• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par konvencijas pret spīdzināšanu un citādu cietsirdīgu vai cilvēka cieņu pazemojošu apiešanos izpildi Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2007., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts ieņēmumu dienesta oktobrī iekasētajiem nodokļiem

Vēl šajā numurā

13.11.2007., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par konvencijas pret spīdzināšanu un citādu cietsirdīgu vai cilvēka cieņu pazemojošu apiešanos izpildi Latvijā

 

8. un 9.novembrī Ženēvā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Spīdzināšanas izskaušanas komitejas 39.sesijā izskatīja Latvijas iesniegto otro kārtējo ziņojumu par 1984.gada Konvencijas pret spīdzināšanu un citādu cietsirdīgu, necilvēcisku vai cilvēka cieņu pazemojošu apiešanos un sodīšanu izpildi Latvijas Republikā.

Ziņojuma aizstāvēšanas laikā īpašu interesi komiteja izrādīja par Latvijas sasniegumiem tādās jomās kā brīvības atņemšanas iestāžu organizatoriskā reforma, it īpaši uzturēšanās apstākļu uzlabošana, ieslodzīto izglītība un resocializācija, brīvības atņemšanas vietu monitorings; aktualitātes Latvijas kriminālprocesuālajā reformā (izmeklēšanas tiesneša institūts, starptautiskā kriminālprocesuālā sadarbība); sūdzību izskatīšana par brīvības atņemšanas vietu administrācijas un tiesībaizsardzības iestāžu darbinieku rīcību; tiesas kontrole jautājumos par personu piespiedu hospitalizāciju psihiatriskās palīdzības sniegšanai; cilvēktirdzniecības apkarošanas organizatoriskie un tiesiskie mehānismi; tiesiskais regulējums attiecībā uz patvēruma sniegšanu; jautājumi saistībā ar vardarbību ģimenē; kompensācijas un rehabilitācijas mehānismi personām, kuras cietušas no vardarbības.

Komiteja ļoti atzinīgi novērtēja Latvijas panākumus, jo īpaši tiesību normu pilnveidošanā un uzturēšanās apstākļu brīvības atņemšanas vietās uzlabošanā. Cita starpā, Komiteja arī norādīja uz Latvijas pieredzi un paraugu, veidojot un nostiprinot dialogu ar komiteju, kā vienu no labākajiem piemēriem citām Konvencijas dalībvalstīm. Ziņojums attiecās uz laika posmu no 2003.gada 1.novembra līdz 2005.gada 20.aprīlim, tika apstiprināts Ministru kabinetā 2005.gada 26.jūlijā un iesniegts ANO 2005.gada 16.augustā.

Papildus tam komiteja bija sagatavojusi papildjautājumus par Latvijas iesniegto ziņojumu, uz kuriem Latvija sniedza atbildes jau pirms ziņojuma aizstāvēšanas.

Ziņojuma aizstāvēšanai tika izveidota delegācija, kuras sastāvs tika apstiprināts Ministru kabineta 30.oktobra sēdē un kurā tika iekļauti atbildīgo ministriju un dienestu pārstāvji. Latvijas delegāciju vadīja Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās I.Reine, delegācijas sastāvā tika iekļauti pārstāvji no Ārlietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Labklājības ministrijas, Tieslietu ministrijas, Veselības ministrijas, Valsts policijas, Prokuratūras, kā arī Latvijas Pastāvīgās pārstāvniecības ANO Ženēvā. Papildus tika nozīmētas kontaktpersonas no Bērnu un ģimenes lietu ministrijas, Aizsardzības ministrijas un Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!