• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu kārtību atsevišķu tekstilpreču importam no Ķīnas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.11.2007., Nr. 176 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165659

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kaļiņingradas apgabala gubernatora vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

01.11.2007., Nr. 176

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu kārtību atsevišķu tekstilpreču importam no Ķīnas

 

Ekonomikas ministrija informē, ka no 2008.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 31.decembrim attiecībā uz astoņu tekstilpreču kategoriju (T-krekli, svīteri, bikses, blūzes, gultas veļa, kleitas, krūšturi, linšķiedras un rāmijas dzija) Ķīnas izcelsmes importu uz ES tiks piemērota dubultās uzraudzības sistēma bez kvantitatīvajiem ierobežojumiem.

Lai ievestu šīs preces, uzņēmējam Ekonomikas ministrijā jāsaņem importa licence, kas tiek izsniegta uz Ķīnas puses eksporta licences pamata. Tas tiks veikts saskaņā ar ES un Ķīnas vienošanos, lai nodrošinātu vienmērīgu pāreju uz bezkvotu režīmu.

Kvantitatīvie ierobežojumi tekstilpreču importam Pasaules tirdzniecības organizācijas dalībvalstu starpā tika atcelti jau 2005.gadā. Starptautiskā likumdošana arī paredz, ka kvotu režīmu pret Ķīnas izcelsmes tekstilprecēm ir iespējams piemērot līdz 2008.gada beigām. Šobrīd attiecībā uz desmit Ķīnas izcelsmes tekstilizstrādājumu kategoriju importu ES piemēro kvantitatīvos ierobežojumus, kas būs spēkā līdz 2007.gada 31.decembrim.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!