• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19. oktobra sēdē (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.1999., Nr. 345/346 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16494

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 19. oktobra sēdes

Vēl šajā numurā

20.10.1999., Nr. 345/346

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums

no 1.lpp.

Ministru kabineta 19. oktobra sēdē

Akceptēti noteikumi "Konsultatīvās padomes ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas jautājumos nolikums", kas nosaka, ka padome ir konsultatīva organizācija, kuras darbības mērķis ir sekmēt ministriju, citu valsts, pašvaldību un nevalstisku institūciju tiešu sadarbību vienotas ārējās ekonomiskās politikas veidošanā un īstenošanā. Padomes uzdevumi ir: izstrādāt rekomendācijas un rīcības plānu vienotas ārējās ekonomiskās politikas īstenošanā, pamatojoties uz Ekonomikas ministrijas, citu atbildīgo ministriju, valsts un pašvaldību noteiktajām prioritātēm attiecībā uz atsevišķām valstīm un reģioniem; veicināt valsts institūciju koordinētību un informācijas apmaiņu vienotas ārējās ekonomiskās politikas realizācijā. Noteikts, ka padomes sastāvu pēc saskaņošanas ar ekonomikas ministru apstiprina ārlietu ministrs.

Akceptēti noteikumi "Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegācijas nolikums", kas nosaka, ka Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegācija ir Ministru kabineta izveidota starpnozaru institūcija, kuras uzdevums ir nodrošināt Latvijas Republikas piedalīšanos sarunās par iestāšanos Eiropas Savienībā. Delegāciju vada ārlietu ministrs. Delegācijas darbības nepārtrauktību nodrošina sarunu vadītājs un viņa vietnieki. Noteikts, ka sarunu vadītājam ir ne vairāk kā trīs vietnieki. Noteikts, ka savā darbībā delegācija un tās atsevišķie locekļi ievēro Ministru kabineta apstiprināto pilnvarojumu paust Latvijas Republikas oficiālo nostāju sarunu jautājumos. Noteikta delegācijas vadītāja un sarunu vadītāja kompetence.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegāciju", kas paredz izveidot Latvijas Republikas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu delegāciju, lai nodrošinātu Latvijas Republikas piedalīšanos sarunās par iestāšanos Eiropas Savienībā. Par delegācijas vadītāju iecelts: Indulis Bērziņš – ārlietu ministrs, sarunu vadītājs: Andris Ķesteris – Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks, par sarunu vadītāja vietniekiem: Marģers Krams – Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs; Andris Piebalgs – ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, Latvijas Republikas pārstāvniecības Eiropas Savienībā vadītājs, un Eduards Stiprais – Ārlietu ministrijas iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu sagatavošanas grupas vadītājs, kā arī apstiprināti delegācijas locekļi.

Akceptēts rīkojums "Par zemesgabala nodošanu Zviedrijas Karalistei", kas paredz saskaņā ar likuma "Par zemes gabala nodošanu Zviedrijas Karalistei" pārejas noteikumiem valsts akciju sabiedrībai "Valsts nekustamā īpašuma aģentūrai" nodot bez atlīdzības Zviedrijas Karalistei īpašumā zemes gabalu Rīgā, Alunāna ielā 7, kas ierakstīts zemesgrāmatā uz valsts vārda Finansu ministrijas personā.

Akceptēts rīkojums "Grozījums Ministru kabineta 1997.gada 8.oktobra rīkojumā Nr.493 "Par valsts pilnvarnieku iecelšanu bezpeļņas organizācijā valsts akciju sabiedrībā "Valsts robežbūve"", kas paredz izdarīt grozījumu un svītrot vārdus "Armīnu Sproģi – finansu ministra padomnieku".

Ministru kabinets pieņēma zināšanai likumprojektu "Valsts aizsardzības finansēšanas likums". Aizsardzības ministrijai uzdots precizēt likumprojekta 2.panta redakciju un anotāciju, kā arī sagatavot paskaidrojumu par paredzamā finansējuma izlietojumu. Finansu ministrijai uzdots sagatavot prognozi par valsts 2001.gada budžeta ieņēmumiem un izdevumiem. Finansu ministrijai kopīgi ar iesaistītajām ministrijām izvērtēt uz valsts aizsardzības jomu attiecināmās ministriju budžeta programmas un sagatavot attiecīgu informāciju. Minētos dokumentus uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā 2000.gada janvārī.

Akceptēti noteikumi "Kontrabandas apkarošanas centra nolikums", kas nosaka, ka centrs ir Ministru kabineta izveidota institūcija, kura koordinē Valsts ieņēmumu dienesta, Valsts policijas, Drošības policijas un Robežsardzes operatīvo un pirmstiesas izmeklēšanas darbību kontrabandas apkarošanas jomā. Centra darbību uzrauga Uzraudzības padome, kuras sastāvā ir finansu ministrs, iekšlietu ministrs un ģenerālprokurors.

Par valdības sēdē izskatītajiem jautājumiem, par kuriem pieņemti protokollēmumi, informācija tiks nosūtīta papildus rīt, 20.oktobrī.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!