• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izglītības un zinātnes ministrijas nākamā gada valsts budžeta projekta prioritātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2007., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164520

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Tieslietu ministrijas Goda diploma piešķiršanu Uzņēmumu reģistra vadītājam Jānim Endziņam

Vēl šajā numurā

11.10.2007., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izglītības un zinātnes ministrijas nākamā gada valsts budžeta projekta prioritātēm

 

Nākamā gada valsts budžeta projektā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārziņā esošajām jomām paredzēts 338 305 000 latu finansējums kopējo izdevumu segšanai, kas ir par 35 733 787 latu vairāk nekā šajā gadā (kopā ar valsts budžeta grozījumiem). Savukārt valdībā apstiprinātais vidēja termiņa makroekonomiskās attīstības un fiskālās politikas ietvars paredz, ka 2009.gadā IZM plānotie resursi izdevumu segšanai ir 395 443 034 lati, bet 2010.gadā – 513 504 087 lati.

 

Prioritātes

• Pedagogu atalgojums – valstī kopumā pedagogu atalgojuma palielinājumam (gan pašvaldību, gan IZM, gan citu ministriju padotībā esošo iestāžu) nākamā gada valsts budžeta projektā paredzēts par gandrīz 90 miljoniem latu vairāk nekā šogad. Tajā skaitā – mērķdotācijām pašvaldību izglītības iestāžu pedagogu atalgojumam 2008.gada valsts budžeta projektā paredzēti 277 317 089 lati, kas ir par gandrīz 72 miljoniem latu vairāk nekā šajā gadā (ar grozījumiem).

IZM panākusi un valdība budžeta projektā iestrādājusi, ka pašlaik nākamā gada valsts budžeta finansējums pedagogu atalgojuma palielinājumam ar 2008.gada 1.septembri ir vidēji 40 lati par vienu likmi jeb 21 kontaktstundu.

Vienlaikus IZM apliecina gatavību turpināt darbu pie izglītības kvalitātes uzlabošanas un sistēmas sakārtošanas, gan pilnveidojot pedagogu atalgojuma sistēmu, gan rosinot izglītības finansēšanas struktūras pilnveidi, gan turpinot darbu pie pedagogu kvalifikācijas pakāpju ieviešanas, gan pilnveidojot likumdošanu, gan sadarbībā ar pašvaldībām attīstot izglītības iestāžu tīklu.

• Sekmīga ES struktūrfondu aktivitāšu nodrošināšana, kam budžeta projektā plānoti 9,77 miljoni latu.

• Zinātnes attīstība – lai sekmētu zinātnes attīstību saskaņā ar ES Lisabonas stratēģijā izvirzītajiem mērķiem, zinātnes likumdošanā noteikto un Ministru kabineta apstiprinātajām zinātnes prioritātēm, šim mērķim budžeta projektā paredzēti 43,93 miljoni latu, kas ir par aptuveni 4 miljoniem latu vairāk, salīdzinot ar šā gada budžetu (ar grozījumiem).

 

Programmas

• Programmā “Zinātne” nākamajā gadā paredzēti 43 923 464 lati, tajā skaitā – zinātniskās darbības nodrošināšanai, zinātnes bāzes finansējumam, tirgus orientētajiem pētījumiem, valsts pētījumu programmām, dalībai Eiropas Savienības pētniecības un tehnoloģiju attīstības programmās, kā arī valsts aģentūrai “Latvijas Akadēmiskā bibliotēka” un Latvijas Zinātnes padomes darbības nodrošināšanai.

• Programmā “ES struktūrfondu projekti un ES politikas iniciatīvas” nākamajā gadā paredzēti 9 774 894 lati, tajā skaitā – Eiropas Sociālā fonda projektu īstenošanai 2004.–2006.gadā, Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektu īstenošanai 2004.–2006.gadā, u.c. ES iniciatīvu projektu īstenošanai.

• Programmā “Vispārējā izglītība” 2008.gadā plānoti 5 990 488 lati, tajā skaitā – pedagogu profesionālās meistarības pilnveidošanai, mācību literatūras iegādei, Latgales izglītības programmai u.c. aktivitātēm. Programmā “Profesionālā izglītība” plānotais finansējums ir 59 644 931 lati, kas paredzēti mācību iestāžu darbības nodrošināšanai, iestāžu infrastruktūrai, Profesionālās izglītības administrācijai u.c. pasākumiem.

• Programmā “Augstākā izglītība” – 122 760 410 lati, kas paredzēti studējošo un studiju kreditēšanai, zinātniskās darbības un infrastruktūras nodrošināšanai augstskolās un koledžās u.c. aktivitātēm. Savukārt programmā “Valsts valodas politika un pārvalde” plānoti 1 976 397 lati, lai nodrošinātu valsts valodas attīstību, atbalstītu latviešu valodas apguvi un nodrošinātu Tulkošanas un terminoloģijas centra darbu.

• Programmā “Interešu izglītība un vērtībizglītība” nākamā gada valsts budžeta projektā paredzēti 646 397 lati – Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki u.c. aktivitātes.

• Programmā “Sports” plānoti 27 563 159 lati, tajā skaitā – sportistu sagatavošanas centriem, atbalstam nacionālajām sporta federācijām, balvām par izciliem sasniegumiem sportā, atbalstam augstas klases sasniegumu sportam, 2009.gada Eiropas čempionātam basketbolā sievietēm organizēšanai u.c. aktivitātēm.

• Programmā “Nozares vadība” plānoti 7 076 540 lati, kas paredzēti Izglītības inovācijas fonda projektu īstenošanai, Izglītības un zinātnes ministrijas centrālā aparāta darbības nodrošināšanai, starptautiskajai sadarbībai u.c. aktivitātēm.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!