• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2007. gada 8. novembra likums "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.11.2007., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166868

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Grozījumi likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu"

Vēl šajā numurā

27.11.2007., Nr. 190

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 08.11.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:
Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru"

Izdarīt likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1990, 49.nr.; 1991, 27./28.nr.; 1992, 18./19.nr.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1996, 1.nr.; 1997, 5., 11.nr.; 1998, 1.nr.; 1999, 24.nr.; 2001, 15.nr.; 2002, 23.nr.; 2003, 14.nr.; 2004, 4., 8., 22.nr.; 2005, 7.nr.; 2006, 14.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 1.panta 1.punktu pēc vārdiem "politisko partiju un to apvienību" ar vārdiem "administratoru, maksātnespējas subjektu, tiesiskās aizsardzības un maksātnespējas procesa norises".

2. Papildināt likumu ar 2.16 pantu šādā redakcijā:

"2.16 pants. Maksātnespējas reģistra vešana

Maksātnespējas reģistru saskaņā ar šo likumu, Maksātnespējas likumu un citiem normatīvajiem aktiem ved Uzņēmumu reģistrs."

3. Papildināt likumu ar septīto nodaļu šādā redakcijā:

"Septītā nodaļa

Maksātnespējas reģistra vešana

18.7 pants. Uzņēmumu reģistram iesniedzamie dokumenti maksātnespējas reģistra vešanai

Ziņas, uz kuru pamata izdarāmi jauni ieraksti maksātnespējas reģistrā, kā arī Maksātnespējas likumā noteiktie dokumenti iesniedzami Uzņēmumu reģistram ne vēlāk kā piecu dienu laikā no attiecīgā lēmuma pieņemšanas dienas vai attiecīgo izmaiņu rašanās brīža, ja citos normatīvajos aktos nav noteikts citādi.

Ierakstu maksātnespējas reģistrā izdara, pamatojoties uz administratora pieteikumu, likvidatora pieteikumu, ja tas Maksātnespējas likumā un citos normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos pilda administratora pienākumus, tiesas nolēmumu vai publiska reģistra informāciju. Pieteikumu veidlapas apstiprina Ministru kabinets.

18.8 pants. Iesniegto dokumentu izskatīšanas kārtība

Izskatot iesniegtos dokumentus, Uzņēmumu reģistra valsts notārs pārbauda, vai:

1) iesniegti visi likumos paredzētie dokumenti, kurus reģistrē (pievieno lietai) vai uz kuru pamata izdara ierakstu maksātnespējas reģistrā;

2) dokumentiem, kurus reģistrē (pievieno lietai) vai uz kuru pamata izdara ierakstu maksātnespējas reģistrā, ir juridisks spēks un vai citas formas prasības atbilst normatīvajiem aktiem, kā arī to, vai ziņu apjoms un saturs atbilst normatīvajiem aktiem un citiem reģistrācijas lietā esošajiem dokumentiem.

Uzņēmumu reģistra kompetencē neietilpst pienākums pārbaudīt administratora iesniegto dokumentu sagatavošanas faktiskos apstākļus un jebkādas maksātnespējas procesa ietvaros pieņemtajos lēmumos norādītās informācijas atbilstību faktiskajiem apstākļiem.

Ja, pārbaudot šā panta pirmajā daļā minētos apstākļus, šķēršļi nav konstatēti, Uzņēmumu reģistra valsts notārs nekavējoties, bet ne vēlāk kā vienas dienas laikā no pieteikuma saņemšanas dienas pieņem lēmumu par ieraksta izdarīšanu maksātnespējas reģistrā vai dokumentu reģistrāciju (pievienošanu lietai). Tādā pašā termiņā Uzņēmumu reģistra valsts notārs pieņem lēmumu par ieraksta izdarīšanu maksātnespējas reģistrā uz tiesas nolēmuma pamata.

Ieraksts maksātnespējas reģistrā izdarāms tajā pašā dienā, kad pieņemts lēmums par ieraksta izdarīšanu.

