• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Turpmāk ciemos uz Lietuvu - bez sarežģījumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1999., Nr. 348/350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.56 izraksts

Vēl šajā numurā

22.10.1999., Nr. 348/350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpmāk ciemos uz Lietuvu — bez sarežģījumiem

Vakar, 21. oktobrī, Latvijas iekšlietu ministrs Mareks Segliņš tikās ar Lietuvas iekšlietu ministru Česlovu Blaži. Tikšanās laikā abi iekšlietu ministri apsprieda nepieciešamos pasākumus sadarbības veicināšanai robežapsardzībā. Pēc apspriedes M.Segliņš un Č.Blažis parakstīja nodomu protokolu, kura mērķis ir operatīvi — līdz 2000. gada 1. jūlijam — atrisināt problēmas uz Latvijas – Lietuvas robežas. Nodomu protokols arī paredz līdz 2000. gada 31. decembrim izstrādāt starpvalstu līgumu par kopēju valsts robežu, kā arī par sadarbību un savstarpēju palīdzību šajā jomā.

Pēc protokola parakstīšanas M.Segliņš teica:

— Savā laikā lielu publicitāti ieguva mans brauciens uz Latvijas – Lietuvas robežu. Un es redzēju to, kas man un visai sabiedrībai jau sen bija zināms: Latvijas – Lietuvas robežas šķērsošana ir ļoti apgrūtināta garo rindu dēļ. Šāda nenormāla situācija vērojama jau vairākus gadus, tādēļ pēc manas iniciatīvas Valdības deklarācijā tika ierakstīts papildinājums: atvieglot Latvijas – Lietuvas robežas šķērsošanu privātpersonām. Šī iemesla dēļ es arī biju darba vizītē Lietuvā, tikos ar Lietuvas iekšlietu ministru, kā arī viņu robežsargiem. Lietuvas kolēģi bija ļoti atsaucīgi un tāpat uzsvēra, ka robežas šķērsošanas jautājums ir jāsakārto. Mūsu labo gribu un konkrēti veicamos darbus var atrast šodien parakstītajā nodomu protokolā. Mūsuprāt, šīs problēmas tiks atrisinātas jau līdz nākamā gada vasarai.

Arī Lietuvas iekšlietu ministrs pauda savu apņēmību atrisināt visas ar robežu saistītās problēmas tā, lai valsts robeža tiktu pienācīgi apsargāta un tajā pašā laikā nebūtu lieku problēmu iedzīvotājiem.

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!