• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 26. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.1999., Nr. 353/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16708

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 26. oktobra sēdē (turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.10.1999., Nr. 353/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 26. oktobra sēdē

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.marta noteikumos Nr.102 "Kārtība, kādā kārtojami valsts civildienesta ierēdņu kvalifikācijas eksāmeni". Tie nosaka, ka ierēdņa kvalifikācijas eksāmenu līdz 2000.gada 1.jūlijam kārtos tikai vadošos amatus ieņemošie ierēdņu kandidāti. Pārējie ierēdņu kandidāti eksāmenu kārtos pēc 2000.gada 1.jūlija.

Valdība akceptēja "Noteikumus par pedagogu profesiju un amatu sarakstu". Noteikts, ka pedagogu profesijas ir pakļautas izglītības programmu specializācijai un tās ietilpst šādās pedagogu profesiju grupās: pirmsskolas izglītības pedagogs; pamatizglītības pedagogs; vidējās izglītības pedagogs; augstākās izglītības pedagogs.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.februāra noteikumos Nr.42 "Kārtība, kādā valsts sedz mācību maksu augstskolās studējošajiem". Grozījumi noteikumos nepieciešami sakarā ar Izglītības likuma stāšanos spēkā.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā apturama saimnieciskā darbība, ja nav nodrošināta ar nodokļiem un nodevām apliekamo objektu pareiza un pilnīga uzskaite". Tie nosaka kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests ir tiesīgs speciālās pārbaudes veikšanai apturēt normatīvo aktu pārkāpēja saimniecisko darbību, ja attiecīgā fiziskā vai juridiskā persona vai šādu personu grupa, veicot saimniecisko darbību, pārkāpj normatīvajos aktos noteikto kārtību, kādā nodrošināma ar nodokļiem un nodevām apliekamo objektu pareiza un pilnīga uzskaite.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.marta noteikumos Nr.113 "Kārtība, kādā pagarināmi nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi". Grozījumi ļaus Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanas komisijai, pieņemot lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarinājuma atcelšanu, individuāli izvērtēt katra uzņēmuma atbalsta lietderību.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumos Nr.34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība".

Valdība akceptēja Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas koncepciju.

Pieņemta zināšanai informācija un akceptēti priekšlikumi par pasākumiem, kas veicami Eiropas Savienības un Latvijas likumdošanas saskaņošanai aizsargājamo augu un dzīvnieku, kā arī atsevišķu dzīvnieku pasaules produktu tirdzniecības ierobežošanas jomā.

Akceptēts rīkojums "Par V.Liepiņu". Tas paredz sakarā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošās iestādes — Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fonda — reorganizāciju atbrīvot Vīgantu Liepiņu no Skrundas fonda direktora amata.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par situāciju saistībā ar likuma "Grozījumi likumā "Par valsts pensijām"" neizsludināšanu.

Akceptēts rīkojums "Par A.Melni". Rīkojums paredz atbrīvot Arni Melni no Valsts mežu dienesta galvenā valsts virsmežziņa amata. A.Melnis iesniegumu ar lūgumu par atbrīvošanu no darba iesniedzis sakarā ar viņa iecelšanu valsts akciju sabiedrības "Latvijas valsts meži" valdes priekšsēdētāja amatā.

Akceptēts rīkojums "Par V.Veldri". Ievērojot zemkopības ministra ieteikumu, Vinets Veldre iecelts par Valsts veterinārā dienesta direktoru.

Pieņemta zināšanai informācija par Kontrabandas apkarošanas centra nodrošināšanu ar autotransportu.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts budžeta izpildi 1999.gada septembrī.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Polijas Republikas valdības nolīgumu par jūras transportu".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!