• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra darba vizīti Turcijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.2007., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

09.10.2007., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra darba vizīti Turcijā

5.oktobrī darba vizītes noslēgumā ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Turcijas prezidentu Abdullu Gilu. Ministrs apsveica savu bijušo kolēģi ar ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā. A.Pabriks Turcijas prezidentam nodeva Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera ielūgumu apmeklēt Latviju, ko A.Gils pieņēma.

Ārlietu ministram notika arī tikšanās ar Turcijas ārlietu ministru Ali Babadžanu. Sarunu laikā ar Turcijas pusi tika pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi, īpašu uzsvaru liekot uz ekonomiskās sadarbības paplašināšanu, tai skaitā transporta jomā. Tikšanās tika pārrunāti ES jautājumi, Turcijas iestāšanās sarunas ES, kā arī Turcijas reformu gaita un Konstitucionālo grozījumu process. Tāpat puses pārrunāja drošības jautājumus, nākamo Ziemeļatlantijas līguma organizācijas samitu Bukarestē un NATO tālākās paplašināšanas jautājumus. 3.oktobrī A.Pabriks atklāja izstādi “Mūsdienu tekstilmāksla Latvijā” Stambulas Bešiktašas municipalitātes Mustafa Kemala centrā, pēc tam notika Latvijas operdziedātājas Ineses Galantes un pianistes Innas Davidovas koncerts. Šie pasākumi ir daļa no Latvijas vēstniecības Turcijā un Ārlietu ministrijas šajā gadā rīkotājiem kultūras pasākumiem Turcijā, kas tiek organizēti sadarbībā ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, Turcijas vēstniecību, Stambulas pilsētas Bešiktašas municipalitāti, Turcijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas sadraudzības asociāciju un “air Baltic”. Šie pasākumi notiek paralēli Turcijas kultūras dienām Latvijā.

 

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!