Ja tiek konstatēts, ka nav ievērotas šā panta pirmās daļas prasības, bet šie trūkumi ir novēršami, Uzņēmumu reģistra valsts notārs nekavējoties, bet ne vēlāk kā vienas dienas laikā no pieteikuma saņemšanas dienas pieņem lēmumu par ieraksta izdarīšanas vai dokumentu reģistrācijas (pievienošanas lietai) atlikšanu un lēmumā norāda saprātīgu termiņu trūkumu novēršanai. Minētais termiņš nedrīkst būt īsāks par piecām dienām.

Ja dokumentos konstatētie trūkumi nav novēršami vai iesniegtās ziņas nav reģistrējamas maksātnespējas reģistrā, Uzņēmumu reģistra valsts notārs piecu dienu laikā no pieteikuma saņemšanas dienas pieņem lēmumu par atteikumu reģistrēt (pievienot lietai) dokumentus vai izdarīt ierakstu maksātnespējas reģistrā.

Uzņēmumu reģistrs šā panta trešajā, piektajā un sestajā daļā minētos lēmumus nosūta pieteikuma iesniedzējam piecu dienu laikā no to pieņemšanas dienas.

Ja Uzņēmumu reģistram tiek iesniegti nepārprotami pierādījumi, kas apliecina paraksta viltošanas faktu, Uzņēmumu reģistra valsts notārs pieņem lēmumu par atteikumu reģistrēt (pievienot lietai) dokumentus vai izdarīt ierakstu maksātnespējas reģistrā.

18.9 pants. Maksātnespējas reģistrā ierakstāmās ziņas

Maksātnespējas reģistrā Uzņēmumu reģistra valsts notārs ieraksta ziņas par administratoru, maksātnespējas subjektu, tiesiskās aizsardzības procesa, juridiskās personas maksātnespējas procesa vai fiziskās personas maksātnespējas procesa norisi.

18.10 pants. Maksātnespējas reģistra ierakstu uzglabāšana

Maksātnespējas reģistra ierakstus uzglabā elektroniskā formā, un tiem ir tāds pats juridiskais spēks kā lēmumam par ieraksta izdarīšanu.

Ja maksātnespējas reģistra ieraksts neatbilst lēmumam par ieraksta izdarīšanu, noteicošais ir lēmums.

Maksātnespējas reģistrācijas lietai pievienojamos dokumentus glabā attiecīgā maksātnespējas subjekta reģistrācijas lietā, ja uz to pamata ir izdarīts ieraksts maksātnespējas reģistrā.

18.11 pants. Kļūdas labošana maksātnespējas reģistra ierakstos

Ja maksātnespējas reģistra ierakstos konstatēta pārrakstīšanās kļūda, Uzņēmumu reģistra valsts notārs nosūta paziņojumu uz administratora prakses vietas adresi, norādot:

1) kāda kļūda maksātnespējas reģistra ierakstos konstatēta;

2) kā maksātnespējas reģistra ieraksts tiks labots;

3) saprātīgu termiņu iebildumu celšanai.

Ja administrators noteiktajā termiņā iebildumus neceļ, Uzņēmumu reģistra valsts notārs pieņem lēmumu par maksātnespējas reģistra ieraksta labošanu un izdara par to attiecīgu atzīmi maksātnespējas reģistra ierakstos.

Šā panta pirmās daļas noteikumus nepiemēro, ja pārrakstīšanās kļūdu maksātnespējas reģistra ierakstos konstatējis administrators vai tiesa vai gadījumā, ja konstatētā kļūda ir acīmredzama."

4. Uzskatīt likuma septīto nodaļu par astoto nodaļu.

Likums stājas spēkā 2008.gada 1.janvārī.

Likums Saeimā pieņemts 2007.gada 8.novembrī.
Valsts prezidents V.Zatlers
Rīgā 2007.gada 27.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!