• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2007. gada 1. novembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2007., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumiem rakstiski iesniegtās atbildes

Vēl šajā numurā

08.11.2007., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem 2007. gada 1. novembrī

 

Stenogramma – pēc Saeimas Kancelejas stenogrammu nodaļas

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs.

Labdien, godātie kolēģi! Labdien, godātais ministra kungs! Ir pienācis laiks sniegt atbildes uz deputātu jautājumiem.

Šodienas darba kārtībā ir skatāmi četri deputātu uzdotie jautājumi.

Pirmais darba kārtības punkts – deputātu Plinera, Buzajeva, Kabanova, Buhvalova un Mitrofanova jautājums reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Aigaram Štokenbergam “Par Latvijas nepilsoņu tiesību ierobežojumiem pašvaldību līmenī”.

Saeima ir saņēmusi reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumu izpildītāja finanšu ministra Oskara Spurdziņa vēstuli, kurā, ņemot vērā to, ka reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus Spurdziņa kungs pilda vienlaikus ar finanšu ministra pienākumiem un ka šobrīd notiek saspringts darbs pie likumprojekta “Par valsts budžetu 2008.gadam”, kā arī pie 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes sagatavošanas izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā, Spurdziņa kungs lūdz rast iespēju atlikt šā jautājuma izskatīšanu un atbildes sniegšanu līdz laikam, kad būs pabeigts darbs pie minētajiem likumprojektiem.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 123.panta otro daļu atbildes sniegšanas laiks tiek pārcelts.

Otrais darba kārtības punkts – deputātu Plinera, Kabanova, Sokolovska, Mitrofanova, Buzajeva un Buhvalova jautājums tieslietu ministram Gaidim Bērziņam “Par situāciju Pārlielupes cietumā”.

Šodienas sēdē piedalās deputāts Buzajevs, kas ir viens no jautājuma iesniedzējiem, un tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. Ir saņemta arī rakstiska ministra atbilde. Vai ministra kungs vēlas mutiski papildināt rakstisko atbildi? Jūs varat nākt tribīnē…

G.Bērziņš (tieslietu ministrs).

Priekšsēdētāja kungs! Deputātu kungi! Dāmas un kungi! Es runāšu tikai īsumā, jo domāju, ka Tieslietu ministrija ir visai sīki mēģinājusi atbildēt uz jautājumiem par Pārlielupes cietumu.

Es runāšu varbūt par galveno – proti, par pašām ēkām un būvēm. Gribētu piebilst to, ka Tieslietu ministrija šobrīd strādā pie koncepcijas izstrādes, un šīs koncepcijas izstrādi ir paredzēts pabeigt līdz šā gada beigām. Šī koncepcija faktiski atbildēs uz jautājumiem par to, cik, kur, kādi remonti vai uzlabojumi Ieslodzījuma vietu pārvaldes infrastruktūrā tiks veikti, to skaitā arī attiecībā uz Pārlielupes cietumu.

Tas būtu tas, ko es gribētu varbūt papildināt skaidrības labad.

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Vai iesniedzējus apmierina ministra atbilde? Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Principā es gribētu iesniedzēju vārdā pateikt lielu paldies ministram par izsmeļošo atbildi un par iespēju ierasties personīgi, tomēr man ir arī viens papildjautājums.

Sēdes vadītājs.

Jā, lūdzu, uzdodiet to!

V.Buzajevs.

Mūsu informācijas avoti apgalvo, ka cietums it kā tuvākajā laikā tiks slēgts, un tas notikšot tieši sakarā ar to, ka nav nepieciešamā finansējuma. Un mans jautājums ir šāds: vai ir iespēja tomēr nodrošināt ieslodzīto sadzīves apstākļu neatliekamu uzlabošanu pārejas periodā, ja šāds pārejas periods vispār būs?

G.Bērziņš.

Paldies par jautājumu.

Tātad par jūsu minēto informācijas avotu, ka šī ieslodzījuma vieta varētu tikt slēgta. Es gribētu teikt, ka šis avots jums ir sniedzis nepatiesu informāciju, jo šīs ieslodzījuma vietas, tāpat arī citu ieslodzījuma vietu slēgšanu vai rekonstrukciju varētu paredzēt tikai manis minētā Ieslodzījuma vietu attīstības koncepcija, pie kuras Tieslietu ministrija pašlaik strādā.

Kas attiecas uz ieslodzīto sadzīves apstākļiem, to uzlabošanu, varu pateikt, ka nākamajā gadā tas ir plānots Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas apstiprinātā budžeta projekta ietvaros.

Sēdes vadītājs.

Vai jūs apmierina sniegtā atbilde? Jums ir tiesības uz vēl vienu papildjautājumu.

V.Buzajevs.

Vēlreiz gribētu izteikt paldies ministram par izsmeļošo atbildi un par ierašanos uz tikšanos.

Sēdes vadītājs.

Paldies ministra kungam!

G.Bērziņš.

Paldies.

Sēdes vadītājs.

Paldies Buzajeva kungam! Jautājums uzskatāms par atbildētu.

Nākamais darba kārtības punkts – deputātu Plinera, Sokolovska, Kabanova, Mitrofanova, Buzajeva un Buhvalova jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram “Par Jaunskultes pasta nodaļas slēgšanu”. Ir saņemta ministra rakstiska atbilde. Vai deputātus apmierina rakstiskā atbilde?

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Jā, mēs esam apmierināti. Turklāt mēs saņēmām papildinformāciju, it kā šī pasta nodaļa eksistēs arī turpmāk. Liels paldies ministra kungam!

Sēdes vadītājs.

Paldies. Jautājums uzskatāms par atbildētu.

Ceturtais darba kārtības jautājums ir deputātu Plinera, Sokolovska, Buzajeva, Kabanova, Mitrofanova un Buhvalova jautājums kultūras ministrei Helēnai Demakovai “Par kultūras iestādēm un organizācijām”.

Diemžēl kultūras ministre šodien uz sēdi nav ieradusies un arī rakstiskā atbilde nav saņemta. Līdz ar to jautājuma izskatīšana tiek pārcelta uz nākamo sēdi. Mēs informēsim par nepieciešamību atbildēt uz jautājumu gan kultūras ministri, gan acīmredzot arī Ministru prezidentu.

Paldies. Līdz ar to visi šodienas darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Sēdi slēdzu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!