• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs un tikšanos ar ASV viceprezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2007., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165744

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Letonikas gadu

Vēl šajā numurā

02.11.2007., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs un tikšanos ar ASV viceprezidentu

 

Darba vizītes laikā Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), 31.oktobrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar ASV viceprezidentu Ričardu Čeiniju.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Amerika Savienotās Valstis ir Latvijas sabiedrotais un stratēģiskais partneris, atkārtoti paužot augstu novērtējumu ASV atbalstam Latvijas integrācijai NATO un NATO samita rīkošanai Rīgā 2006.gadā. Par abu valstu ciešo partnerību liecina fakts, ka ASV prezidents Džordžs Bušs pēdējo divu gadu laikā divas reizes ir apmeklējis Rīgu.

A.Kalvītis norādīja, ka ES kaimiņu politika ir Latvijas ilgtermiņa ārpolitikas prioritāte, un iepazīstināja ASV viceprezidentu ar Latvijas pieredzi attīstības sadarbības projektu īstenošanā.

Latvijas valdības vadītājs un ASV viceprezidents apsprieda enerģētikas jautājumus un bija vienisprātis, ka ir svarīgi sadarboties un veikt kopīgus pasākumus enerģētikas drošības jomā.

Amatpersonas pārrunāja aktuālus drošības politikas jautājumus un Ministru prezidents informēja par Latvijas militārpersonu klātbūtni starptautiskajās operācijās un nākotnes plāniem.

Pārrunājot aktuālos starptautiskos jautājumus, A.Kalvītis uzsvēra, ka ir būtiski risināt konfliktus ne tikai ar militāriem līdzekļiem, bet arī dot ieguldījumu valsts atjaunošanā. Līdz ar Latvijas politiskā padomnieka nosūtīšanu uz Afganistānu tiek īstenota jauna, integrēta pieeja starptautiskajām operācijām, kas paredz piedalīšanos stabilizācijas un atjaunošanas posmā pēc militārām operācijām, ieviešot likuma varu un uzlabojot sociāli ekonomisko situāciju.

A.Kalvītis un R.Čeinijs apsprieda politiskos jautājumus, gatavojoties 2008.gada aprīlī paredzētajam NATO samitam Bukarestē.

Ministru prezidents aicināja ASV viceprezidentu sekmēt Latvijas un citu ES valstu pievienošanos ASV bezvīzu programmai iespējami ātrā laikā. Ministru prezidents norādīja, ka vizītē Vašingtonā ieradies arī Latvijas iekšlietu ministrs, kas ir tiešs apliecinājums Latvijas vēlmei īstenot ASV noteiktos drošības kritērijus, lai Latvijas iedzīvotāji vistuvākajā nākotnē varētu ieceļot ASV bez vīzas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!