Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. Uzzināt vairāk.

Piekrītu
  • Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 2. oktobra noteikumi Nr. 664 "Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 10.maija noteikumos Nr.323 "Noteikumi par vispārīgajām prasībām diētiskās pārtikas nekaitīgumam, kvalitātei un marķējumam, kā arī par diētiskās pārtikas atbilstības novērtēšanas un tās izmaksu segšanas kārtību"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.2007., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/164275

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.665

Higiēnas prasības olu apritei nelielā apjomā

Vēl šajā numurā

05.10.2007., Nr. 161

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 664

Pieņemts: 02.10.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.664

Rīgā 2007.gada 2.oktobrī (prot. Nr.55 30.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 10.maija noteikumos Nr.323 "Noteikumi par vispārīgajām prasībām diētiskās pārtikas nekaitīgumam, kvalitātei un marķējumam, kā arī par diētiskās pārtikas atbilstības novērtēšanas un tās izmaksu segšanas kārtību"
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4.panta desmito un 10.1daļu, 13.panta trešo daļu un 20.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 10.maija noteikumos Nr.323 "Noteikumi par vispārīgajām prasībām diētiskās pārtikas nekaitīgumam, kvalitātei un marķējumam, kā arī par diētiskās pārtikas atbilstības novērtēšanas un tās izmaksu segšanas kārtību" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 76., 210.nr.; 2006, 176.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Diētiskajai pārtikai, izņemot diētisko pārtiku ar samazinātu enerģētis­ko vērtību un diētisko pārtiku cilvēkiem ar veselības traucējumiem, atļauts pievienot tikai šo noteikumu pielikumā minētās vielu ķīmiskās formas."

2. Papildināt noteikumus ar 18.1punktu šādā redakcijā:

"18.1 Šo noteikumu pielikuma 1.13.6., 2.1.11., 2.1.12., 2.2.12., 2.2.13., 2.4.12., 2.4.13., 2.4.14., 2.5.6., 2.6.9., 2.7.7., 2.9.4., 2.11.3., 2.14.1. un 2.14.2.apakšpunkts ir spēkā līdz 2009.gada 31.decembrim."

3. Svītrot 19.punktu.

4. Papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 6.punktu šādā redakcijā:

"6) Komisijas 2007.gada 7.maija Direktīvas 2007/26/EK, ar ko groza Direktīvu 2004/6/EK, lai pagarinātu tās piemērošanas laiku."

5. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 10.maija noteikumiem Nr.323

Vielas, kuras atļauts pievienot diētiskajai pārtikai, un to ķīmiskās formas

Nr.
p.k.

Vielas

Vielu ķīmiskās formas

1

2

3

1.

Vitamīni

  

1.1.

A vitamīns

  

1.1.1.

 

retinols

1.1.2.

 

retinola acetāts

1.1.3.

 

retinola palmitāts

1.1.4.

 

beta-karotīns

1.2.

D vitamīns

  

1.2.1.

 

ergokalciferols

1.2.2.

 

holekalciferols

1.3.

B1 vitamīns

  

1.3.1.

 

tiamīna hidrohlorīds

1.3.2.

 

tiamīna mononitrāts

1.4.

B2 vitamīns

  

1.4.1.

 

riboflavīns

1.4.2.

 

nātrija riboflavīna 5'-fosfāts

1.5.

niacīns

  

1.5.1.

 

nikotīnamīds

1.5.2.

 

nikotīnskābe

1.6.

B6 vitamīns

  

1.6.1.

 

piridoksīna hidrohlorīds

1.6.2.

 

piridoksīna 5'-fosfāts

1.6.3.

 

piridoksīna dipalmitāts

1.7.

pantotēnskābe

  

1.7.1.

 

kalcija D-pantotenāts

1.7.2.

 

nātrija D-pantotenāts

1.7.3.

 

dekspantenols

1.8.

folāti

 

1.8.1.

 

pteroilmonoglutamīnskābe

1.8.2.

 

kalcija-L-metilfolāts

1.9.

B12 vitamīns

  

1.9.1.

