• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kuģu apgādi ar Latvijas precēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1999., Nr. 347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas laikā un telpā. Par mītisko

Vēl šajā numurā

21.10.1999., Nr. 347

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 609

Pieņemts: 18.10.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests

Rīkojums Nr.609 Rīgā 1999.gada 18.oktobrī

Par kuģu apgādi ar Latvijas precēm

Lai nodrošinātu muitas procedūras - komerciālo transportlīdzekļu apgādāšanu - izpildi, nosaku kārtību, kādā, saskaņojot ar 1.punktā minēto muitas iestādi, kuģi apgādājami ar Latvijas precēm (turpmāk - preces):

1. Kuģu apgādes uzņēmumus uzskaita un apgādi kontrolē muitas iestāde, kuras uzraudzībā esošajās kuģu piestātnēs notiek kuģu apgāde.

2. Uzņēmumiem, kuri apgādā kuģus, jāiesniedz uzraudzības muitas iestādē darbinieku, kuri apgādā kuģus, saraksts. Sarakstā jānorāda:

2.1. personas vārds, uzvārds, personas kods;

2.2. ostas caurlaides Nr.

3. Par jebkurām pārmaiņām 2.punktā minētajā sarakstā uzraudzības muitas iestādi informēt trīs dienu laikā no šo pārmaiņu brīža.

4. Lai ievestu Latvijas preces ostas piestātņu teritorijā, kuģu apgādes uzņēmuma darbinieks iesniedz muitas iestādes amatpersonai preču pavadzīmi-rēķinu un tā kopiju.

5. Pēc preču pavadzīmes-rēķina pieņemšanas muitas amatpersona uz iesniegtā preču pavadzīmes-rēķina eksemplāriem un tā kopijas izdara atzīmi "Iekraut atļauts", kuru apstiprina ar personīgo zīmogu un parakstu.

6. Muitas amatpersona preču pavadzīmi -rēķinu reģistrē kuģu apgādes žurnālā (pielikumā), un tā kopiju pievieno kuģa lietai.

7. Teritoriālās muitas iestādes noteiktajos gadījumos preču nogādāšana uz kuģa un to novietošana kuģa noliktavās notiek muitas darbinieku klātbūtnē.

8. Pēc preču novietošanas kuģa noliktavā:

8.1. kuģa kapteinis ar parakstu un kuģa zīmogu uz preču pavadzīmes- rēķina eksemplāriem apstiprina preču saņemšanu;

8.2. kuģa noliktavām teritoriālās muitas iestādes noteiktajos gadījumos tiek uzlikti muitas nodrošinājumi.

9. Ja kuģa kapteinis atsakās no kuģa apgādei paredzētajām precēm:

9.1. preču pavadzīmes -rēķina eksemplāros tiek izdarīti labojumi, norādot preču daudzumu, kas nogādāts uz kuģa, un labojuma izdarīšanas laiku;

9.2. kuģu apgādes uzņēmuma darbinieks vienas stundas laikā pēc labojuma izdarīšanas preču pavadzīmē - rēķinā attiecīgajā muitas iestādē iesniedz laboto preču pavadzīmi - rēķinu;

9.3. pamatojoties uz laboto preču pavadzīmi-rēķinu, muitas darbinieks izdara ar savu parakstu un personīgo zīmogu apstiprinātus labojumus preču pavadzīmes-rēķina kopijā, kura atrodas kuģa lietā, izdarot par to attiecīgu atzīmi kuģu apgādes žurnālā.

10. Kuģa komisijas, kas izsniedz atļauju kuģa iziešanai no ostas, laikā muitas iestādes darbinieks salīdzina kuģa krājumus ar pavaddokumentos norādīto. Ja tiek konstatēts, ka kuģa apgādei paredzētās preces nav nogādātas uz kuģa, kuģa kapteinis sniedz rakstisku apstiprinājumu, kā arī tiek veikta atzīme kuģu apgādes žurnālā.

11. Preču pavadzīmes-rēķinus, kuros ir veiktas atzīmes saskaņā ar šīs kārtības 5., 8. un 9.punktu, izmantot kā vienkāršoto muitas deklarāciju.

12. Pamatojoties uz vienkāršoto muitas deklarāciju, pēc salīdzināšanas ar ierakstiem kuģu apgādes žurnālā vienu reizi mēnesī uzraudzības muitas iestādes noteiktajā kārtībā tiek noformēta papildu muitas deklarācija.

13. Preču pavadzīme-rēķins noformējams saskaņā ar Ministru kabineta 1995.gada 5.septembra noteikumiem Nr.268 "Noteikumi par preču pavadzīmes-rēķina lietošanas un noformēšanas kārtību".

14. Ja persona, kas nodarbojas ar kuģu apgādi, tiek administratīvi sodīta par muitas noteikumu pārkāpumiem, tad 2 gadus pēc pārkāpuma izdarīšanas kuģu apgāde noformējama ar vienoto administratīvo dokumentu (VAD).

15. Rīkojumu publicēt laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

16. Rīkojums stājas spēkā ar 1999.gada 1.novembri.

Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors A.Sončiks

 

Pielikums

Kuģu apgādes žurnāls

Datums Uzņēmums Kuģu Pavadzīmes Labojumi VAD Nr. Piezīmes
nosaukums Nr. pavadzīmē (papildu
dekl.Nr.)

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!