• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.11.2007., Nr. 183 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par bezdarba līmeņa samazināšanos oktobrī

Vēl šajā numurā

14.11.2007., Nr. 183

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV46VAKS.JPG (59147 bytes)• Nereti uzņēmēji baidās sākt biznesu, jo tas var bankrotēt. Kādas Latvijā ir grūtības biznesa sākšanai, ar ko uzņēmējam ir jārēķinās un kas var kalpot kā pamudinājums “lekt aukstā ūdenī”, lasiet rakstā “Lai biznesa ideja vairs neiestrēgst bailēs no bankrota”.

 

• 1.novembrī Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja jauno Maksātnespējas likumprojektu. Likums stāsies spēkā 2008.gada 1.janvārī un ieviesīs būtiskas izmaiņas maksātnespējas regulējumā. Tā nozīmīgākos aspektus rakstā “Maksātnespēju regulēs jauns likums” skaidro Valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktore Agnese Kveska.

 

• Raksts “Monopolisti uzkurina inflācijas gaidas” apkopo ekonomikas ekspertu un analītiķu viedokli par šābrīža Latvijas ekonomisko situāciju. Patēriņa cenas Latvijā oktobrī salīdzinājumā ar septembri pieauga par 2,2%, gada inflācija sasniedza 13,2%. Vai šādā kontekstā Latviju var dēvēt par ekonomisku līķi?

 

• Šā numura plašā tēma – koka ēkas un to otrā jaunība. Raksts “Kalnciema ielas komūna” iepazīstina ar brāļu Mārtiņa un Kārļa Dambergu biznesu – koka ēku restaurēšanu. “Komersanta Vēstnesis” intervē arhitekti Lieni Griezīti un uzņēmējus par viņu pieredzi vecu koka namu atjaunošanā. Piemēram, apgāda “Zvaigzne ABC” valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka atklāj “Zvaigznes ABC” praksi, ierīkojot grāmatnīcas koka ēkās, kas no graustiem ir pārtapušas skaistos, greznos namos. “Komersanta Vēstnesis” piedāvā arī arhitektu un pašvaldības institūciju pārstāvju viedokļus.

 

• Zems inovācijas līmenis ir visās jaunajās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, un arī Latvija ir vienā no pēdējām vietām ES valstu starpā. Ko tas nozīmē un kādi ir cēloņi inovatīvo uzņēmumu nelielajam skaitam, skaidro publikācija “Zināšanas pārvērst naudā. Ja ir vēlēšanās un varēšana”.

 

• 6.decembris Latvijā būs Ēnu diena, kad skolēni dosies uz uzņēmumiem un iestādēm vērot iespējamās nākotnes profesijas darbu ikdienā. Lai viņiem tāda iespēja būtu, organizācija “Junior Achievement-Latvija” aicina uzņēmējus aktīvi pieteikties dalībai šajā pasākumā. Kāds uzņēmējam būs labums un kādēļ Ēnu dienas ir nozīmīga jauniešu iespēja izvēlēties profesiju, lasiet rakstā “Aiciniet darba vietā ēnas”.

 

• Lasiet turpinājumu iepriekšējā “Komersanta Vēstneša” numurā publicētajam materiālam “Ko var atklāt PVN audits uzņēmumā”.

 

• “Komersanta Vēstnesī” vēl lasiet par izsludināto konkursu uzņēmējiem “Gada mentors 2007”, darba ražīguma pieaugumu Latvijā, Tallinas pieredzes pārņemšanu, privatizējot namus Rīgā, par sistēmu siltuma taupīšanai mājokļos un citām interesantām tēmām. Kā arī ielūkojieties dokumentu projektos un jauno dokumentu, sludinājumu apkopojuma sarakstos.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!