• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zemkopības ministra piedalīšanos konferencē Romā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2007., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.11.2007., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zemkopības ministra piedalīšanos konferencē Romā

 

20.novembrī zemkopības ministrs Mārtiņš Roze Itālijas galvaspilsētā Romā vadīja Pasaules lauksaimniecības un pārtikas organizācijas (FAO) konferences augsta līmeņa pasākumu “Meži un enerģija”, kā arī piedalījās citos šīs konferences pasākumos. FAO konference notiek no 17.novembra līdz 24.novembrim Romā.

Konferencē, kurā piedalījās pārstāvji no 190 valstīm, notika īpaši augsta līmeņa pasākumi. Iepriekš zemkopības ministrs Mārtiņš Roze saņēma uzaicinājumu no FAO ģenerāldirektora Žaka Djufa vadīt augsta līmeņa pasākumu “Meži un enerģija” šā gada 20.novembrī, kas veltīts meža bioenerģijas izmantošanai un strauju klimata izmaiņu novēršanai.

Uzrunājot foruma dalībniekus pasākuma “Meži un enerģija” atklāšanā, M.Roze uzsvēra: “Tēma par meža un enerģijas savstarpējām sakarībām un mijiedarbību nav jauna, bet jauni ir izaicinājumi – gan klimata pārmaiņu jomā, gan meža nozares attīstībā, enerģijas politikā, lauksaimniecības politikā, dabas aizsardzības politikā un tāpat arī zemes lietošanas politikas attīstībā. Uzskatu, ka šajā konferencē mums visiem kopā jāpanāk reāli politiski uzstādījumi šo jomu savstarpējās savietojamības nostiprināšanai un tālākai ilgtspējīgai attīstībai.”

Tāpat M.Roze piedalījās organizācijas īpašajā pasākumā “Lauksaimniecības finansēšana”, kurā diskutēja par novitātēm lauksaimniecības finanšu optimālā sadalē.

Konference notiek reizi divos gados. Svarīgākais konferences uzdevums ir pieņemt FAO darba un budžeta programmas 2008.–2009.gadam un pieņemt FAO novērtējumu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!