• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieces vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2007., Nr. 184 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166379

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra tikšanos ar Vācijas vēstnieku

Vēl šajā numurā

15.11.2007., Nr. 184

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieces vizīti pie Saeimas priekšsēdētāja

13.novembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Amerikas Savienoto Valstu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ketrīnu Todu Beiliju.

Tikšanās sākumā Saeimas priekšsēdētājs sveica ASV vēstnieci Saeimā un atgādināja, ka ASV ir to valstu vidū, kas nekad nav atzinušas Latvijas okupāciju. Pēc tam tika spriests par Latvijas un ASV sadarbību.

Saeimas priekšsēdētājs un ASV vēstniece bija vienisprātis, ka attiecības starp abām valstīm ir draudzīgas un konstruktīvas, un izteica cerību, ka arī nākotnē tās attīstīsies veiksmīgi. Puses pārrunāja abu valstu sadarbības parlamentāro dimensiju, kontaktus ar ASV Kongresu un uzsvēra, ka svarīgi arī turpmāk veicināt parlamentāriešu sadarbību. ASV vēstniece atzina, ka abu valstu ekonomiskās attiecības ir spēcīgas, un apliecināja ASV uzņēmēju interesi par Latvijas tirgu.

Pārrunāta arī iekšpolitiskā situāciju mūsu valstī un aktuālākais Saeimas darbā. Saeimas priekšsēdētājs informēja arī par aktīvo dialogu starp Saeimu, arodbiedrībām un nevalstiskajām organizācijām.

Tāpat tika pārrunāts jautājums par bezvīzu režīmu starp ASV un Latviju, kā arī starptautiskās aktualitātes, piemēram, enerģētikas politika un enerģētikas drošība.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!