• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Panamas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.10.2007., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165169

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

24.10.2007., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Panamas vēstnieku

 

PANAMA.JPG (14167 bytes)
Vakar, 23.oktobrī, Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja Panamas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Roko Ivanu Setku Sahelu un apsveica viņu kā visu laiku pirmo Latvijā akreditēto Panamas vēstnieku, kas veicinās abu valstu divpusējās attiecības
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Par Panamas vēstnieka akreditācijas vizīti Latvijā

23.oktobrī valsts sekretārs Normans Penke tikās ar Panamas Republikas vēstnieku Roko Ivanu Setku Sahelu (Roko Ivan Setka Sagel), kurš uzturas akreditācijas vizītē Latvijā no 21. līdz 27.oktobrim. Pirmā Panamas nerezidējošā vēstnieka akreditācija Latvijā ir vēsturiski nozīmīga Latvijas un Panamas attiecībās, jo līdz šim Panama nebija nozīmējusi savu vēstnieku Latvijā. Panamas nerezidējošā vēstnieka rezidences vieta ir Varšava, Polija.

Sarunas laikā valsts sekretārs N.Penke sveica vēstnieku kā pirmo Panamas vēstnieku Latvijā un uzsvēra, ka tagad, kad abas valstis ir izveidojušas draudzīgas attiecības, Latvijai nozīmējot goda konsuli Panamā šā gada 3.maijā un tagad Panamai akreditējot savu nerezidējošo vēstnieku Latvijā, ir laiks padomāt par sadarbības izvēršanu atsevišķos sektoros, kā piemēru minot uzņēmēju tuvināšanu, dažādu kopīgu semināru organizēšanu par uzņēmējdarbības iespējām abās valstīs, kā arī biznesa delegāciju vizīšu apmaiņu. N.Penke aicināja Panamas pusi noturēt otrās Latvijas un Panamas ārlietu ministriju konsultācijas 2009.gadā Rīgā.

Savukārt Panamas vēstnieks uzteica Latvijas ātri augošo ekonomiku un attīstību, ko tā sasniegusi 17 gadu laikā kopš neatkarības atgūšanas. Vēstnieks apstiprināja, ka informēs Panamas valdību par Latvijas valsts pārsteidzošo izaugsmi un dzīves līmeņa kvalitātes celšanos. Panamas vēstnieks ierosināja turpmāk strādāt pie Latvijas – Panamas līgumtiesiskās bāzes paplašināšanas finanšu, iekšlietu un tiesu jomā. Panamas vēstnieks arī minēja, ka nākotnē strādās pie Panamas augstu amatpersonu vizītēm uz Latviju, ko viņš centīsies veicināt savu funkciju pildīšanas laikā.

Abas puses pārrunāja arī sadarbības veicināšanu starptautiskajās organizācijās, atbalstot abu valstu kandidatūras dažādās starptautiskās organizācijās, kā arī multilaterālās vides dinamiku mūsdienās kopumā.

Savas akreditācijas vizītes ietvaros Panamas vēstnieks tiksies arī ar Saeimas priekšsēdētāja vietnieci Karinu Pētersoni, Ārlietu un Ekonomikas ministrijas pārstāvjiem, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Rīgas brīvostas, Latvijas Kuģu reģistra pārstāvjiem, kā arī apmeklēs Ventspils pilsētu, tās institūcijas un lasīs lekciju par Panamas kanāla paplašināšanu Latvijas Jūras akadēmijā.

Panamas vēstnieku vizītē pavada Panamas vēstniecības Polijā padomnieks Kristobals Sarmjento Kalderons.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!