• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par smēķēšanas aizliegšanu slēgtās telpās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2007., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165567

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES sporta ministru sanāksmi Portugālē

Vēl šajā numurā

31.10.2007., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par smēķēšanas aizliegšanu slēgtās telpās

 

Eiropas Parlaments aicina visā Eiropas Savienībā stingrāk ierobežot smēķēšanu sabiedriskās vietās un sekot, lai tabakas produktus nevarētu iegādāties nepilngadīgie. Tāds viedoklis pausts 24.oktobrī pieņemtajā Eiropas Parlamenta ziņojumā.

Eiropas Savienībā ik gadu no smēķēšanas sekām mirst vismaz 650 000 cilvēku, no kuriem 80 000 – tieši pasīvās smēķēšanas rezultātā. Lai tabakas kaitīgo ietekmi mazinātu, deputāti prasa Eiropas Savienībā klasificēt tabakas dūmus kā pirmās kategorijas vēzi izraisošu vielu maisījumu un mudina dalībvalstis ieviest smēķēšanas aizliegumu visās slēgtās darba vietās, tostarp ēdināšanas iestādēs, kā arī visās slēgtās sabiedriskās vietās un transportlīdzekļos.

Deputāti prasa Eiropas Komisijai sagatavot ziņojumu par izmaksām, kādas smēķēšana un tabakas dūmu piesārņojums rada valstu veselības aizsardzības sistēmām un Eiropas Savienības tautsaimniecībai. Eiropas Komisijai ieteikts arī papildināt 2001.gada Tabakas produktu direktīvu: tai jānosaka stingrākas prasības par tabakas izstrādājumu piedevām, kas izraisa vēzi un pastiprina atkarību. Direktīvā jāiekļauj katalogs ar jauniem iespaidīgiem brīdinājumiem, kas obligāti būtu jāizvieto uz visiem tabakas izstrādājumiem Eiropas Savienībā.

Parlaments arī uzskata, ka Eiropas Komisijai jāizvērtē, vai visā Eiropas Savienībā nebūtu jāaizliedz tabakas izstrādājumu pārdošana jauniešiem, jaunākiem par 18 gadiem un jāaizliedz cigarešu tirdzniecība no mazumtirdzniecības pašapkalpošanās stendiem.

Uzskatot, ka Parlamentam jārāda paraugs, deputāti aicina noteikt smēķēšanas aizliegumu bez izņēmuma visās Eiropas Parlamenta telpās.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!