• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007.gada 23.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2007., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas jūras valstu padomes darbu

Vēl šajā numurā

24.10.2007., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2007.gada 23.oktobra sēdē

AM: Par Latvijas Ģeotelpiskās informācijas attīstības koncepcijas projektu

23.oktobrī Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotais koncepcijas projekts “Par Latvijas ģeotelpiskās informācijas attīstības koncepcijas izstrādi”.

Saskaņā ar MK 2006.gada 14.marta sēdes protokollēmuma “Par grozījumiem Ministru kabineta 2004.gada 30.novembra sēdes protokollēmumā “Par zemes politikas īstenošanas institucionālā mehānisma ieviešanu un Valsts zemes dienesta reorganizāciju”” 2.punktu AM tika uzdots izstrādāt un iesniegt MK koncepcijas projektu par tiesisko regulējumu ģeodēzijas un kartogrāfijas jomā.

Lai nodrošinātu protokollēmuma izpildi, tika izveidota darba grupa, kuru vadīja Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras (LĢIA) direktors. Darba grupā piedalījās pārstāvji no AM, LĢIA, Valsts zemes dienesta, Valsts mežu dienesta, Latvijas Jūras administrācijas Hidrogrāfijas dienesta, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras, a/s “Latvenergo”, Rīgas domes SIA “Ģeometrs”, SIA “Karšu izdevniecība “Jāņa sēta””.

Koncepcijas galvenais uzdevums ir radīt konceptuālo pamatojumu Ģeodēzijas un kartogrāfijas likuma izstrādei. Tās mērķis ir radīt teorētisko un tiesisko pamatu un noteikt vadlīnijas, lai turpmākajā attīstības periodā radītu iespējas saskaņot un nodrošināt dažādu institūciju vajadzības pēc ģeotelpiskās informācijas, kā arī ekonomēt valsts līdzekļus un resursus.

Līdz Ģeodēzijas un kartogrāfijas likuma spēkā stāšanās brīdim koncepcijas īstenošanai papildu līdzekļi nav paredzēti – koncepcija tiks realizēta AM budžetā plānoto līdzekļu ietvaros.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

 

AM: Par atbalsta sniegšanu gaisa telpas patrulēšanas operācijai Viļņas lidostā

23.oktobrī Ministru kabinetā (MK) apstiprināts Aizsardzības ministrijas izstrādātais MK noteikumu projekts “Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas un Lietuvas Republikas Nacionālās aizsardzības ministrijas tehnisko vienošanos par ieguldījumu uzņemošās valsts atbalsta sniegšanā gaisa telpas patrulēšanas operācijai Viļņas lidostā”.

Apstiprinātie noteikumi nosaka turpināt Latvijas un Lietuvas aizsardzības ministriju sadarbību Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanā, kā arī definēt principus, atbilstoši kuriem šī sadarbība ir jāīsteno.

2004.gada 29.martā NATO no Šauļu militārā lidlauka Lietuvā uzsāka Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas operāciju. Palīdzību šajā jomā sāka sniegt atsevišķas NATO valstis, tomēr atbildība par patrulēšanu pakāpeniski jāpārņem Baltijas valstīm.

2004.gada rudenī Baltijas valstis kopīgi iegādājās gaisa telpas vadības vienības (Air Control Unit – ACU) aprīkojumu, kas kļuva par pirmo Baltijas valstu ieguldījumu gaisa telpas patrulēšanas operācijas atbalstam. Vienlaikus Lietuva veica Šauļu militārā lidlauka skrejceļa remontu, kā arī lūdza Latviju sniegt palīdzību bremzēšanas barjeras uzstādīšanā Viļņas lidostā.

2005.gada rudenī Latvijas un Lietuvas aizsardzības ministrijas uz vienu gadu noslēdza tehnisko vienošanos par ieguldījumu uzņemošās valsts atbalsta sniegšanā gaisa telpas patrulēšanas operācijai Viļņas lidostā.

Izvērtējot sadarbības rezultātus, Latvijas un Lietuvas aizsardzības ministrijas secināja, ka jāturpina sadarbība Latvijas atbalsta sniegšanā gaisa telpas patrulēšanā. Līdz ar to tika izstrādāts jauns tehniskās vienošanās projekts, iekļaujot tajā nosacījumus, kas papildina un precizē abu pušu uzņemtās saistības.

MK noteikumu projekta īstenošanai AM 2007.gada budžetā programmas “Nacionālie bruņotie spēki” apakšprogrammā “Nodrošinājuma pavēlniecība” ir paredzēti 24 598,14 lati bremzēšanas barjeras remontam.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!