• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu juridisko personu reģistrāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.1999., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16514

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sludinājumi, paziņojumi, reklāma

Vēl šajā numurā

20.10.1999., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu juridisko personu reģistrāciju

Aizvakar, 18.oktobrī, LR Uzņēmumu reģistrs aicināja piedalīties visus ieinteresētos Uzņēmumu reģistra (UR) galvenā valsts notāra Māra Gulbja un SIA "Lursoft" prezidenta Aināra Brūveļa preses konferencē, kurā tika demonstrēts UR un "Lursoft" jaunais bezmaksas pakalpojums "Uzņēmēja palīgs". Preses konferences nobeigumā tika prezentēta Vienotas juridisko personu reģistrācijas koncepcija. Tā ir līdz šim nebijusi iespēja visiem uzņēmējiem bez maksas pārbaudīt sava uzņēmuma informāciju un pārliecināties, vai Uzņēmumu reģistrā esošie dati par to ir nepieciešamā apjomā un kvalitātē.

Likumdošanas harmonizācijas procesa ietvaros Latvijā jau ilgāku laiku notiek darbs pie ES persondatu aizsardzības normatīvu ieviešanas un piemērošanas. Tieši šajās dienās Rīgā arī notiek seminārs par persondatu aizsardzību, kurā piedalās Latvijas Uzņēmumu reģistra pārstāvji. Viens no persondatu aizsardzības pamatprincipiem paredz tiesības jebkurai personai netraucēti iegūt jebkuru informāciju, ko par viņu savākusi valsts. Jaunais UR un "Lursoft" pakalpojums ieviests, balstoties tieši uz šo principu, turklāt ir pirmā valsts iestāde, kas to izlēmusi piemērot, pirms tas ieviests Latvijas likumdošanā.

Jau vairākus gadus Uzņēmumu reģistrs ievēro atklātības principu attiecībā uz tajā reģistrēto informāciju, un visi dati par jebkuru reģistrētu tiesību subjektu ir publiski pieejami. Taču līdz šim šī informācija bija pieejama tikai par maksu, pat ja uzņēmējs interesējās par savu uzņēmumu. Tagad, izmantojot jauno pakalpojumu "Uzņēmēja palīgs", uzņēmējs "Lursoft" datu bāzē internetā varēs operatīvi kontrolēt sava uzņēmuma reģistrēto datu stāvokli un viņam par to nebūs jāmaksā.

Vēl viens "Uzņēmēja palīga" būtisks aspekts ir palīdzēt sakārtot datus par uzņēmumiem UR datu bāzē. Reizēm nesakārtotās likumdošanas un uzņēmēju kļūdu dēļ informācija Uzņēmumu reģistra datu bāzē juridiski nav korekta, t.i., neatbilst pilnībā normatīvajos aktos noteiktajiem parametriem. Tagad, pirms kārtējo grozījumu iesniegšanas Uzņēmumu reģistrā, uzņēmējs pats varēs pārliecināties, kādas nepilnības vai trūkumi ir viņa iepriekš iesniegtajos dokumentos. Uzņēmējs tos var laikus novērst, nevis gaidīt, kad to pieprasīs Uzņēmumu reģistrs.

"Uzņēmēja palīgs" sniedz sīku atskaiti par veiktajām izmaiņām uzņēmuma datu pārbaudēm. Atskaitē ir norādīts, kādas pārbaudes tikušas veiktas un kādi ir katras pārbaudes rezultāti. Ja pārbaudes laikā konstatētas kādas nepilnības, datu nekonsekvences vai trūkumi, "Uzņēmēja palīgs" norādīs arī šo trūkumu nopietnības pakāpi.

Pie vienotas juridisko personu reģistrācijas koncepcijas UR strādā jau sen, un tas ir svarīgākais, uz ko UR saskaņā ar valdības nostādnēm tagad virzās.

Uzņēmumu reģistra  Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!