 

ciānkobalamīns

1.9.2.

 

hidroksokobalamīns

1.10.

biotīns

D-biotīns

1.11.

C vitamīns

 

1.11.1.

 

L-askorbīnskābe

1.11.2.

 

nātrija L-askorbāts

1.11.3.

 

kalcija L-askorbāts

1.11.4.

 

kālija L-askorbāts

1.11.5.

 

L-askorbil-6-palmitāts

1.12.

K vitamīns

filohinons (fitomenadions)

1.13.

E vitamīns

 

1.13.1.

 

D-alfa-tokoferols

1.13.2.

 

DL-alfa-tokoferols

1.13.3.

 

D-alfa-tokoferola acetāts

1.13.4.

 

DL-alfa-tokoferola acetāts

1.13.5.

 

D-alfa-tokoferola skābais sukcināts

1.13.6.

 

D-alfa-tokoferola polietilēnglikola 1000 sukcināts

2.

Minerālvielas

  

2.1.

kalcijs (Ca)

  

2.1.1.

 

kalcija karbonāts

2.1.2.

 

kalcija hlorīds

2.1.3.

 

kalcija citrāti

2.1.4.

 

kalcija glukonāts

2.1.5.

 

kalcija glicerofosfāts

2.1.6.

 

kalcija laktāts

2.1.7.

 

kalcija hidroksīds

2.1.8.

 

ortofosforskābes kalcija sāls

2.1.9.

 

kalcija oksīds

2.1.10.

 

kalcija sulfāts

2.1.11.

 

kalcija aminoskābes helāts

2.1.12.

 

kalcija pidolāts

2.2.

magnijs (Mg)

  

2.2.1.

 

magnija acetāts

2.2.2.

 

magnija karbonāts

2.2.3.

 

magnija hlorīds

2.2.4.

 

magnija glukonāts

2.2.5.

 

magnija oksīds

2.2.6.

 

magnija hidroksīds

2.2.7.

 

magnija sulfāts

2.2.8.

 

ortofosforskābes magnija sāls

2.2.9.

 

magnija citrāti

2.2.10.

 

magnija glicerofosfāts

2.2.11.

 

magnija laktāts

2.2.12.

 

magnija aminoskābes helāts

2.2.13.

 

magnija pidolāts

2.3.

kālijs (K)

 

2.3.1.

 

kālija bikarbonāts

2.3.2.

 

kālija karbonāts

2.3.3.

 

kālija hlorīds

2.3.4.

 

kālija citrāts

2.3.5.

 

kālija glukonāts

2.3.6.

 

kālija laktāts

2.3.7.

 

ortofosforskābes kālija sāls

2.3.8.

 

kālija glicerofosfāts

2.3.9.

 

kālija hidroksīds

2.4.

dzelzs (Fe)

 

2.4.1.

 

divvērtīgās dzelzs citrāts

2.4.2.

 

divvērtīgās dzelzs karbonāts

2.4.3.

 

trīsvērtīgās dzelzs amonija citrāts

2.4.4.

 

trīsvērtīgās dzelzs nātrija difosfāts

2.4.5.

 

trīsvērtīgās dzelzs saharāts

2.4.6.

 

divvērtīgās dzelzs glukonāts

2.4.7.

 

divvērtīgās dzelzs laktāts

2.4.8.

 

divvērtīgās dzelzs sulfāts

2.4.9.

 

divvērtīgās dzelzs fumarāts

2.4.10.

 

trīsvērtīgās dzelzs difosfāts (trīsvērtīgās dzelzs pirofosfāts)

2.4.11.

 

elementārā dzelzs (karbonil+elektrolītiskā+ar ūdeņradi reducētā)

2.4.12.

 

dzelzs aminoskābes helāts

2.4.13.

 

divvērtīgās dzelzs pidolāts

2.4.14.

 

divvērtīgās dzelzs hidroksīds

2.4.15.

 

dzelzs bisglicināts

2.5.

varš (Cu)

 

2.5.1.

 

vara-lizīna komplekss

2.5.2.

 

vara karbonāts

2.5.3.

