• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pedagogu atalgojuma palielinājumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.2007., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165082

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē 2007.gada18.oktobrī

Vēl šajā numurā

23.10.2007., Nr. 170

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pedagogu atalgojuma palielinājumu

 

Atsaucoties uz Ministru prezidenta Aigara Kalvīša un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības 22.oktobra sarunu rezultātiem, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) radusi risinājumus, kā nodrošināt likumdošanā noteikto pedagogu darba samaksas paaugstināšanu no 2008.gada 1.septembra – 60 latus par vienu likmi jeb 21 kontaktstundu.

IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics uzsver: “Operatīvi reaģējot uz izveidojušos situāciju, šodien tika sasaukta IZM atbildīgo amatpersonu sanāksme, lai pieņemtu galīgo lēmumu par finansējuma pārdali un atrastu nepieciešamos 12 miljonus latu.” Viņš piebilst, ka IZM jau no 2000.gada konsekventi nodrošinājusi pedagogu atalgojuma palielinājumu atbilstoši normatīvajiem aktiem. Šodien, 23.oktobrī, izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža, IZM valsts sekretārs M.Gruškevics un IZM parlamentārā sekretāre Tatjana Koķe ar IZM pozīciju iepazīstina Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārstāvjus.

IZM uzsver, ka joprojām turpina darbu pie izglītības sistēmas sakārtošanas, gan pilnveidojot pedagogu atalgojuma sistēmu un ieviešot pedagogu kvalifikācijas pakāpes, gan pilnveidojot izglītības finansēšanas struktūru, gan sadarbībā ar pašvaldībām sakārtojot izglītības iestāžu tīklu, gan pilnveidojot normatīvos aktus.

 

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!