• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Krievija sola cīnīties pret korupciju" "Berliner Zeitung". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1999., Nr. 348/350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mīti par kodolieroču izmēģinājuma aizlieguma līgumu" "Newsweek"

Vēl šajā numurā

22.10.1999., Nr. 348/350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Krievija sola cīnīties pret korupciju"

"Berliner Zeitung"

— 99.10.20.

G - 8 valstu konference Maskavā.

Maskava, 19. oktobris. Krievijas ministru prezidents Vladimirs Putins ir paziņojis cīņas pieteikšanu korupcijai un naudas atmazgāšanai. Atklājot G - 8 konferenci par organizētās noziedzības apkarošanu Putins teica, ka viņa valsts vairāk nekā jebkura cita esot ieinteresēta aizkavēt starptautisko naudas atmazgāšanu. Taču tikai ar nacionālajiem centieniem vien neesot iespējams uzvarēt cīņā pret organizēto noziedzību, terorismu un narkotiku tirdzniecību. Arī Aleksandrs Livšics, kuru prezidents Boriss Jeļcins ir iecēlis par savu pārstāvi sarunās ar pārējām G - 8 valstīm, atzina, ka Krievija viena pati ir pārāk vāja, lai cīnītos pret organizēto noziedzību. Viņa valsts pagaidām nevarot pievienoties arī kopējai darba grupai pret finansu mahinācijām. Kā teica Livšics, pirms tam vēl ir jāizdara izmaiņas apmēram 40 likumos, ko jau gadiem prasa rietumvalstis. Likums pret naudas atmazgāšanu, kas līdz šim ir cietis neveiksmi prezidenta Jeļcina veto dēļ, drīz tiks apspriests Valsts Domes Vienošanās komisijā.

Premjers Putins paziņoja, ka Krievija vēl šajā gadā parakstīs antikorupcijas konvenciju. "Mūsu noziedznieki ir agresīvi noziedzīgās pasaules jaunpienācēji," saka Putins. Uzdevums esot tiem nedot iespēju attīstīties pasaules noziedzības tirgū.

Putins, tāpat kā Krievijas pašreizējais ģenerālprokurors Vladimirs Ustinovs, starptautisko terorismu padarīja par galveno konferences sarunu tēmu. Viņš G - 8 konferences dalībniekus aicināja atbalstīt Krievijas cīņu pret terorismu Ziemeļkaukāzā. Pēc Ustinova teiktā, čečenus atbalsta Afganistāna, Pakistāna, Alžīrija, Tadžikistāna un Baltijas valstis. Čečenija no "starptautiskajiem sponsoriem" jau esot saņēmusi 30 miljonu dolāru ieroču iegādei.

Kāds Krievijas Iekšējās izlūkošanas dienesta pārstāvis konferences beigās informēja, ka esot izdevies apcietināt atentāta izdarītājus pret Gruzijas prezidentu Eduardu Ševarnadzi 1998. gadā. Arī viņi esot apmācīti arābu terorista Hatabi treniņnometnē.

Arī Putina un iekšējās izlūkošanas dienesta vadītāja Nikolaja Patruševa tikšanās laikā ar amerikāņu kolēģi Dženeta Reno runa bija par čečenu starptautiskajiem sakariem. Putins apgalvoja, ka čečenus atbalstot arī ASV par uzbrukumu tās vēstniecībām. Putins un Reno runāja arī par 15 miljardu dolāru melnās naudas atmazgāšanu Bank of New York . Putins apgalvoja, ka Krievija ir ieinteresēta novērst naudas atmazgāšanu. Taču tā nedrīkstot kļūt par politisko spekulāciju priekšmetu.

Gizberts Mrozeks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!