• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 16. oktobra noteikumi Nr. 701 "Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komitejas nolikums". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2007., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164938-strategiskas-nozimes-precu-kontroles-komitejas-nolikums

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.702

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 12.septembra noteikumos Nr.760 "Noteikumi par Valsts kases sniegto maksas pakalpojumu cenrādi"

Vēl šajā numurā

19.10.2007., Nr. 169

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 701

Pieņemts: 16.10.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.701

Rīgā 2007.gada 16.oktobrī (prot. Nr.58 12.§)
Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komitejas nolikums
Izdoti saskaņā ar Stratēģiskas nozīmes preču aprites likuma 12.panta otro daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komiteja (turpmāk - komiteja) ir Ministru kabineta izveidota starpministriju komiteja.
2. Komitejas uzdevums ir vadīt un pilnveidot Latvijas stratēģiskas no­zīmes preču ražošanas, glabāšanas, lietošanas, eksporta, importa un tranzīta kontroles sistēmu, kā arī īstenot stratēģiskas nozīmes preču licencēšanu un kontroli.
II. Komitejas funkcijas un pienākumi
3. Lai izpildītu šo noteikumu 2.punktā minētos uzdevumus, komitejai ir šādas funkcijas:

3.1. apstiprināt stratēģiskas nozīmes preču eksportam, importam un tranzītam nepieciešamo dokumentu (piemēram, licenču, sertifikātu, izziņu) veidlapas;

3.2. normatīvajos aktos stratēģiskas nozīmes preču aprites jomā noteiktajā kārtībā izsniegt stratēģiskas nozīmes preču eksporta, importa, pārvietošanas un tranzīta licences, importa sertifikātus un citus ar stratēģiskas nozīmes preču apriti saistītos dokumentus.
4. Komitejai ir šādi pienākumi:

4.1. sagatavot priekšlikumus par stratēģiskas nozīmes preču ražošanas, glabāšanas, lietošanas, eksporta, importa, pārvietošanas un tranzīta kontroles nodrošināšanai nepieciešamajiem normatīvo aktu projektiem;

4.2. koordinēt ārvalstu palīdzības izmantošanu stratēģiskas nozīmes preču kontroles sistēmā;

4.3. sagatavot priekšlikumus par projektiem, kas attiecas uz sadarbību ar starptautiskajām ķīmisko, bioloģisko un citu masveida iznīcināšanas ieroču aizliegšanas un kontroles organizācijām un citu valstu eksporta kontroles institūcijām, kā arī ar eksporta kontroles režīma valstu grupām;

4.4. sagatavot un iesniegt ārlietu ministram priekšlikumus par Latvijas Republikas pievienošanos starptautiskajām masveida iznīcināšanas ieroču ne­izplatīšanas konvencijām un līgumiem, kā arī par iestāšanos attiecīgajās starptautiskajās organizācijās.
III. Komitejas sastāvs un komitejas sēžu darba kārtība
5. Komitejas sastāvu pēc ārlietu ministra priekšlikuma apstiprina Ministru kabinets.
6. Komitejas darbu vada Ministru kabineta iecelts priekšsēdētājs. Komite­jas priekšsēdētājs ieceļ no komitejas locekļu vidus divus komitejas priekš­sēdētāja vietniekus un komitejas sekretāru, kā arī nosaka komitejas locekļu pienākumus.
7. Komitejas sēdes notiek reizi ceturksnī. Komitejas ārkārtas sēdi sasauc komitejas priekšsēdētājs pēc savas iniciatīvas vai pēc triju komitejas locekļu pieprasījuma.
8. Komitejas sēdes ir slēgtas. Sēdē piedalās komitejas locekļi un uzaicinātās personas. Komitejas locekļus uz sēdi uzaicina rakstiski. Uzai­cinājumā norāda attiecīgās sēdes darba kārtību.
9. Komiteja ir lemttiesīga, ja tās sēdē piedalās vismaz puse komitejas locekļu. Komitejas loceklim, kas pārstāv ministriju vai tās padotībā esošu valsts pārvaldes iestādi, ir veto tiesības, ja komitejas lēmums saistīts ar attiecīgās ministrijas vai valsts institūcijas kompetenci un netiek ievēroti tās pamatotie iebildumi.
10. Komiteja lēmumus pieņem, atklāti balsojot. Komitejas lēmums ir pieņemts ar balsu vairākumu, ja nav izmantotas veto tiesības. Ja balsis sadalās vienādi, izšķirošā ir komitejas priekšsēdētāja balss. Ja ir izmantotas veto tiesības, komiteja iesniedz jautājumu ārlietu ministram lēmuma pieņemšanai.
11. Paraksta tiesības ir komitejas priekšsēdētājam, viņa vietniekiem un komitejas sekretāram.
12. Komitejas sēžu starplaikā stratēģiskas nozīmes preču kontroli nodrošina komitejas sekretārs.
13. Lēmumu par eksporta, importa un tranzīta licenču izsniegšanu, anulēšanu, derīguma termiņa pagarināšanu, atteikumu izsniegt licenci, importa sertifikātu izsniegšanu vai izsniegšanas atteikumu, lietas nodošanu tehniskajai ekspertīzei un licences vai importa sertifikāta izsniegšanas termiņa pagarināšanu pieņem komitejas pilnvarota persona administratīvo procesu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.
IV. Noslēguma jautājums
14. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2004.gada 30.marta noteikumus Nr.186 "Stratēģiskas nozīmes preču kontroles komitejas nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 52.nr.).
Ministru prezidents A.Kalvītis

Ārlietu ministrs A.Pabriks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!