu par filmas demonstrēšanu var pieņemt tikai Latvijas televīzija.

Ārlietu ministrija apstiprina, ka Krievijas vēstniecība Latvijā interesējusies par minētās filmas demonstrēšanu LTV. Ņemot vērā to, ka viens no ministrijas pamatuzdevumiem ir noskaidrot visdažādākā veida informāciju par tēmām, kuras var izraisīt starptautisku reakciju un citu valstu interesi, Ārlietu ministrijas preses sekretārs sazinājies ar LTV, lai noskaidrotu informāciju par filmas demonstrēšanas laiku un valstīm, kurās filma jau demonstrēta.

Ministrija vērš uzmanību uz to, ka sazināšanās ar LTV nekādā gadījumā nav ietvērusi pamudinājumus, ieteikumus vai cita veida norādes par LTV saturisko darbību.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

 

Tieslietu ministrs

“Uzskatu, ka rūpīgi jāizvērtē apstākļi, kas saistīti ar Latvijas televīzijas 7. kanāla programmā paredzētās filmas “Putina sistēmas” demonstrēšanas atcelšanu un Nacionālās radio un televīzijas padomes (turpmāk – NRTP) priekšsēdētāja Ābrama Kleckina rīcību šajā saistībā,” ir pārliecināts tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

“Man ir nepieņemami NRTP priekšsēdētāja izteikumi, kuros norādīts, ka Latvijai būtu jāievēro Krievijas Federācijas tiesību akti, kas dienu pirms vēlēšanām nosaka priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumu. Latvijas Republikas teritorijā spēkā ir Latvijas tiesību akti, un Latvijas valsts amatpersonām, tostarp NRTP priekšsēdētājam, būtu jāvadās tikai no tiem. Turklāt šādi aicinājumi ievērot svešu valstu tiesību aktus var tikt uzskatīti par pretvalstiskiem,” uzskata tieslietu ministrs.

““Radio un televīzijas likums” kā vienu no NRTP darbības principiem nosaka, ka padomei nav tiesību vērtēt radio un televīzijas programmas pirms to raidīšanas, tādēļ gadījumā, ja tiks konstatēta kāda NRTP pārstāvja iejaukšanās, lai panāktu filmas “Putina sistēma” nedemonstrēšanu, uzskatu, ka Saeimai rūpīgi būs jāizvērtē tā atbildība un atbilstība ieņemamajam amatam,” tā G.Bērziņš.

“Krievijas Federācija ļoti aktīvi izmanto savu ietekmi, lai mainītu Latvijas iekšpolitiskos procesus sev vēlamā virzienā – uz to norāda gan Krievijas pārstāvju paustie viedokļi par to, kādai būtu jābūt nākamajai Latvijas valdībai, Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojums par apņemšanos cīnīties par krievu valodas statusa maiņu Latvijā, lai tā no svešvalodas kļūtu par valsts valodu, kā arī citas aktivitātes. Es uzskatu, ka Latvija nedrīkst gļēvulīgi pakļauties šādām provokācijām, tādēļ tāpat kā citi sabiedrības pārstāvji vēlos dzirdēt Ā.Klecina skaidrojumus par notikušo,” pauž ministrs.

Mārtiņš Panke, tieslietu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!