• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1999., Nr. 348/350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs - tiekoties ar Igaunijas Republikas parlamenta prezidentu

Vēl šajā numurā

22.10.1999., Nr. 348/350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 19.oktobra sēdē

Nobeigums. Informācijas sākums — "LV", Nr.345/346, 20.10.1999.

Pieņemta zināšanai tieslietu ministra Valda Birkava sniegtā informācija. Ministru kabinets atbalstīja Tieslietu ministrijas iesniegtos priekšlikumus par Administratīvā procesa pārejas noteikumiem. Valsts administrācijas skolai kopīgi ar Tieslietu ministriju pēc Administratīvā likuma pieņemšanas esošā budžeta ietvaros uzdots izstrādāt administratīvā procesa mācību programmu, sagatavot mācību materiālus un sagatavot mācību spēkus administratīvā procesa mācīšanai. Tieslietu ministrijai, Iekšlietu ministrijai, Finansu ministrijai, Satiksmes ministrijai un īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās sekretariātam uzdots iesniegt Ministru kabinetā Administratīvā procesa likuma īstenošanai nepieciešamā finansējuma aprēķinus 2001., 2002., 2003.gada valsts budžeta projekta izskatīšanas gaitā. Visām ministrijām līdz 2000.gada 1.jūlijam uzdots sagatavot un iesniegt Tieslietu ministrijā priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos. Tieslietu ministrijai uzdots apkopot priekšlikumus un iesniegt attiecīgu informāciju izskatīšanai Ministru kabinetā.

Valdība kopumā akceptēja valsts ilgtermiņa mērķprogrammas "Lībieši Latvijā" projektu. Pieņemta zināšanai finansu ministra Edmunda Krastiņa sniegtā informācija par izdevumiem, kas saistīti ar valsts ilgtermiņa mērķprogrammas "Lībieši Latvijā" izstrādi. Finansu ministram E.Krastiņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots iedalīt 3600 latu, lai finansētu darba grupu valsts ilgtermiņa mērķprogrammas "Lībieši Latvijā" izstrādei.

Pieņemta zināšanai iesniegtā Latvijas jaunatnes sporta koncepcija. Izglītības un zinātnes ministrijai ieteikts ņemt Latvijas jaunatnes sporta koncepciju par pamatu Latvijas valsts jaunatnes sporta 2000. — 2004.gada programmas projekta izstrādāšanā.

Akceptēta Salaspils kodolreaktora likvidēšanas un demontāžas koncepcija. Koncepcija paredz reaktora pilnīgu likvidēšanu un demontāžu, kā arī visu reaktora palīgsistēmu demontāžu, radioaktīvo atkritumu apstrādi un apglabāšanu radioaktīvo atkritumu glabātavā "Radons". Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Ventam Balodim uzdots saskaņot ar finansu ministru Edmundu Krastiņu, ārlietu ministru Induli Bērziņu un īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Robertu Zīli protokollēmuma projektu šajā jautājumā un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 26.oktobrī.

Valdība pieņēma zināšanai kultūras ministres Kārinas Pētersones iesniegto informāciju par Latvijas Nacionālās operas darbību. Ņemot vērā izteiktos priekšlikumus par Latvijas Nacionālās operas statusu, jauna operas nolikuma izstrādāšanu, operas uzraudzības padomes izveidošanu un nodokļu parādiem, Kultūras ministrijai kopīgi ar Valsts kanceleju uzdots sagatavot protokollēmuma projektu šajā jautājumā un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 26.oktobrī. Kultūras ministrei K.Pētersonei uzdots izvērtēt Latvijas Nacionālās operas direktora Andreja Žagara pieļautos finansu disciplīnas pārkāpumus, likumā noteiktajā kārtībā piemērot attiecīgu disciplinārsodu un informēt par to Ministru kabineta 26.oktobra sēdē.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Kontrabandas apkarošanas centra izveidi". Kontrabandas apkarošanas koordinācijas centrs nodos lietvedībā esošo dokumentāciju un lietošanā esošās materiālās vērtības Kontrabandas apkarošanas centram. Finansu ministram Edmundam Krastiņam, iekšlietu ministram Marekam Segliņam un ģenerālprokuroram Jānim Skrastiņam līdz 1999.gada 1.novembrim uzdots noteikt Kontrabandas apkarošanas centra darbinieku kopējo skaitu, nodrošināt centru ar darbiniekiem un nepieciešamo finansējumu. Finansu ministram uzdots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem nodrošināt Kontrabandas apkarošanas centra izveidei un uzturēšanai nepieciešamo papildu finansējumu — 61 500 latu.

Pieņemti zināšanai Ekonomikas ministrijas iesniegtie priekšlikumi likumprojektam "Grozījumi likumā "Par akciju sabiedrībām"". Ekonomikas ministrijai uzdots iesniegt minētos priekšlikumus Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!