 

vara citrāts

2.5.4.

 

vara glukonāts

2.5.5.

 

vara sulfāts

2.5.6.

 

vara aminoskābes helāts

2.6.

cinks (Zn)

 

2.6.1.

 

cinka acetāts

2.6.2.

 

cinka citrāts

2.6.3.

 

cinka hlorīds

2.6.4.

 

cinka karbonāts

2.6.5.

 

cinka laktāts

2.6.6.

 

cinka sulfāts

2.6.7.

 

cinka oksīds

2.6.8.

 

cinka glukonāts

2.6.9.

 

cinka aminoskābes helāts

2.7.

mangāns (Mn)

 

2.7.1.

 

mangāna karbonāts

2.7.2.

 

mangāna hlorīds

2.7.3.

 

mangāna citrāts

2.7.4.

 

mangāna glukonāts

2.7.5.

 

mangāna sulfāts

2.7.6.

 

mangāna glicerofosfāts

2.7.7.

 

mangāna aminoskābes helāts

2.8.

nātrijs (Na)

 

2.8.1.

 

nātrija bikarbonāts

2.8.2.

 

nātrija hlorīds

2.8.3.

 

nātrija citrāts

2.8.4.

 

nātrija glukonāts

2.8.5.

 

nātrija karbonāts

2.8.6.

 

nātrija laktāts

2.8.7.

 

ortofosforskābes nātrija sāls

2.8.8.

 

nātrija hidroksīds

2.9.

selēns (Se)

 

2.9.1.

 

nātrija selenāts

2.9.2.

 

nātrija selenīts

2.9.3.

 

nātrija hidrogenselenīts

2.9.4.

 

bagātināts raugs

2.10.

jods (J)

 

2.10.1.

 

kālija jodīds

2.10.2.

 

kālija jodāts

2.10.3.

 

nātrija jodīds

2.10.4.

 

nātrija jodāts

2.11.

hroms (III) (Cr) un tā heksahidrāti

 

2.11.1.

 

hroma hlorīds

2.11.2.

 

hroma sulfāts

2.11.3.

 

hroma aminoskābes helāts

2.12.

molibdēns (VI) (Mo)

 

2.12.1.

 

amonija molibdāts

2.12.2.

 

nātrija molibdāts

2.13.

fluors (F)

 

2.13.1.

 

kālija fluorīds

2.13.2.

 

nātrija fluorīds

2.14.

bors

 

2.14.1.

 

borskābe

2.14.2.

 

nātrija borāts

3.

Aminoskābes, arī to nātrija, kālija, kalcija un magnija sāļi un hidrohlorīdi

  

3.1.

  

L-alanīns

3.2.

  

L-arginīns

3.3.

  

L-cisteīns

3.4.

  

cistīns

3.5.

  

L-histidīns

3.6.

  

L-glutamīnskābe

3.7.

  

L-glutamīns

3.8.

  

glicīns

3.9.

  

L-leicīns

3.10.

  

L-lizīns

3.11.

  

L-lizīna acetāts

3.12.

  

L-metionīns

3.13.

  

L-ornitīns

3.14.

  

L-fenilalanīns

3.15.

  

L-treonīns

3.16.

  

L-triptofāns

3.17.

  

L-tirozīns

3.18.

  

L-valīns

4.

Karnitīns un taurīns

  

4.1.

  

L-karnitīns

4.2.

  

L-karnitīna hidrohlorīds

4.3.

  

taurīns

4.4.

 

L-karnitīna L-tartrāts

5.

Nukleotīdi un to nātrija sāļi

  

5.1.

  

adenozīna 5'-fosforskābe

5.2.

  

citidīna 5'-monofosforskābe

5.3.

  

guanozīna 5'-fosforskābe

5.4.

  

inozīna 5'-fosforskābe

5.5.

  

uridīna 5'-fosforskābe

6.

Holīns un inozīts

  

6.1.

  

holīns

6.2.

  

holīna hlorīds

6.3.

  

holīna bitartrāts

6.4.

  

holīna citrāts

6.5.

  

inozīts"

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!