• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 12. oktobra protokola izraksts Nr. 54 "Latvijas Republikas Ministru kabineta sēdes protokola Nr.54 izraksts". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.1999., Nr. 341/342 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16439

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.347

Noteikumi par obligātajām nekaitīguma prasībām pārstrādei paredzētajam govs pienam

Vēl šajā numurā

15.10.1999., Nr. 341/342

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: protokola izraksts

Numurs: 54

Pieņemts: 12.10.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdes protokola Nr.54 izraksts

Rīgā 1999.gada 12.oktobrī

20.§

Par līdzekļu piešķiršanu ugunsgrēka seku likvidēšanai Dzērbenes pagasta padomes katlu mājā

Apspriešanā piedalījās: J.Bunkšs, A.Gorbunovs, E.Krastiņš, S.Golde, V.Balodis, R.Jurdžs, G.Grūbe, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformas lietās J.Bunkša iesniegto informāciju.

2. Finansu ministram E.Krastiņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem saskaņā ar tāmi piešķirt Dzērbenes pagasta padomei 10 tūkst. latu ugunsgrēka seku likvidēšanai pagasta padomes katlu mājā.

21.§

Par līdzekļu piešķiršanu 1991.gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmju izgatavošanai un pasniegšanai

Apspriešanā piedalījās: E.Krastiņš, S.Golde, Ģ.V.Kristovskis, J.Bunkšs, V.Balodis, A.Gorbunovs, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai finansu ministra E.Krastiņa sniegto informāciju.

2. Finansu ministram E.Krastiņam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem iedalīt 4500 latu 1991.gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmju izgatavošanai 500 personām un tipogrāfijas izdevumiem, lai nodrošinātu piemiņas zīmju pasniegšanu Latvijas Republikas proklamēšanas svētkos.

3. Lūgt Saeimu paredzēt Saeimas 2000.gada budžeta projekta ietvaros nepieciešamo finansējumu likuma "Par 1991.gada barikāžu dalībnieku piemiņas zīmi" izpildei.

22.§

Priekšlikumi par pasākumiem likumdošanas saskaņošanai kombinēto pārvadājumu un iekšējo ūdensceļu jomā

Apspriešanā piedalījās: A.Gorbunovs, E.Krastiņš, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai satiksmes ministra A.Gorbunova sniegto informāciju.

2. Akceptēt iesniegtos priekšlikumus ieviest nacionālajā likumdošanā Eiropas Savienības prasības kombinēto pārvadājumu jomā, nosakot Direktīvas 106/92 ieviešanas termiņu līdz 2002.gada 30.decembrim, kā arī garantēt, ka Latvija neveiks nekādus pasākumus, kas jebkādā veidā tās teritorijā varētu diskriminēt citu Eiropas Savienības dalībvalstu piešķirtās atbilstošās tiesības tās pilsoņiem, uzņēmumiem un citām personām.

25.§

Par finansējuma piešķiršanu ārvalstu ekspertu piesaistīšanai cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības lietā

Apspriešanā piedalījās: V.Makarovs, E.Krastiņš, A.Kalvītis, V.Balodis, J.Bunkšs, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai ekonomikas ministra V.Makarova sniegto informāciju.

2. Atbalstīt nepieciešamību piešķirt līdz 95 tūkst. latu Ekonomikas ministrijai ārvalstu ekspertu piesaistīšanai cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības lietā.

3. Finansu ministram E.Krastiņam, pamatojoties uz Ekonomikas ministrijas un Finansu ministrijas saskaņotu tāmi, iedalīt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem attiecīgo summu.

28.§

Par mērķa reģionu izvēli atbilstoši Eiropas Savienības PHARE Nacionālajai programmai 2000.gadam

Apspriešanā piedalījās: R.Zīle, J.Bunkšs, E.Krastiņš, V.Balodis, A.Gorbunovs, A.Kalvītis, M.Segliņš, V.Makarovs, K.Pētersone, S.Golde, A.Šķēle.

Nolēma:

1. Pieņemt zināšanai īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles sniegto informāciju.

2. Noteikt, ka viens no mērķa reģioniem, kurš saņems atbalstu saskaņā ar Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas sadaļu "Investīcijas ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā (izlīdzināšanā)" atbilstoši piedāvātajiem variantiem ir Latgale (balsojumā par to, ka viens no diviem mērķa reģioniem ir Latgale: par — 12; pret — neviens; atturas — neviens).

3. Aicināt pašvaldības, kuras veido citus plānošanas reģionus, pilnvarot reģionālās institūcijas, kas ar attiecīgo pašvaldību pilnvarojumu izstrādātu reģionālās attīstības plānus un īstenotu Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas investīciju projektus, un līdz 1999.gada 3.novembrim iesniegt nepieciešamo informāciju par atbilstību kvalitatīvajiem kritērijiem Starptautisko palīdzības programmu koordinācijas pārvaldē.

4. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem informāciju par PHARE Nacionālajai programmai 2000.gadam iesniegtajiem investīciju projektiem, kā arī par šī protokollēmuma 3.punktā minētajām reģionālajām institūcijām kopā ar priekšlikumiem par otra mērķreģiona izvēli iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē š.g. 16.novembrī.

5. Noteikt, ka atbalsts izvēlētajiem mērķa reģioniem tiks sniegts Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas 2000.gadam ietvaros un līdzfinansējums no valsts budžeta (pamatbudžeta un speciālā budžeta) ir 15–20 % apmērā no investīciju kopapjoma un no pašvaldību budžeta — 5–10 % apmērā no investīciju kopapjoma.

6. Īpašu uzdevumu ministram sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīlem kopīgi ar īpašu uzdevumu ministru valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās J.Bunkšu un citiem ieinteresētajiem ministriem atbilstoši Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas 2000.gadam sagatavošanas gaitai izstrādāt priekšlikumus par nepieciešamā valsts līdzfinansējuma nodrošināšanu 2001.gada valsts budžeta ietvaros Eiropas Savienības PHARE Nacionālās programmas sadaļas "Investīcijas ekonomiskajā un sociālajā kohēzijā (izlīdzināšanā)" īstenošanai.

Ministru prezidents A.Šķēle

Valsts kancelejas direktors A.Vītols

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!