• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV valsts sekretāres palīga darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2007., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Norvēģijas Bruņoto spēku komandiera vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

31.10.2007., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV valsts sekretāres palīga darba vizīti Latvijā

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 26.oktobrī tikās ar ASV valsts sekretāres palīgu, vēstnieku Danielu Frīdu un vēlreiz apliecināja, ka sadarbība ar ASV ir vitāli nozīmīga Latvijas ārpolitikas interese. Ministrs atzinīgi novērtēja līdzšinējo atklāto un regulāro politisko dialogu ar ASV, kam ir bijusi liela nozīme Latvijas valsts attīstībā. Tāpat amatpersonas augstu novērtēja Latvijas un ASV sadarbību NATO ietvaros.

Puses pārrunāja plānoto Latvijas Ministru prezidenta Aigara Kalvīša vizīti uz ASV un iespējamo vizītes programmu. Tāpat sarunā tika akcentēta bezvīzu režīma ar ASV ieviešanas problemātika un A.Pabriks apliecināja, ka Latvija rūpīgi strādā, lai izpildītu visus kritērijus. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī Latvijas iekšpolitiskā situācija.

Iepriekšējā ārlietu ministra tikšanās ar Danielu Frīdu notika 24.septembrī Ņujorkā, ANO Ģenerālās asamblejas 62.sesijas atklāšanā.

 

25.oktobrī notika Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Normana Penkes un ASV valsts sekretāres palīga Daniela Frīda tikšanās, kurš piedalās Ziemeļvalstu, Baltijas valstu un ASV politisko direktoru diskusijā (e-pine), kura pirmo reizi notiek Rīgā. Pārrunājot starptautiski aktuālus jautājumus, valsts sekretārs norādīja, ka Gruzija ir viena no Latvijas prioritārām valstīm Eiropas kaimiņu politikā, kā arī Latvijas attīstības sadarbības politikas kontekstā. ES kontekstā Latvija turpina iestāties par aktīvu ES – Gruzijas vīzu režīma jautājuma risināšanu.

D.Frīds augsti novērtēja Latvijas devumu Afganistānas rekonstrukcijā, kā arī Latvijas vēlmi turpināt iesaisti Afganistānas miera nodrošināšanā.

Puses apmainījās ar viedokļiem par situācijas attīstību Irānā, Irākā un Kosovā.

Valsts sekretārs uzsvēra nepieciešamību panākt Latvijas iedzīvotāju bezvīzu ieceļošanu ASV. D.Frīds norādīja, ka prezidents Dž.Bušs vēlas īstenot vīzu reformu, par kuras uzsākšanu paziņoja NATO samita ietvaros Rīgā pērnā gada rudenī. D.Frīds atzīmēja: lai izpildītu paredzētos drošības kritērijus un pievienotos ASV Bezvīzu programmai, vīzu atteikumu īpatsvaram Latvijas iedzīvotājiem jābūt zem 10%.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!