• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
EDSO delegācija: - sarunā ar Saeimas priekšsēdētāju; - tiekoties ar Saeimas komisijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.1999., Nr. 351/352 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Frakciju viedokļi

Vēl šajā numurā

26.10.1999., Nr. 351/352

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

EDSO delegācija:

— sarunā ar Saeimas priekšsēdētāju

S1.JPG (32999 BYTES) 22.oktobrī Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) parlamentārās asamblejas prezidenti Helli Daini un delegāciju, kas viņu pavada Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Tikšanās gaitā pārrunāti jautājumi, kas skar Valsts valodas likumu un Latvijas virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētājs informēja, ka pašlaik parlaments strādā pie Valsts valodas likuma, ko Valsts prezidente atsūtījusi otrreizējai caurlūkošanai. Viņš pauda cerību, ka likums, kas drīzumā jāpieņem Latvijas parlamentāriešiem, būs optimāls risinājums, kurš nebūs pretrunā ne ar mūsu valsts nacionālajām interesēm, ne ar starptautisko organizāciju un ekspertu rekomendācijām.

EDSO parlamentārās asamblejas prezidente savukārt uzteica Latvijas progresu ceļā uz integrāciju Eiropas Savienībā un sacīja, ka tas novērtēts arī Eiropas Komisijas sagatavotajā progresa ziņojumā. Viņa pauda cerību, ka Helsinku sanāksmē šā gada beigās Latvija saņems uzaicinājumu sākt iestāšanās sarunas.

— tiekoties ar Saeimas komisijām

EDSO parlamentārās asamblejas prezidente Helle Daine tikās ar EDSO parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem Juri Sinku un Antonu Seikstu, Pilsonības izpildes komisijas priekšsēdētāja biedri Aīdu Prēdeli un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāju Dzintaru Ābiķi.

Tikšanās dalībnieki pārrunāja ar starptautisko situāciju un Eiropas drošību saistītos jautājumus. EDSO parlamentārās asamblejas prezidente uzsvēra ES prezidējošās valsts Somijas prezidenta Marti Ahtisāri politisko gudrību, viņa lielo ieguldījumu Eiropas drošības arhitektūras veidošanā jaunajā politiskajā situācijā.

Sarunas dalībnieki atzinīgi novērtēja EDSO misijas Latvijā darbību. A.Seiksts teica, ka būtu nepieciešams EDSO atbalsts Latvijai sarunās ar Krieviju par robežlīguma noslēgšanu. H.Daine uzsvēra topošās Drošības hartas nozīmīgumu, kas nostiprinātu EDSO dažādās aktivitāšu jomās, kā arī attīstītu EDSO sadarbību ar citām starptautiskajām organizācijām. Arī Latvija paudusi atbalstu ASV izvirzītajam priekšlikumam par ātrās reaģēšanas ekspertu un padomnieku grupas izveidošanu, kas ļautu nepieciešamības gadījumā operatīvi nosūtīt uz eventuālā konflikta reģionu EDSO civilo misiju.

Sarunas dalībnieki bija vienisprātis, ka diskusijas ar EDSO ekspertiem ir būtiskas, tās veicina izpratni par Latvijā notiekošajiem politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem un sabiedrības integrācijas jautājumiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!