• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas Republikas ārlietu ministra vizīti Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.1999., Nr. 353/354 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16701

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tradicionālo Latvijas minoritāti ebrejiem

Vēl šajā numurā

27.10.1999., Nr. 353/354

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas Republikas ārlietu ministra vizīti Rīgā

GEREMEK.JPG (18940 BYTES) Šodien pusdienlaikā Rīgā ierodas Polijas ārlietu ministrs Broņislavs Geremeks

Rīgas lidostā viņu sagaida ārlietu ministrs Indulis Bērziņš, lai abi kolēģi lietišķā darba noskaņā pārrunātu Latvijas un Polijas divpusējās attiecības, ekonomiskās sadarbības iespējas, abu valstu integrāciju Eiropas Savienībā, kā arī apmainītos domām par jautājumiem, kas saistīti ar NATO. Pēcpusdienā Ārlietu ministrijā preses konferencē augstais viesis tiksies ar žurnālistiem. Pēc tam B.Geremeks Latvijas Universitātes Senāta zālē uzstāsies ar lekciju "Baltijas drošības zona: vēsturnieka pārdomas par tagadni un nākotni".

Ministra vizītes laikā satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs un Polijas Transpora ministrijas valsts sekretāra vietnieks A.Grzelakovskis parakstīs Nolīgumu par jūras transportu.

Broņislavs Geremeks dzimis 1932. gada 6. martā Varšavā. 1954. gadā beidzis Varšavas universitāti (humanitāro zinātņu maģistrs). No 1956. līdz 1958. gadam papildinājis zināšanas Parīzē. 1960. gadā B. Geremekam piešķirts Ph. D. grāds vēsturē. 1972. gadā iecelts par docentu, 1989. gadā — par profesoru. Kopš 1955. gada strādājis Polijas ZA Vēstures institūtā. No 1960. līdz 1965. gadam — Polijas kultūras centra direktors Sorbonnā. 1985. gadā atlaists no Polijas akadēmijas politisku iemeslu dēļ. Savu darbību ZA atsācis tikai 1989. gadā. Daudzu publikāciju (rakstu, lekciju u.c.) un desmit grāmatu autors. Viņa grāmatas veltītas galvenokārt viduslaiku vēsturei, tās tulkotas daudzās valodās. B.Geremekam piešķirti 13 goda grādi, tostarp Sorbonnas, Brauna, Kolumbijas, Leisesteras, Utrehtas, Boloņas, Sofijas un Berlīnes brīvajā universitātē. Akadēmisko karjeru apvienojis ar politisko un sabiedrisko darbību. Polijas Apvienotās strādnieku partijas biedrs no 1950. līdz 1968. gadam. Darbību tajā pārtraucis, protestējot pret Varšavas līguma valstu karaspēka ievešanu Čehoslovākijā. 1980. gadā kļuvis par vienu no Gdaņskas Streiku komitejas vecākajiem padomniekiem un devis ieguldījumu neatkarīgās arodbiedrības "Solidaritāte" izveidē, kurā vēlāk aktīvi darbojies. 1983. gada maijā apsūdzēts nelegālā politiskā darbībā, vairākus mēnešus B. Geremeks pavadījis apcietinājumā. 1989. gadā ievēlēts par Polijas Seima deputātu. No 1989. līdz 1997. gadam vadījis Seima Ārlietu komiteju, no 1989. līdz 1991. gadam — Konstitucionālo komiteju. 1997. gadā iecelts par ārlietu ministru Ježija Buzeka valdībā. B.Geremekam ir piešķirti daudzi prestiži ārvalstu apbalvojumi. Precējies. Ir divi dēli.

"LV" informācija

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!