• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO aizsardzības ministru sanāksmi Nīderlandē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2007., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165311

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 25.oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

26.10.2007., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO aizsardzības ministru sanāksmi Nīderlandē

 

24. un 25.oktobrī, piedaloties NATO aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē Nīderlandē, aizsardzības ministrs Atis Slakteris atzīmēja progresu, kuru panākuši Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF) Afganistānā. Kopumā Afganistānā ir uzlabojusies drošības situācija, kaut arī joprojām šajā ziņā pastāv atšķirības starp valsts reģioniem. ISAF veiksmīgi turpina infrastruktūras objektu atjaunošanu un atbalsta vietējās pārvaldes sistēmas attīstību. Vienlaikus aizsardzības ministrs norādīja, ka viena no Afganistānas lielākajām problēmām joprojām ir narkotiku ražošana un izplatīšana.  

“Mēs esam vienisprātis, ka mūsdienās miers un drošība Eiropā nav nošķirami no stabilitātes pasaulē kopumā. Afganistāna tam ir spilgts paraugs. Aliansei sadarbībā ar citām starptautiskajām organizācijām neatlaidīgi jāturpina šīs valsts atjaunošana,” uzsvēra A.Slakteris.

NATO aizsardzības ministru sanāksmē izskanējuši aicinājumi organizācijas dalībvalstīm aktīvāk iesaistīties Afganistānas atjaunošanā un sniegt līdzvērtīgu ieguldījumu alianses vadītajā starptautiskajā operācijā šajā valstī. A.Slakteris atzīmēja, ka šogad Latvija pirmo reizi iesaistījusies misijā ar saviem civilajiem ekspertiem – diviem Valsts policijas un vienu Ārlietu ministrijas pārstāvi. Aizsardzības ministrs atkārtoti apliecināja Latvijas gatavību nākamā gada laikā palielināt savu kontingentu Afganistānā līdz 150–200 karavīriem.

Sanāksmes laikā NATO aizsardzības ministri apsprieda nepieciešamību izveidot vienotu NATO politiku aizsardzībai pret kiberuzbrukumiem, kas noteiktu konkrētu alianses lomu aizsardzībai pret šāda veida apdraudējumu un tās sniegto atbalstu dalībvalstīm.

 

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!