• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vides ministra iebildumiem pret virszemes ūdensobjektu aizsargjoslas nenoteikšanu ostu teritorijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2007., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar banku un finanšu sektora pārstāvjiem un piedaloties Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes ārkārtas sēdē

Vēl šajā numurā

11.10.2007., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vides ministra iebildumiem pret virszemes ūdensobjektu aizsargjoslas nenoteikšanu ostu teritorijās

 

Vides ministrs Raimonds Vējonis iebilst pret 9.oktobrī Ministru kabineta sēdē akceptēto Satiksmes ministrijas sagatavoto likumprojektu “Grozījumi Aizsargjoslu likumā”, ar kuru nosaka, ka ostu teritorijās netiek noteiktas virszemes ūdensobjektu aizsargjoslas.

Vides ministrs uzskata, ka jebkura saimnieciskā darbība, tai skaitā arī ostu ikdienas darbība un ostu attīstība, nevar būt pretrunā ar pašvaldībām uzliktām funkcijām un vides aizsardzības mērķiem, jo gan viens, gan otrs ir vērsti uz iedzīvotāju interešu aizstāvību un ievērošanu.

R.Vējonis uzsver, ka pašvaldības teritorijai jāattīstās saskaņā ar teritorijas plānojumu un tās iedzīvotāju interesēm un osta nedrīkst būt izņēmums, arī ostai savā attīstībā jāņem vērā pašvaldības, iedzīvotāju un vides intereses.

Jau ziņots, ka Vides ministrija kā kompromisu, kurš vienlaikus ņemtu vērā ostu intereses un vides aizsardzības prasības, atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) piedāvāto grozījumu redakciju Aizsargjoslu likuma 37.pantā. RAPLM redakcija paredzēja tiesības vietējām pašvaldībām teritorijas plānojumā MK noteikumos noteiktajās teritorijās noteikt izņēmumus Aizsargjoslu likuma 37.pantā minētajiem ierobežojumiem, ja tas nepieciešams ostu saimniecisko funkciju veikšanai.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!